Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Filmid jalgratta lenksul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Filmid jalgratta lenksul

    Tere!

    Mure siis järgmine...
    Mõistus on veel noor ja loll ning ikka vaja midagi igavusest meisterdada, isegi kui sellel pointi pole.

    Kuna eelmine suvi sai jalgrattaga palju mööda maid ringi sõidetud, siis mõtlesin ratast veidi täiendada. Mõned aastad tagasi sai linnulaulult ning möödasõitvate autode mürinalt arenenuda MP3 helidele. Nüüd oleks soov areneda AVI failidele.

    Mõned mõtted mis endal tekkinud...
    Vahetada enda praegune sülearvuti välja ning osta asemele sülearvuti mis oleks ~12'' ning laiekraan. Sülearvuti maksuvus võib olla kuni 200€. Selle raha eest ei saa viimase tehnikasõna parimat aparaati, mis kestaks akuga ligi 8 tundi vastu.
    Siit siis mõte teha sülearvuti originaalakule vahetus mõne poest ostetud akupakiga. Ehk saaks akupakilt õiged voldid ning kõik muu mis elektrivooluks vaja on, aga sülearvutite akudel on teatavasti ka aku pinnidel veel data pin ja kindlasti veel mingeid pinne mida tavaliselt akulpakilt ei saa. Ehk on siis lahenduseks lammutada originaalaku laiali ning asendada originaal cell'id uute, suurematega milledel oleksid samad voldid kuid suurema mahutavusega.

    Teine võimalus... Kuna plaanin lähiajal ka modernsemat telefoni osta. Siis, kas tänapäeva telefonidel on olemas võimalus lisada mingi suur ekraan neile järgi?
    Idee tekkis sellest kuulutusest: http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=490639
    Põhimõtteliselt saaks ka selle monitori lenksu peale aretada, leida sobiv akupakk talle ning nautida filmielamust.

    Aidake siis kaasa mõelda, pakkuda välja uusi mõttekamaid lahendusi, teha maha minu ideid või niisama samateemalisi mõtteid jagada.
    Kui peate probleemiks päikesevalgust, et suvel ei näe ju nii või teisiti sealt ekraanilt midagi, siis mulle meeldib sõita õhtuti kui päike juba ammu hiinlasi valgustab.
    Samuti kui arvate, et pimedas sõites ning säravalt ekraanilt filmi vaadates teed enam ei näe, siis plaan jalgrattale esituli ka siiski teha. Aga see on juba teine teema.


    Kas foorumi admin vms teeks juba alamfoorumi ''halbade mõtete foorum'', siis teaks kõhklemata, kuhu oma teemad lisada
    Kena kevadet!

    #2
    Re: Filmid jalgratta lenksul

    Ja kuidas sa teed jälgid?
    PSPl on ka suht ok ekraan.11cm.sai kord isegi alla -22 õhtul väljas filmi vaadatud,miski aeg kui juba hoidval käel külm hakkas muutus ka ekraan aeglasemaks kujund jäi natuk kaumekas aga ei segand väga.

    Comment


      #3
      Vs: Re: Filmid jalgratta lenksul

      Jalgratas on õnneks piisavalt aeglane liiklusvahend, tähendab, et teed jõuab ikka jälgida (Y)
      PSP 11cm ekraan on ikka kaunis pisike. Alla 10'' ekraani ei tahaks vast. Ja seegi peaks siis laiekraan olema.

      Kliimamuutused on ka muidugi probleemiks, aga loodan, et mitte väga.
      Vihmakorral peaks muidugi kogu kupatuse ''kilekotti'' toppima ning siis jääks idee järgi ka lõbu ära. Ehk läbipaistva kile alt saaks isegi midagi vaadata... aga kes vihmase ilmaga üldse jalgratta selga ronib

      Comment


        #4
        Vs: Re: Filmid jalgratta lenksul

        Kas tõepoolest on plaan hakkata rattasõiduajal vaatama filme? Nagu actually sõitmise ajal?
        Erilahendused.
        PS või mail.

        Comment


          #5
          Vs: Filmid jalgratta lenksul

          järgmine darwin

          Comment


            #6
            Vs: Filmid jalgratta lenksul

            Teemaalgatajale lihtne soovitus: pane traadi ja teibiga oma mobiil lenksu külge ja mine sõitma nii, et jälgid pidevalt ekraani. Vaata mis välja tuleb... ja jaga pärast muljeid... juhul kui on veel, kes jagab. Haiglasse või hullemal juhul surnuaeda sattumine peaks olema suht lihtne.

