Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Roadstar AM-328

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Roadstar AM-328

    Selle võimendi heli kriibib kõrva ja seda juba ostust alates-sõbra sama võimuga sama lugu.Paistab et see on nende mudelite omapära.Nüüd garantii läbi ja võtan asja ette-helistan heligenega ta läbi. oss. ja moonutuste mõõtja ka olemas.Kas kellegil on selle võimu skeemi anda siis oleks tööga vähem vaeva ?

    Ette tänades aitajaid!

    #2
    Vs: Roadstar AM-328

    Sain veale jälile.Kui suurendada toitepinge 15 voldile läheb sound enam vähem kuulatavaks -niisiis lõpukate tühijooksu vool liiga väike.Aga millist takki muutma peaks et voolu suurendada?

    Comment


      #3
      Vs: Roadstar AM-328

      võimendi toide tuleb pingemuundurilt.kuidas muutub tema väljundpinge toitepinge suurendamisel?

      Comment


        #4
        Vs: Roadstar AM-328

        On igivana teema, aga tõstan veidi seda ja teatan, et sellest autovõimust hoidke heaga eemale.
        Kuskil 11.5V toitepinge korral on pingemuunduri väljundpinge kuskil +-20V. Kui tõsta toitepinge 14.8V-ni, siis pingemuunduri väljundpinge kuskil +-27V.
        Mis inseneritöö see küll on, et ma leidsin pingemuunduri väljundist 25V ja 1000uF kondensaatorid. Teiseks 12V-ga on lõpptransistorite eelpingestamine ehk jõudevoolud olematud ja asi moonutab korralikult.
        Nii raske inseneridel panna TL494 pingemuundur olenevalt sisendi toitepingest hoidma muunduri väljundpinget kindlal väärtusel?

        Comment


          #5
          Vs: Roadstar AM-328

          Kuna lõppvõimul pole toitepinge täpsus nii oluline, siis on need tehtud meelega ilma tagasisideta-autos alla 12V kulutab nagunii akut. Üle 16V aga panevad suuremjagu makke pildi kotti. Seega ei saa võimendi sisendpinge nagunii muutuda normaaltingimustel väga palju. Selline reguleerimata impullstoide on pommikindlam ja lihtsam aga väljundpinge on sisendi kordaja.
          Siin rohkem juttu, ehitada pole seda mõtet aga saab aru mismoodi see asi töötab:
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

          Comment


            #6
            Vs: Roadstar AM-328

            No aga kuidas lõppvõimu toitepinge ei mõjuta, kui antud juhul on juba +-20V vs +-27V ja siis see jõudevoolud.
            Teema-algataja kirjutas, et ala 15V juures hakkas enam-vähem mängima. Mul ATX ploki taga 11.5V kandis moonutas kui hull. 14.8V juures minu arvates ka oli jõudevooludega mingi jama. Seal oli 2 dioodi ja takisti jõudevoolude ahelaks eelviimase astme baaside vahel. Sai suurendatud seda takistit, mõtlesin poteka panna sinna, aga polnud sobilikku käepärast. Lõpuks erinevate takistitega kombineerides 14.8V juures heli oli okei ja lõputransside baasidele tuli kusagil 500+mV peale. Pikalt kuumaks enam ei läinud nagu alguses valede takistitega läks. 12V juures ikka vist moonutab, ei proovinud. Kui 12V juures jõudevoolud paika panna, siis 14.8V juures oleks asi metsikult kuumaks läinud.
            Pealegi mõelda, missugune võimsuse vahe on seisva autoga ja töötava mootoriga.

            Comment

            Working...
            X