Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

DMX controller

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    DMX controller

    On siin mõni mees kunagi DMX-iga tegelenud ja äkki ehitand omale väikse agrebuudi, mis arvuti ja juhitavate seadmete vahele käib? Ise leidsin sellise asja: http://users.skynet.be/kristofnys/oldstuff/picdmx.jpg. Oskab keegi midagi paremat soovitada?
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    #2
    Paistab, et keegi ei ole DMX-ga tegelenud ja seetõttu sa võiksid väheke ise rääkida, et mis asi on DMX.

    Comment


      #3
      DMX-512 on efektvalgustuse juhtimise standard, kasutatakse teatrites, klubides, kontseridtel....ühesõnaga kõikjal, kus on vaja valgust juhtida. Kuna tegemist on profitehnikaga, siis on hinnad metsikud. Mul oleks vaja ühte kultuurimajja teha juhtimine ca 20 prožektorile, ja tekkis mõte teha seda moodsal viisil. Loe ntx http://www.euro-pa.be/dmx.html
      Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

      Comment


        #4
        Äkki leiad siit miskit: http://www.8052.com/users/dmx512/
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          Tegelesin kunagi asja uurimisega ja plaanisin ka dmx-le üle minna. Siis oli abi kõige rohkem siit:
          http://www.dmx512-online.com/dloads.html
          Nimelt mul töötab 2 dimmrit, kokku 12 kanalit. Mingid suht vanad aga võimsad mudelid, kui õieti mäletan, siis oli doku järgi lubatud 25 ampi kanali kohta , muidugi aint siin 8 kanalit läheb masti par64'ide jaoks ja siis ülejäänd 4 kanalit on igasugused ämbrid lava kohal, mitte üle 1,5kW kanali kohta... Enivei neil on 0-10V sisendid ja oli kuri plaan ka sinna taha dmx-konvertrid teha ja kogu valgus digitaalse juhtimise alla viia (präägust ajutiselt aint 12 potet ret'i poest umbes 5 eeq tykk )... Nüüd on plaan niikaugele edasi liikunud, kuni saab mingi korraliku dmx-väljundiga puldi, siis akkab ka seda demuxi kombineerima.
          Pultidest jäi kõige rohkem silma behringeri eurolight, available third quarter 2003... Peaks tulema vaarmanni, hind ~3500eeq. Nüüd helistan aeg-ajalt sinna ja uurin.
          Üks hää dmxi skeemidega sait veel: http://www.theaterzentrum.at/technix/devel.../lux/index_html

          Comment


            #6
            Ega need dimmerid sul pole juhuslikult üsna suured hallid vene kobakad, see 0-10V elektroonika käib tõmmates seest välja? Mul neid 3tk. Kui neile DMX-i ehitama hakkad, siis mina olen käsi.

            See pult oli küll hea avastus, tavaliselt nende seadmete hindadel ju vähemalt üks 0 veel lõpus. Uurin natsa, mis prof. valgustajad sellest arvavad ja kui vähegi korralikuks tunnistatakse, ostan ära. Lugesin, et sel puldil on ka analoogväljund, seega peaks saama sellega neid olemasolevaid dimmereid juhtida ka ilma DMX-ita.
            Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

            Comment


              #7
              Dimmerid on jap suured kobakad aga mitte hallid vaid mustad, nelikanttorust keevitatud raam ja sellised suured sahtlid käivad välja, neil mindig poola(vist?)keelsed kirjad pääl. Elektroonika on selle sahtli sees mingi plaat, lisaks sellele on veel seal suur sümistor ja selle radikas. Taga on rida suuri pistiku klemmisid, mis kastis vastavate pesadega ühenduvad (suht palju, mingi 7-8tk). Kast ise on kaetud igast küljest paksu vineeriga ja all on rida pistikupesasid.

              Esialgu on plaan osta too pult kui see müügile tuleb ja niisama mingid lühikesed juhtmed selle analoogi taha teha. Hiljem juba siis dmx, sest ei tahaks hakata pikkasid paljusoonelisi ostma, kalliks ja jube pussakaks läheb.
              Kui midagi ehitama hakkan, siis annan foorumis teada... Esialgu olen mõelnud mingi at90- seeria kontrollerile ja püüda selle väljundeid mingil sagedusel sisse-välja lülides teha d-a osa ka ära.

              Comment


                #8
                Kas mitte AT89C8252-l polnud PWM juba sees olemas? Saad vähema vaevaga.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                Comment


                  #9
                  Mul natsa teised dimmerid, käisin just neid uurimas, ja kuna kasti laiali lammutamata hästi midagi mõõta ei saa, siis oleks selle isendi skeemi vaja, et saaks teada, kuhu puldi otsad ühendada. Teen samuti analoogiga hetkel. Dimmeri taga oli kirjas selline mark: P01-6TY43-02-3002-80 (vene tähed) ja valmistaja on Tseljabinski teatritarvete vabrik. Kellegi äkki on...

                  Digital: uurisin, pulti lubati septembris.
                  Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

                  Comment


                    #10
                    kuu aega tagasi lubati oktoobris/novembris... Juba progress, peab seal tihedamini käima ;P

                    Comment

                    Working...
                    X