Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Xperia st27i ei hakka laadima

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Xperia st27i ei hakka laadima

    Pea 2 aastat korralikult töötanud telefon. Hoolduses lasti uuem android peale ja aku kestvus kukkus kivina. Viisin tagasi, vahetati aku uue vastu. Kestvus ikka nõrk. Rootisin telefoni ära, vabanesin rämpsvarast ja kõik läks väga heaks. Mõned kuud hiljem sai klaas alaserva väikese ämbliku. Kõik töötas, kasutasin veel kuu-paar, siis ostsin uue telefoni. St27i jäi väljalülitatult sahtlisse vedelema.

    Kuu aega hiljem proovisin uuesti laadima panna. Laadimistuluke süttib ja see on kõik! Mingeid muid elumärke ei ole. Proovisin erinevaid laadijaid ja usb-kaableid, jätsin ööks juhtme otsa. Kõik on pime ja kedagi kodus pole . Power + Volume Up, koos kaabliga või ilma = null tulemust. TUNDUB, et praegune laadimistuluke ei ole päris sama konkreetne punane nagu varem oli, kui asi veel töötas. Nüüd oleks nagu veidi oranžim.

    Aku surnud? Külmjoode toiteahelas? Oskab keegi nõu anda, teenust pakkuda? Väikese pusimisega saaks aku kätte ja selle laadija http://www.dx.com/p/nanfu-1412w-us-p...1#.VtlWCOZGw74 abiga peaks saama aku ära laadida või vähemalt aku pinget mõõta peale laadimise lõppu. Tasub proovida?

    #2
    Vs: Xperia st27i ei hakka laadima

    Aku "koomas" arvatavasti. Ehk siis pinge on nii alla kukkunud, et telefonil laadimisahel ei luba enam akut laadida. Kui aku täitsa surnud pole, annab teda muud moodi laadides veel vast toimima saada.

    Mul muidu üks töökorras (iseasi kui töökorras) aku olemas Tartus, kui vahetada tahad.

    Comment


      #3
      Vs: Xperia st27i ei hakka laadima

      Tänan, proovin esmalt olemasolevat akut elustada. Õngitsesin selle välja. Ei kujutanud ette, et selle klemmid nii tibatillukesed on. Iga klemmi kõige suurem mõõt on 1mm: https://www.dropbox.com/s/i4pi6yarbf8q69v/aku.JPG?dl=0

      Kuidas seda küll laadida? Ainuke mis pähe tuleb - multimeetri küljest kaablid võtta ja need traatide ja pesulõksude abil laadijaga ühendada.

      Comment


        #4
        Vs: Xperia st27i ei hakka laadima

        testrikaablite abil isegi hea mõte. Muud aretust pole vaja sinna mõelda - hoiad ise neid seal peal. Akut pole vaja täis laadida, vaid piisavalt, et telefoniga ühendades pinge alla lubatu ei langeks (oli äkki 3V), edasi suudab juba telefon ise laadida.

        Pole isegi spets laadijat vaja, kui labori toitekas kättesaadav on.

        Comment


          #5
          Vs: Xperia st27i ei hakka laadima

          Labori toitekat olen vaid veebis näinud . Aga ei olnud tõesti kuigi keeruline. Ca 2 x 20 sekundit, väikese vahega, hoidsin 4,2V laadimispinget peal. Amprid valib laadija. Laadimistulukest põlema ei saanud, ju see vool oli väike.

          Multimeeter ei leidnud peale laadimist akust mingit pinget aga midagi muud ka teha ei osanud, panin aku tagasi ja igaks juhuks usb-laadija külge. Paari tunni pärast selgus meeldiva üllatusena, et telefon oli aku täis laadinud . Loodan, et enamik mahtuvust on veel alles.

          Tänan suunamise eest!

          Comment


            #6
            Vs: Xperia st27i ei hakka laadima

            A no kui laadija oli omal olemas oli, siis pole tõesti labori toitekat vaja.

            Aga hea, et korda sai :P

            Comment

            Working...
            X