Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Eemalt juhitav muruniiduk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Eemalt juhitav muruniiduk

    Täna siis jälle sai viimane piisk karikasse, mille pärast nagu pindpinevuse efekti tõttu voolas see üle ääre mis sinna kogunes ja need kõik on seitsme asja pärast, mõni on võib olla tühine aga kui need kõik kokku liita, et mängivad rolli samal ajal kuigi on ka erandeid näiteks igas olekus koerajunnid ja inimsööjamesilased korraga ei konkureeri neid on õnneks veel aga see teadmine asja kergemaks ei tee
    Positiivne on, et võib olla erinevat, suuremat kola, mis võiks valmimisele kaasa aidata, nagu 61cm niidulaiusega murutraktor varuosadeks, mille mootoril on muidugi pööreteregulaator õhtal ehk siis läheb lõhkuma nagu lennuki mootor, sinna juurde veel kuulub päris oluline lüli, nagu vedav sild jms. Kuigi võiks ka muid ülekande viise kaaluda, nt igale rattale eraldi el.mootor mida siis toidetakse generaatorist aga mootorid silla peale jadas, et oleks diferentsiaal ülekande efekt ja samas saaks ka teatud viisil piiratud libisemise organiseerida
    Kohad mis mind natuke ebakindlaks teeb, et puudub kaugjuhitavate mudelautodega otsene kokkupuude, seega pole ka kindel kuidas oleks asjale kõige ratsionaalsem läheneda, võidakse müüa ju komplekte pulte koos vastuvõtjate ja servodega aga on olemas ka skeeme. Kas ka õigeid? Kunagi kui noorem olin, oli mudelismi vastu suur huvi aga siis käis kogu trall ainult Tallinnas ja kommunikatsioon ja tehnikalised võimalused olid kui sovjeti aegsed ja tarkusi kust ikka mujalt sai kui Põlva keskraamatukogust, kus oli ka kõigest üks õhuke raamat mida tihti välja laenutati oma tagasihoidliku skeemiga. Aga nüüd on ikka ajad nii palju edasi läinud et pole vast ikka vajadust eemalt hakata juhtima ühe nupuga kus pärast vastuvõtjat oli ajuks pisike mootor koos ümmarguse pöörleva trükiplaadiga
    Antud juhul alustaks oma mudelismi teekonda veidi lihtsamalt aga mitte selle neetud söövitatud klaastekstoliit ketta baasil, vaid ikka tänapäevasel moel. Ülekanne esialgu ühe el.mootoriga, kus peab saama kiirust muuta ja ka pöörlemissuunda. See sama bensiinimootor oma kotti läinud pöörete regulaatoriga, ehk asendada elektroonilise regulaatoriga ja ka pöörete muutmise võimalus eemalt, ikka ökonoomsuse eesmärgil. No ja elementaarne ikka, puldiga muruniiduk ei liigu ju ainult edasi ja tagasi vaid keerab ka paremale ja vasakule aga kes asjaga rohkem kursis on siis, mitte välja teha viimasest märkusest
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    #2
    Vs: Eemalt juhitav muruniiduk

    "Kohad mis mind natuke ebakindlaks teeb, et puudub kaugjuhitavate mudelautodega otsene kokkupuude, seega pole ka kindel kuidas oleks asjale kõige ratsionaalsem läheneda, võidakse müüa ju komplekte pulte koos vastuvõtjate ja servodega aga on olemas ka skeeme."

    Ratsionaalseim skeem on häälkäsklustega juhitav poetagune mees ;-)

    Comment


      #3
      Vs: Eemalt juhitav muruniiduk

      Osta hiinlaste käest 2,4GHz pult(http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...2Ch_Tx_Rx.html). Saab soodsalt kätte ja viimase 10a jooksul ei ole mind alt vedanud. Muidugi hirmsat igapäeva möllu mul ei ole ka enam, aga parimatel aegadel sai mootor jahtuda ainult niikaua kuni kütust lisasin või tiiki sõitis.

