Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

küsimus toite kohta (ac>dc)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    küsimus toite kohta (ac>dc)

    Niisiis skeem sihuke:
    http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits...Power/unreg.htm
    Muidu nagu lihtne aga oskab keegi üldistades ütelda mis parameetritega peab dioodsild (või üksikud dioodid) olema. Ja kas sellise skeemi puhul on dc out pinge ama mis trafo sekundaaril või tuleb korrutada ruutjuur kahega nagu mõnes kohas on silma hakanud.

    #2
    sellise skeemi puhul võid võtta kasutusse dioodsilla koos väiksevaruga võrreldes sellega mis tuleb alaldatust pingest ja voolust.
    St. oletame on trafo mis alandas sulle pinget 15V ja 5A, tuleb arvestada väikse varuga, siis võtad kasutusele 40v ja 6A taluva dioodsilla.
    PS. selle dioodsilla võid ka võtta 25v. kui leiad, ma lihtsalt panin 40v kuna see oli väikseima pingega sild hinnakirjas

    Comment


      #3
      Kui vahelduvpinge (näiteks 10 volti) alaldad dioodidega alalispingeks, ja kondekas on kah mängus, siis alati tuleb korrutada ruutjuur2-hega (siis näiteks 14 volti), miinus dioodidele jääv pinge, umbes 1 volt (vastus siis umbes 13 volti). See on ilma koormuseta. Kuid koormusega alati pinge langeb( umbes 10-ne voldini), sest trafol on omad takistused.
      Nii et korruta ja jaga, ning tulemus tihti sama. On ka erandeid, seda suurte võimsuste juures (kus kadusid vähem).

      Comment


        #4
        Siiski peaks asi ka töötama ilma koormuseta, mitte läbi põlema :P. Ja mingi kena varu võiks ka olla, eiteamis piik võib võrgust tulla ja su silla maha põletada. Seega ruutjuur(2) korda peab olema vähemalt pinge kõrgem. Muud midagi keerulist ei ole.
        See ruutjuur2 tuleneb sellest, et vahelduvvoolu korral antakse pingete EFFEKTIIVVÄÄRTUSI, mitte AMPLITUUDE. Effektiivväärtus on sobiv alalispinge, mis teeks samapalju tööd, kui see vahelduv antud amplituudiga. Ja sinusoidse signaali korral on see erinevus ruutjuur2 korda. Ja kõik voltmeetrid mõõdavad juba effektiivi. Seega 220v pinge võngub tegelt +311 ja -311 vahel.

        Comment

        Working...
        X