Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Webasto käitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Webasto käitamine

    Heips
    Sain Ebayst odavalt Webasto Thermo Top lisasoojendi diisliga, millel elektroonika on saba andnud, kuid mehhaaniline pool on väga korralik.
    Eelnevalt olen ühe sapaka keroahju konverteerinud gaasi peale ja teinud sinna uue juhtskeemi, siis nüüd on idee midagi sarnast teha webasto baasil, kuid diisliga ja panna maale boilerit kütma. Sapaka ahi on ikka suht lärmakas agregaat, mis öösel käivitudes 95% tõenäosusega ajab kõik magajad üles.
    Võtsin webasto lahti, seest on nagu uus. Koldes olev terasvill pole ära põlenud, hõõgküünal on korras ja puhas, mootorit pingestades hakkas kenasti puhuma. Plaan on osta mõned lisatarvikud - diisli etteande pump, veepump jne.
    Raske osa seisneb selles, et puudub info mootori ja hõõgküünla parameetrite kohta - oht näiteks hõõgküünalt läbi põletada on täiesti olemas.
    Kusagilt lugesin, et need töötavad 8V pingega, aga see info ei ole kuigi usaldusväärne. Teiseks, korpusel olevad 2 temperatuuri andurit. Testriga mõõtsin takistuseks 82ohm, andsin kuumaõhu fööniga kergelt sooja, mille peale hakkas takistus langema.
    Kuna praegu teen sapaka ahjule arduino põhist juhtimist (enne oli digi-termostaat + releed), siis tahaks ka webastole analoogse asja teha, värvi LCD jne.
    Igasugune info on teretulnud!
    Allkiri.

    #2
    Vs: Webasto käitamine

    Selline mõte, et tõenäoliselt käitatakse küünalt impulssidega, lihtsatest lahendustest oleks saadavalt kohe selline jublakas
    Mis temperatuuri oleks üldse vaja kütuse süütamiseks?
    http://www.ebay.com/itm/Universal-DC10-60V-PWM-HHO-RC-Motor-Speed-Regulator-Controller-Switch-20A-New-/291341338166?hash=item43d54c0636:g:15cAAOSwnDxUhWE 1


    viimati muutis kasutaja vax; 28 m 2016, 15:22.
    Allkiri.

    Comment


      #3
      Vs: Webasto käitamine

      Esmalt postitatud vax poolt Vaata postitust
      Mis temperatuuri oleks üldse vaja kütuse süütamiseks?
      http://www.ngpedia.ru/id504409p1.html

      При атмосферном давлении дизельные топлива самовоспламеняются в пределах температур 275 - 336 С.

      Comment

      Working...
      X