            Ning ilmselt pole tegemist tõsise ratturiga vaid inimesega, kes lükkab ratast käekõrval
            Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
            Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

            Comment


              #7
              Vs: Filmid jalgratta lenksul

              Orienteerujatel on kaardilugemiseks spets alused.
              Algajal kaardilugejal ei õnnestu sõidu ajal siiski kaarti lugeda, kuna see virvendab silme ees liiga palju. Lihtsam on seisma jääda ja lugeda. Seega ega seda filmi ka kaua jälgida ei suuda - süda läheb pahaks. See on sama, mis autos proovida raamatut lugeda.
              Aga kui on ikka kange tahtmine midagi ära teha, siis soovitaks tablet osta ja orienteerujate kaardialuse külge pookida. Iseasi on ilmastikukindlus.

              Ja toitepoolest tasub vaadata selline läpakas, mis tarbib laadimiseks 12V.
              Siis võib lisatoitena kasutada upside sees kasutatavat pliiakut - hea odav.

              Comment


                #8
                Vs: Filmid jalgratta lenksul

                Ja kui ma sõidan maanteel autoga ja ees paistab jalgrattur ja ma peaks siis veel hakkama arvestama, et äkki see hull vaatab veel sõidu ajal filmi... Ma arvan et mõni autojuht teeb sulle selle lihtsalt, arusaadavalt ja füüsiliselt selgeks, et see mitte hea mõte ei ole. Ja ma loodan et ta jõuab seda teha enne kui sind alla aetakse. On tervisele kasulikum. Ja siis veel halavad kõik et miks autojuhid jalgrattureid ei austa... no mille eest neid austama peaks.

                Comment


                  #9
                  Vs: Filmid jalgratta lenksul

                  Kui tahtmine niiväga pedaalimise aeg filmi vaadata, siis tee selline agregaat nagu mina ajaviiteks nikerdasin. Ei pea toite pärast ka muretsema. Isiklikult küll kütan läbi muunduri triikrauda enda tallapressist tuleva energiaga, aga see selleks, pole probleemi mille iganes toiteks kasutada generaatorit. See generaatoripukk sai selline kiire ka valmistatud, et ei pea jalgratast kui sellist muidu kuidagi ümber ehitama või lammutama pukile panekuks. Lihtsalt tõmbad ülemised lauad ülesse, tõstad alusest välja ja ongi valmis, kiire ja lihtne. Alusele panek samasugune poole minuti mäng kusagil. Kui auto generaatori ergutusest rääkida, siis ei ole mingit lisaakut vajagi. Lihtsalt selleks, et generaator vungi ülesse saaks, tuleb esmalt kõige kiirema ülekandga käik sisse laduda ja vändata parasjagu kiiresti, kuniks järsku generaator magneetub ja hetkega kiired pöörded maha tõmbab. Siis laod tagant kassetilt mingi suuruselt kolmandale hammasrattale ja ongi umbkaudu paras koormus, vähemalt minule. Vahepeal väntamise järgi jättes tuleb muidugi sama protseduur uuesti läbi teha. Samas rattahooaeg hakkab vaikselt peale tulema, täna juba suht hea ja kuiv ilm, lollist töögraafikust tulenevalt vahin nädala sees kodus ja tihtipeale nv tööl:S(jah, kurdan), seega ajan vist puki kappi sügist ootama ja lähen teen jalgrattaga selle aasta esimesed sõidud väljas, edu heade mõtete genereerimisel.
                  otsija

                  Comment


                    #10
                    Vs: Filmid jalgratta lenksul

                    Kõige suurem probleem paistab siin siis olevat siiski tähelepanu, mis peab jagunema eelkõige teele ning muuseas ka ekraanile.

                    Enne teema algatamist tegin kusjuures pisema katse ka. Võtsin siis läppari lenksule ning asusin teele. Hetkel oli muidugi probleem see, et läppakas polnud kinnitatud ning hinged olid kehvavõitu. Kruusateel pidi väga aeglaselt sõitma, kuna muidu hakkas ekraan lopendama. Kraavi sõitmist ei täheldanud.
                    Muidugi sedasi katsetamise ajal on alati tähelepanu üleval ning pikkade rudiinsete sõitude ajal võib see hajuda, kuid eks seda ole hiljem näha. Elu on niikuinii lühike.