      Kui leiad mudeli servole lahenduse kuidas ülesvõimendada mõlemat pidi liikumise, siis on vaja suht odavat lahendust.
      Kunagi sai katsetatud servo sisse mootori asemele sai panna mingi suurema poolne mosfet ja sai kojamehe mootorit juhtida. Küll ainult ühepidi õnnestus ta seekord. Kuna peale õnnestunud ühepoolse liikumise katse kadus muruniitmise vajadus mõneks ajaks ära(kolisin mujale), siis jäi projekt pooleli.
      Täna oleks ta taas päevakorral aga ei ole veel asjale pihta saanud.



      EDIT: Väike ülikeeeruline skeemi jupp kah mille sarnase kunagi ehitasin. http://rc-airplane-advisor.blogspot.com/2005/04/diy-speed-controller-from-recycled.html
      viimati muutis kasutaja ermats; 15 m 2015, 01:30.

      Comment


        #4
        Vs: Eemalt juhitav muruniiduk

        Elementaarne skeemike küll, ainult enamasti jääb maru palju võimsust transistori peale, ise teeks jõuskeemid impulss põhimõtte järgi. Aga õnneks on tagasilla ülekandes revers, ehk lihtsa vajutusega liiguks järgmine hetk tagurpidi, ilma et peaks mootori suunda muutma. Tegelikult kui veidi detailidesse minna, siis piisaks viiest kanalist, kui tasane maa siis neljast aga tasast pinda mul ei ole ehk siis pidur, revers, liikumine, suund ja mootori pöörded. Hea kui oleks ka kuus kanalit et saaks ka tera sidurdada Pidurist saaks ka loobuda, kui mootor oleks isepidurduv
        Aga see hiina sait no seal peab küll ikka teadma, mida otsid, sest puhtalt tähiste järgi oleks raske sobivat leida..

        Aga kodumaist: Jäi silma selline vinge pult, 3 kanalit küll aga ehk saab neid funktsioone optimeerida, või mõndadest koguni loobuda.

        Oletan, et kui mudeli mälu ära kasutada, et seismise ajal saab ka tera sidurdada. Kui ma õigesti aru sain, et mudeli mälu on just nagu mitme eri mudeli jaoks, et mitut pulti ei peaks selleks omama?
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

        Comment


          #5
          Vs: Eemalt juhitav muruniiduk

          Tuli seda teemat lugedes kohe see video meelde: https://www.youtube.com/watch?v=tPg1ZMiC9pA
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment


            #6
            Vs: Eemalt juhitav muruniiduk

            Mudeli servos jookseb mootorile PWM peale. Muidu ei jõuaks keegi seda elu seal sees jahutada. Kasutavad minul olemasolevates kusagil 5A voolu ja need alles laste omad.

            Jah, mudelimälu on puldipeal selleks, et kasutada eri mudelitel sama pulti nii, et ei peaks iga kord seadistama.

            Küll jäi nüüd segaseks, miks eesti müüjalt tellides ei pea tähiste järgi asju ostes teadma mida ostad?

            Ma arvan, et kanalitest on vaja kaks. Revers/Pidur/gaas on üks kana, keeramine teine. Kolmas kanal on juba liiast .
            paanika nupp võiks kolmas kanal olla ka muidugi, aga saab teha nii nahaalselt, et kasutada ära failsafe ja lasta süsteemil ise asi lahendada. Paanika olukorras oleks siis puldi välja lülitamine lahenduseks.
            Kui kanaleid rohkem kui kolm vaja, siis lähevad hinnad väga krgeks puldi kohta või tuleb kaks odavat pulti osta. Kuna need odavad puldid on seest sisuliselt tühjad, siis saab nende sisudega igasugu asju teha kui neid kuhugi mujale tõsta. See eeldaks ka muidugi kahte vastuvõtjat.
            Kui aga leppida kangidega puldiga, siis saab kuus kanalit kah üsna soodsalt kätte. Oma kogems aga ütleb, et rooliga on lihtsam maapealseid olevusi suunata.
            viimati muutis kasutaja ermats; 16 m 2015, 08:48.

            Comment

            Working...
            X