Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Elektrikarjus Phobos 4 skeemi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elektrikarjus Phobos 4 skeemi

    Tere. Ehk on kellegil ?

    #2
    Pakkuda Phobos 8 jõuosa, mis neil vahet ei tea.

    Comment


      #3
      Vaataks üle võrdleks 4-ga. Palun saatke trx850@hot.ee. Tänud ette

      Comment


        #4
        Milles üldse probleem on, sai äikest? Sellisel juhul tavaliselt türistor läbi ja/või türistoriga paralleelselt olev diood. Ka kaks 2 või rohkem vatti takistit katkestuses võivad olla, olid vist sinna 68 oomi kanti. Plaadil rajad mõnel juhul maha põlenud. Muid vidinaid pole nagu eriti läbi läinud. Ühel kunagi vabast tahtest oli trafo otsad andnud, suvaline sai asemele ja käras küll.

        Comment


          #5
          Äikest pole ju olnud, väidetavalt kukkus traadi ots merre ja kui veised olid juba Lätis leiti , et pill ei tiksu. . Diood on terve. Toitetakistid ka. Rajad terved. Midagi seal kõigub ka kui testriga mõõta aga kõrgepinget pole. Seda suurt kondekat ja türistori pole millegagi sahtlist asendada ka prooviks.

          Comment


            #6
            Mis need tulukesed teevad? Vasakpoolne näitab, et vool on sees, parempoolne peaks näitama selle pinge olemasolu, millega kõrgepinget tekitatakse. Töökorras aparaadiga peab vilkuma. Kui türistor lühises, siis ei põle. See suur konde on selleks, et korralik säde oleks, ilma kondekata on mingi sümboolne säde. Konde korrasolekut saab ju testriga mõõta.

            Comment


              #7
              Phobos 3A puhul olen korduvalt vahetanud BD441 transistorit. Oomis saadaval, rubla tükk.

              Comment


                #8
                Testriga saab kondekat mõõta küll aga on ikka vahe sees kas 9V testripinge või 600V mis seal peab olema ja mis võib lekkida. Vool on sees , kõrgepinget pole. midagi jõnksutab ka madaltoite peal , ehk siis generaator võiks ka töötada. Kas ma võiks türistori juhtahela lahti ühendada ja avamist simuleerida , siis peaks ju ka kõrgepinge tekkima ? Kas avamiseks sealoleva lüüdi pealt võib otse türistorile lasta?

                Comment


                  #9
                  Türistori peal, kunagi ühel variandil mõõtsin, oli vist midagi 600-700 volti. See suur konde lihtsalt läbi türistori ja trafo lühistades annab tugevama voolu läbi primaarmähise ja väljundisse siis kõrgema pinge. Ma kunagi valgusdioodiga kontrollisin selle juhtimpulsi olemasolu, aga ma ei mäleta, kuidas ma ta sinna ühendasin, igatahes juhtahela ots türistori küljest lahti ja diood sinna külge. Aga kuidas ta vilkus, kas plussi või massi vahel, ei mäleta.
                  Kui see 600 volti on, et türistor lühises ei ole ja ei karda mööda näppe saada, lihtsalt türistori hetkeks lühistada, siis peaks säde tekkima. Sest on olemas võimalus, et trafo läbi, aga sellisel juhul peaks kõrgepinge poole tuli vilkuma, ehkki sädet ei ole.

                  Comment


                    #10
                    Kui neid kunagi remonditud sai, siis jõudsin järeldusele, et suurel kondel peab olema 634V ja kordistil 317V (konde 4n7 paraleelis dioodiga). Kui seda ei ole, siis türistor dioodiga skeemist lahti. Pinge tekkis, türistor dioodiga vahetada. Ei tekkinud, siis kordisti dioodid. See jutt on ka minu jagatud skeemil.

                    Comment

                    Working...
                    X