Arvutuste abiprogramm
Collapse
X
-
Vs: Arvutuste abiprogramm
Rööbiti/jadas iseenesest ära vahetamine (et viga vältida) poleks kõige õigem, kasutaja hakkab ikkagi näiteks rööbiti arvutust tegema, negatiivne vastus näitab, et arvutus on ületanud füüsika võimalused.
Ok, lisatoitega saab:
Comment
-
Hea kui keegi teeb BugReport-i.
Sain selle esimese vea re-produtseerida.
Viga:
Material: array [0..3] of String = ('1.678','2.24','1.586','2.6548');
Peab olema:
Material: array [0..3] of Single = (1.678,2.24,1.586,2.6548);
Sellest tuli see 1.678. See viga esineb ainult koma kasutaval op süsteemil.
Kui on kasutusel punkt siis seda viga ei näe.
Teine oli takistuse valiku ComboBox, ItemIndex oli jäänud -1, peab olema 0 sest algne valik on Ohm (asub esimesel ehk "0" kohal).
Kui sa proovid korra valida näiteks kOhm ja siis jälle Ohm tagasi, annab õige vastuse.
Õhtupoole uuendan.
Laadumine: U on toitepinge takistil, mille kaude C laadub, UC on pinge kondekal, see pinge milleni laadumise aega on vaja arvutada.
Tühjenemine: U on kondeka algne pinge, UC on pinge lõppväärtus, milleni tühjenemise aega on vaja arvutada.
See vist oleks parem muuta UC1 ja UC2.viimati muutis kasutaja Starfish; 11 May 2018, 15:32.Comment
-
Kas sa ei tahaks git-i seda panna. Bitbucketis on t2itsa error reporting olemas.V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.Comment
-
Äki sa tead kas Bitbucketi abil saaks versiooni info pärimise teha ?
Sedasi oleks asjal mõtet.
Programm käivitudes võrdleb oma versiooni ja infot Bitbucketi aardessilt ja teavitab kasutajat uue versiooni olemasolust ja võimaldab see uus versioon sealt samast tõmmata.Comment
-
Ikka saab. Mul serveris on nii, et kui ma olen main branchi peal (master, staging, development), siis iga kord, kui ma enda virtuaalmasina k2ima ajan, siis ta teeb pull-i. Kui branch on miski featuur vms, siis selle puhul ei tehta, kuna masinas on yldjuhul uuem kood, kui gitis (mulle ei meeldi poolikuid committe teha). Erinevad masinad on resilioga syngitud, seega kui ma linnast maale l2hen, siis on mu kood sealgi masinas olemas.
See kiskus natukene OT-ks 2ra. Vaata selle windowsi programmi autoupdatega on tsipake keeruline. Ilma suurema mudita sa ei saa programmi uuendada, kui ta juba tiksub. Siin on erinevaid lahendusi, kuidas seda probleemi seljatada. K6ige lihtsam on see, kus p6hiprogramm on nagu konteiner, mis t6mbab DLL-le omale k6hu alla ja siis regab handlerid. Seega kui see "konteiner" on ilusasti tehtud ning progetud ka tulevikule m6eldes, siis tollel endal ei tohiks eriti palju uuendusi vaja minna. DLL-idega on lihtne - teed unload, sikutad uue DLL-i ja laed uue DLL-i.
Minu yks administreerimise programmikene, kus on eelnev DLL-i lahendus kasutusel:
V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.Comment
-
Uues kohas ja uus Link: https://1drv.ms/u/s!Asi49hraNGQEa5RhJ1fcfzfILG4
Muutunud pole suurt midagi.
Selle PC versiooni edasi arendus on kaheldav.
FireMonkey võimaldab androidile programme teha, mobiiliversioon oleks mõistlikum.Comment
-
Ma juba unustasin, on olemas Ingliskeelne versioon + kaardimäng.
https://1drv.ms/u/s!Asi49hraNGQEdvrQsveUrUvV2Q0?e=P1dWTV
Selle arendamine on ammu lõppenud, MDI pole mõistlik valik kui laiendus on vajalik.Comment
-
Praegu saab Delphi tasuta.
