Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Suitsuanduri madalpingehäire muutmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Suitsuanduri madalpingehäire muutmine

    Varasemalt mul läbi käinud siin foorumis kusagil need k-rauta suitsuanduri hädad, et sisaldab 3tk 3V liitiumpatareid, lubati 10 aastat eluiga patareidele, aga poolteist aastat hiljem juba vahetasin kaasasolevad patareid teise komplekti vastu, nüüd teine poolteist aastat hiljem ka teine komplekt tühi(samas kõigil patareidel üle 3V kelmmipinge, mis näitab et nad vist tegelikult suhteliselt täis veel?). Käisin ka kohapeal uurimas, et mis teema on, aga need saalitegelased hämasid midagi niisama et ei no ega ikka 10 aastat ei pruugi pidada küll blabla, tookord oli kiire ja ei viitsind seal pikalt jaurata ka ning ütlesin et tulen teinekord tagasi ja siis klaarib edasi seda asja ehk. Nüüd aga samas kakkusin lahti ja vaatasin mis sees näha on huvi pärast ühe. Isegi mikroskeemi markeering täitsa olemas,see asi seal sees. Kivi andmelehest näha ,et 6-12V võiks see toitepinge olla ja justkui pin 15 peaks pinge kontrolliga tegelema? Skeemis samas suutsin tuvastada ainult RADJ2 takisti olemasolu 5,6 megaoomi, teist justkui polegi. Kui selle 5,6 megaoomise takisti takistust seal muuta, siis võiks ka idee poolest pinge allapoole saada, mil madala pinge alarmi hakkab andma? Olen enamvähem õigesti sealt andmelehelt aru saanud?
    otsija

    #2
    Need liitium patareid on head selle pärast et nendel pinge ei langegi ilma koormuseta. Kui pinge on alla 3 v siis on nad juba väga tühjad. Seega pinge järgi tuvastada palju on energiat alles ei saagi. Koos koormusega pinget mõõtes on tulemus parem.
    Pane testriga paraleeli 330 oomi takisti ja mõõda ühe elemendi pinget. Nii peaks nägema pinget 10ma koormuse korral.
    Suitsuanduri tööpõhimõte on teatud intervalliga panna lühiajaliselt IR diood tööle, see tekitab korraks voolu. Kui sellel hetkel pinge langeb siis seda ta arvatavasti ka detekteerib ja selle info alusel võibki suitsuandur häiret anda. Seega patarei võib ikka tühi olla.
    Ma prooviks toite peale suurema kondeka lisamist, 100uF näiteks. See peaks need lühiajalised voolutarbed ära siluma. Muidugi on oht et siis ta ei tuvasta tühja patareid enam üldse ja häire korral langeb pinge kohe ära ning häiret ei suuda üldse anda (häire korral on voolutarve suur). Pane konde ja proovi praeguste tühjade patareidega kas ta häiret suudab anda.

    Comment


      #3
      Mul oli Telia puldiga see jama.
      2 patareid seal sees samasugused.
      Pikalt kodust ära olles pidi patareid välja võtma puldist, muidu sõi tühjaks.
      Lihtsalt laua peal vedeledes.

      Kas pult koguaeg suhtleb siis millegiga?! Müstika.

      Comment


        #4
        Pult on ju kogu aeg pinge all. Puldil pole ju mingit mehhaanilist lülitit, millest puldi välja lülitad.

        Comment


          #5
          Proovisin siis reaalselt toiteplokiga, millel piisav konde väljundis, tilgutasin pinget allapoole ja 7,15V peal hakkab mingi hetk seda tühja patarei piuksu andma, seega vist pingepiir korras ja miski voolupiik ongi selline, mis siis ilmselt vigase häire annab või sisendis konde liiga lahja/kuivanud? Proovisin ka patareid, 220 oomise takiga kukkus pinge 2,5V peale, patarei liiga tühi siiski? Need patareid nii kirved, et mõtekam uus suitsukas võtta, 1 patarei 4 euri, komplektis oli kaasas 6tk ja k-rautas soodukaga 26 euri uus andur, 6 patareid läheks kallimaks kui uus sealt võtta. Samas eelmine kord müüsid sellist saasta ja vaevalt seekordki midagi paremaks muutunud on ja võiks ehk mujalt vaadata hoopis? Bauhof ka pakub veits kallima hinnaga neid, 32 eur tükk, kas seal võiks saada reaalselt ka 10 aastat kestva anduri? Jutt on küll seal kodukal ka juures kohe bauhofis, et 10 aastat kestab patarei, k-rautas samas kodukal seda lisainfot juures pole, küll aga oli k-rautas karbi peal see 10 suurelt välja reklaamitud.
          otsija

          Comment


            #6
            patareisid saab ka teistest poodidest, tulemust ei tea.
            Ma prooviks ka seda kondekat lisada, võib siiski aidata.
            osta parima hinnaga tooteid JYSKi e-poest!

            Comment


              #7
              A nende reaalset voolutarvet oled mõõtnud?
              Selleks, et need patareid 10 aastat vastu peaks, keskmine voolutarve kõvasti alla 1 mikroampri olema peab!

              Comment


                #8
                Kui see andur sedasi piigiti tarbib, siis keeruline mõõta mingit mõne mikrosekundilist ja 1 milliamprist voolutugevust mul näiteks. PAtareid seal sees tegelikult cr2450, st omajagu suuremad kui see link, mille kohta mahalaadimiskõverad andsin, see oli lihtsalt suvaline näide googlest sama tüüpi patarei tühjakslaadimise kohta.
                otsija

                Comment


                  #9
                  Ossiga?

                  Comment


                    #10
                    Mul pole see oss kuigi edev aparaat. Panin hetkel kondeka lisaks 47uF ja 50V ning vaatab mis teeb sellega. Mingilt vanalt plaadilt jootsin maha, aga vast 50V ei oma lekkevoolu, mis kokkuvõttes ise juba patareid tühjaks süüa võiks, emaplaadi 6,3V ja 16V kondedega olen sellist pulli kohanud, et tarbivad mingit väikest voolu ka juppmaad alla nimipinget.
                    otsija

                    Comment


                      #11
                      Tee test. Lae sinna peale mingi pinge ja mõõda mõned tunnid hiljem. Kui laks on alles, on leke väike.
                      Olen ise sedasi kogemata saanud x päeva kapis seisnud isendilt laksu.
                      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                      Comment


                        #12
                        See kondekas oli ka ajutine lahendus siiski, nüüdseks mõlemad röögivad taas ja ei saanud asja nendest, pinge endiselt üle 3V elemendi kohta ja graafiku järgi peaks seal veel omajagu varu sees olema. Ostan uued andurid vist ja rahu majas. Kuskohast selliseid leida võiks, mis ka oleksid reklaamitule vastavad ja kestaks ka patareid reaalselt 10 aastat nagu karbil kirjas?
                        otsija

                        Comment

                        Working...
                        X