Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Klaasipesuvedeliku indikaator

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Klaasipesuvedeliku indikaator

    Tere ja head vana aasta lõppemist!

    On kellelgi head viidet/kogemust sellise viguriga, mis näitaks orienteeruvalt, palju pesuvedelikku veel paagis on. Mõned skeemid olen netist leidnud, aga äkki on mõni eriti mõnus lahendus kellelgi varrukast võtta. Huvitaks mõnede sõlmede tehniline lahendus, nivooandur näiteks, kas tööstuslik või mingi ise kombineeritud, tööpõhimõte ( takistuslik, mahtuvuslik, mis iganes), indikatsiooni näidik(ledid, tuled, lcd bargraph, vms).

    Erkki

    #2
    "Tööstuslik" on tavaliselt selline lihtne andur,mis koosneb ujukist ja kontakti paarist.Ehk kui vedeliku nivoo langeb alla mingi taseme,siis tuluke armatuuris süttib.Kui aga tahad vaadata,kui palju seda vett veel seal järgi on,siis tuleb midagi muud aretada.Võib-olla teha midagi bensiini nivoo anduri baasil?
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #3
      Leidsin et vee puhul on taseme määramine suht lihtne: anduriks on toru, mis ümbritsetud fooliumiga, keskel isoleeritud traat. Moodustub konde, mille mahtuvus sõltub vee tasemest toru sees. Kui selline konde panna NE555 taimeriga generi sagedust määravaks kondeks, saab kena anduri. Akvas toimib, PIC loeb ja teisendab näitu. Klaasipesuvedelki kohta ei tea nii täpselt väita.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Bensiininivoo mõõtur oleks variant aga ma olen mõnda sellist ujukit näpuvahel hoidnud ning selle sinna pesuvedeliku paaki paigaldamine on veits komplitseeritud. Pigem liikus mõte mingi sellise lahenduse suunas, et on mingi varras või pulk või liist, selle kinnitaks paagi korgi külge, ulatuks põhjani välja. Vardal on klemmid vastavalt nivoole, vedelik juhib erinevate klemmide vahel voolu vastavalt nivoole ja selle järgi loetakse siis pinge või voolu järgi vedeliku nivoo. Edev lahendus näitaks siis lcd peal postikesi või protsente, mis iganes. No ja kui veel edasi aretada võiks vedeliku tempi kah välja lugeda
        Siukesed mõtted mõlkusid peas...

        Comment


          #5
          OK, toru mõtte võib ära proovida. Kondensaatori dielektriku läbitavus muutub ja muutub mahtuvust. Vist kuni sadakond pF-i. Toru ja mahtuvuse variant on hea, ei ole probleeme elektrokeemiliste protsessidega vedelikus. Iseasi on muidugi termosõltuvus.
          Aga proovin järgi.
          Tänud.

          Comment


            #6
            Nimetet konde ühendub maa ja taimeri külge. Toru ümbritseva elektroodi ühendamine maaga andis päris hea varjestava toime. Lugedes pulsse 1 mS vältel tuli neid kuivas olekus 120..123 tk. Toru vette laskmisel kuni 40 cm ulatuses vähenes pulsside arv kusagile 80 maile. Temp. sõltuvus võib muidugi probleem olla, akvas on vee temp. stabiilne.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              saaks teha toru ja siis sellele kontaktid sisse panna. iga kontaktipaari all on ujuk millel metallpind nt foolium. kui selliseid kontaktipaare 4 teha, siis peaks saama üsna hea ülevaate vedeliku tasemest. lihtsaimaks näidikuks saad kasutada nt dioodide tulpa(tulbad ka tevalos müügil)
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                kas foolium mitte ei hakka selle vedlikuga seal reageerima ja oksiidi tekitama,kahtlane

                Comment


                  #9
                  endal tuli selline idee: maandada kogu paagi sisu ja siis elektroodid sisse ja ledid külge. lihtne, samas peaaegu lollikindel.

                  e: see meetod töötag eeldusel et vedelik juhib elektrit, mudu jääd pika ninaga.

                  Comment


                    #10
                    Kui just puhast destileeritud vett ei kasuta (selline jälle ei pese hästi), siis peaks ikka juhtima, aga LED-e sellega ka veel ei lülita.
                    Mõte käis peast läbi, et kui paaki riputada takistustraadist silmus, ( traat korgist põhja ja üles tagasi selliselt, et ei puutuks kokku) siis saaks voltmeetri abil vedeliku taset määrata küll.
                    Head susserdamist !

                    Comment


                      #11
                      Reuteri pakutud toru kontaktidega olen varemalt kasutanud. Muidugi mahuti mõõdud olid suuremad. Nivoo taseme anduriks kasutasin rõngasmagnetit (valjuhääldilt), mis oli paigaldatud ujukile ja mis liikus vedelikku asetatud dielektrilise toru ümber. Toru sisse olid paigaldatud herkonid (ei tohi unustada toru alumist otsa sulgeda korgiga).

                      Comment


                        #12
                        Üks võimalikest variantidest

                        http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits...ter_lev_alm.htm

                        Loogikaosa vajab muidugi kohandamist kuid andurite osa kannataks proovimist.

                        Erkki

                        Comment

                        Working...
                        X