Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Raadiovastuvõtja kontroll

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Raadiovastuvõtja kontroll

    Nimelt oleks vaja kontrollida raadiovastuvõtjat ilma saatjata (vastuvõtja sagedus 27MHz, sagedusmodulatsioon) ja tahaks seda teha, nii et tuua sisse tavaline FM ringhäälinguriba (88...108MHz) Selleka oleks vaja sagedusmuundajat, mis muudaks antud sagedusala ulatuses kõik sagedused 27MHz peale. Riba võib olla ka kitsam, näiteks mingi 100...102MHz, peaasi et sinna jääks sisse 2...3 raadiojaama. Aga ei kujuta eriti ette kuidas sellist asja teha. Skeeme leidsin vaid 88...108 muutmiseks vana ULL riba (66...73, või mis ta oligi) jaoks. Äkki annab antud skeemis midagi muuta? Ja probleem on selles, et vastuvõtja sagedus pole muudetav, nii et asi peab olema üsna täpne, aga selle annab vist kuidagi kvartsiga paika seada. Hea oleks muidugi kui oleks kohe skeem võtta või mingi skeem, kus on antud valemid vajalike suuruste leidmiseks. Oskab keegi midagi soovitada?
    ...

    #2
    Sama asja kasutati 2m amatöörlaineala kuulamiseks raadiojaamadega "Ljon". Ljon-id on kaa fix sagedusega. Skeem oli ajakirjas radio (vene) aga aastakäiku ei mäleta.

    Comment


      #3
      Aga miks sa seda vastuv6tjat ilma saatjata kontrollida tahad? On selleks mingi eriline p6hjus, v6i pole sul 27MHz saatjat lihtsalt k2ep2rast v6tta?
      Mis vastuv6tjaga tegu?
      Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
      Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

      Comment


        #4
        Esiteks jah pole saatjat ja teiseks on mul vaja korralikku signaali, mis oleks võimalikult müravaba ja kvaliteetne... ja mõni ringhäälingujaam on just sobiv. Vastuvõtja on mingi omavalmistatud jurakas (pole seda ise meisterdanud)ja täiesti reaalne, et asi vajab mingisugust häälestamist.Lõppkokkuvõttes peaks sellest tulema pealtkuulamissüsteemi vastuvõtja ja saatjaks tuleb valmistada raadiomikker, aga sellele mõtlen alles tulevikus.
        ...

        Comment


          #5
          H22lestamisel abiks 2kki sihuke koht nagu: http://www.tehnoturg.ee Marsid sinna oma jupiga sisse ja lased korralike riistadega 2ra h22lestada. Ei tohiks rahakotil tykki kyljest hammustada.
          27MHz on suht lai m6iste 2kki saad m6ne tuttava CB-amat88ri juures CB jaama signaali kasutades asja paika kruttida.. CB jaam (olenevalt mudelist) pritsib seda sagedust v2lja kyll.. m6ni laiemalt, teine kitsamalt.
          Pealtkuulamisest nii palju, et sinu 27MHz raadiomikrofoni kuuleb suure t6en2osusega hommikul 9-st 6htul 19-ni ka n2iteks norras, venemaal v6i saksamaal (sponsored by: ylelevi)
          Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
          Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

          Comment

          Working...
          X