Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Skeem mis kontrollib impulse.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Skeem mis kontrollib impulse.

    Kas kellegile on selline skeem ette juhtunud, millel rakenduks relee teatud aja möödudes kui mingisse sisendisse ei tule enam impulsse. Näitkes 2min. jooksul ei sa yhtegi voolu tõuget mingi sisend siis relee rakendub, soovitav oleks, et aind korraks. Oleks ilgelt tänulik mõne lihtsama või siis ka raskema skeemi eest.
    msn: pois11@hotmail.com

    #2
    Valmis skeemi pole pakkuda, kuid põhimõtteliselt saaks probleemi ära lahendada mikroskeemiga K561LA7 (4011), mis sisaldab nelja invertorit.Kahest invertorist moodustatud RS trigeri mõlemasse sisendisse saabuvad läbi dioodide impulsid.Sellesse trigeri sisendisse (1) kuhu on ühendatud dioodi anood, hoiavad negatiivsed impulsid stabiilses asendis. Sellesse trigeri sisendisse (2), kuhu on ühendatud dioodi katood on ühendatud vastu nn korpust paralleelselt kondekas ja takisti ja kondet laevad need samad impulsid. Kui impulsid lakkavad, siis esialgselt trigeri seisus ei muutu midagi, kuid konde hakkab läbi takisti tühjenema ja saavutades "0" nivoo, muudab triger seisu. Kuna sa vajasid ainult lühikest impulssi kogu seadme väljundis, siis teeb selle töö ära ootemultivibraator, mille väljundisse tekib lühike impulss. Püüdsin väljenduda lühidalt, aga kas ka arusaadavalt, seda ei oska arvata.

    Comment


      #3
      Valmis skeemi ei ole, kuid vene ajakirjas RADIO,1996.a. nr 7, lk 42-44 on valveseadme skeem, mida oleks võimalik väikese ümbertegemisega kasutada. See skeem reageerib IR kiire katkemisele. Kui kasutad mingeid kontakte, siis sellevõrra skeem ka lihtsustub.

      Comment

      Working...
      X