Embarcadero müüdi maha ja kohe tuli tasuta versioon ilma piiranguteta. Embarcadero staff oli liiga kitsi.
Mul endal ka 7 olemas, kuna see kiirem ja hea, kui vaja lihtsaid projekte teha.
Aga ka 10.x on arvutis, kuna saab tasuta nüüd.
Endal Delphis palju projekte, aga viimasel kiirel ajal pole aega olnud koodi kirjutada, seisavad.
Firemonkeyt pole kasutanud oma projektides. Ei meeldi mulle. Suur ja aeglane asi ja ei teagi, kas on nüüd suurem osa vigu kõrvaldatud või ikka samasugune, bug'e täis.
Androidile olen teinud enda jaoks lihtsaid asju Basic4Android'ga. Tasuta asi ja väga lihtne teha asju.
Praegugi mitu asja plaanis, aga ei ole aega üldse selleks.
QT jms asjad on üliaeglased, ei kasuta neid üldse.
Selline elektrooniku rakendus on hea, peaasi et vigadeta ja palju kasulikke asju ja võimalikult innovatiivne interface, et oleks kiire ja mugav leida kõike.
Keel pole mulle oluline: saksa, soome, inglise, vene sobivad ka. Eesti keeles harjumatu, aga saab kasutada.
Eestikeeles pole alati häid termineid.Comment
-
Sa kodeerid kõike Delphi keskonnas ?
Mul on tekkinud vajadus kasutada sekundaarset programmi
Notepad++, SublimeText3, VSCode.
Need on hea valik, tunnevad ära Pascali.
Delphi 7
Sellega ma alustasin.
Hiljem kolisin XE peale ümber.
Praegu sedagi enam ei kasuta aga mõned vanad projektid 100% ei võimalda uuemaga avada.
Näiteks seesama arvutuse programm sisaldab koodi mis ei luba tekatirea peale kirjutada muud kui kindlaid sümboleid.
Selles on kasutatud "DecimalSeparator"Kood://----------------------/0123456789/-/DecimalSeparator/ Function CLimitA(keyin: char; TEdittext: string; Start: integer): Char; begin if not (keyin in [#8,DecimalSeparator,'-','0'..'9',^C,^V]) then Result:= #0 else if (keyin = DecimalSeparator) and (Pos(keyin, TEdittext) > 0) then Result:= #0 else if (keyin = '-') and (Start <> 0) then Result:= #0 else Result:=keyin; end;
See genereeris errori.
XE4 versioon: "FormatSettings.DecimalSeparator"
See koodijupp on põhiprogrammis ja iga teksti riba pöödrub sinna kui midagi kirjutatakse.
Algul oli see veel tehtud dll failiks aga see võib ka programmi sees olla, jääb välist pudi vähemaks.
See firemonkey sisaldab 3D võimalust, olen proovinud, tegin kuubiku mida saab XYZ teljel pöörata ja igas suunas liigutada.
Kood:Cube1.RotationAngle.X:=TrackBar1.Value; Cube1.RotationAngle.Y:=TrackBar2.Value; Cube1.RotationAngle.Z:=TrackBar3.Value; // Cube1.Position.X:=TrackBar4.Value; Cube1.Position.Y:=TrackBar5.Value; Cube1.Position.Z:=TrackBar6.Value;
*Android versiooni pole tegelikult sellele mõtet teha,
põhjus 1: On rohkem kui üks sarnaseid võimalusi sisaldavaid Appe juba olemas,
põhjus 2: Väike telefoni ekraan pole just koht kus mugavalt oma projekti arendamisega tegeleda...viimati muutis kasutaja Starfish; 17 May 2020, 15:32.Comment
Comment