Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

27Mhz (fm-i peal) tahaks teha Am-i

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    27Mhz (fm-i peal) tahaks teha Am-i

    Ühesõnaga mul vedeleb kolm "lällerit" aga nad on FM-i peal ja tahaks teha seda AM-i peale, kuidas oleks see võimalik ja millised on moodused.
    Igasugune abi oodatud.

    #2
    Tõenäoliselt ei tasu ära, odavam on sobivama vastu välja vahetada, liiga palju on ümberehitust ja võib-olla ei mahu ka siis enam samasse kesta nii lihtsalt sisse. Uue montaazhplaadi peaks siis tegema. Ja nii neile kõigile kolmele. Võimatu muidugi pole, kõike võib ise teha, aga kes teeb ja palju üksnes ajakulu maksma läheb? Millised oleks siis AM eelised 27MHz-il?
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

    Comment


      #3
      Ega ei olegi AM-il FM-ist midagi suurt vahet, FM-isegi parem aga lihtsalt üks tegelane tahtis et yhest võiks lällerist võiks AM-i peale teha.
      ok tänan ikkagi

      Comment


        #4
        Offtopic: Kui palju Eestis üldse kasutatakse lällareid (v.a. rekkamehed)?

        Comment


          #5
          See on üks suur pusimine, kui head asja tahad teha. Tuleb teha AM - i vahesagedus (kiviga loomulikult), modulaator ja hunnik kommuteerimisi. Kuigi olen näinud ka sellist asja, et FM - i vahesageduskivile on lihtsalt külge poogitud dioodiga AM - detektor ja saatjat moduleeriti võimsusregulaatori pinget "väristades". Kvaliteet oli muidugi hinda väärt.
          Saatja lõppastme trans(id) tuleb eelpingestada, et töötaksid klassis "B" näiteks (mitte "C" nagu FM - i puhul), muidu on eetris kuulda ainult koledat kraaksumist.
          Eeldab skeemi olemasolu (kui just maha ei soovi joonistada; vaevalt).
          27 MHz - l toimub aktiivne tegevus, eriti suviti. Rekkamehed on enamasti kanalil 8 ja just AM - is, sest sellega on sidekaugus suurem - puudub FM - ile iseloomulik "lävi".
          Harjutamine teeb harjutajaks.

          Comment

          Working...
          X