                    Kui teha läpakale/ekraanile korralik alus, saab seda probleemi edukalt vältida.

                    Tähelepanust- õhtuti on autosi maanteel vähem, ning linnas sedasi sõita ei plaani.


                    Mõtlesin, et kõige mõtekam ikka läpaka aku laiali kiskuda, ning panna sinna suurema mahutavusega elemendid, Voldid ja amprid peaks samaks jääma. Siit siis veidi elektroonilisem küsimus: kas seljuhul läpaka originaallaadija nõustub neid akusi laadima? Kuidas läpaka aku elektroonikaosa sellele reageerib? Kas windowsis näitabki siis originaalse 2h asemel 15h?

                    Üritan siis kainet mõistust säilitada


                    EDIT: Tegin täna ajutise aluse läpparile, asi oli parem. Küll tahab aga läpakas väga korralikku kinnitamist, mis võib muidugi jällegi kenasti kaalu lisada. Ilma korraliku kinnituseta sh ekraani kinnituseta oleks väga jama. Täna oli just selline juhus kus vastu sõitis suuremat sorti rekka. Oma tuulevooluga lükkas mul sülearvuti ekraani kiiremini kinni, kui seda avastada jõudsin.
                    Vaatasin täna veidi akude hindu elfas. Oeh, ilmselt on siiski kõige odavam variant osta energiasäästlik sülearvuti, millel oleks näiteks kaks originaalset akut. Poes on plii akud küll odavamad, aga liiga rasked. Li-on akude hind tuleks poest ostes vaata et isegi kallim.
                    Aa, ja ekraan ei tohiks ilmselt 12'' kindlasti väiksem olla. Muidu peakski liiga palju pingutama, et filmi jälgida, seega ei jää tee jälgimiseks üldse tähelepanu.
                    Muide, vaatasin, et kui ekraan asuks lenksul, oleks tõesti ilmselt surmamasinaga. Kuna läpparil on ekraan siiski veidi üleval pool ning siis jõuab silm ka veidi kaugemale tee peale vaadata. Sedasi jõuab teed vast kenasti jälgida.
                    Ainuke probleem liikluse osas on ilmselt see, et vastu sõitvad autod jäävad punnisilmi vahtima ning see ei või jällegi neile kasulik olla.

                    Mis seal ikka. Olen teemas selguse saanud. Ilmselt võib kinni panna
                    viimati muutis kasutaja Mr.Zoxley; 05 m 2011, 19:40.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Filmid jalgratta lenksul

                      Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                      Ja kui ma sõidan maanteel autoga ja ees paistab jalgrattur ja ma peaks siis veel hakkama arvestama, et äkki see hull vaatab veel sõidu ajal filmi... Ma arvan et mõni autojuht teeb sulle selle lihtsalt, arusaadavalt ja füüsiliselt selgeks, et see mitte hea mõte ei ole. Ja ma loodan et ta jõuab seda teha enne kui sind alla aetakse. On tervisele kasulikum. Ja siis veel halavad kõik et miks autojuhid jalgrattureid ei austa... no mille eest neid austama peaks.
                      Nõustun täielikult selle arvamusega! Olen ka selles kindel, et kui selline tegelane oma filmivaatamisega voki otsas istub ja tee peal tõllerdab ja mõni autojuht selle ära tabab, siis ilmselt lõpetab selle jama väga kiiresti ära, liikluspolitsei ja seda ilma kompromissita, enne kui pole juhtunud õnnetus. Kui teema algataja viitab tervele mõistusele siis seda kindlasti pole olemas, seda mõistust! Arvamusele, et elu on niigi lühike siis sellistes situatsioonides võib ta jääda ta ühel hetkel veel lühemaks.

                      PS. Kuna seda foorumit loeb ka väga palju külalisi siis pole välditud võimalus et see teema juba eelnevalt kutsub esile nii mõneski külalises naeruturtsatuse ja seda enam, kui loeb seda inimene, kes tegeleb kas liikluse järelvalve või liiklusohutusega. Vähemalt ostakse sellistele tekitatud probleemidele tähelepanu pöörata.
                      viimati muutis kasutaja humax; 05 m 2011, 20:07.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Filmid jalgratta lenksul

                        No hää et niigi läits... Muidugi tasakaaluks peab ütlema et analoogseid vendi on ka autojuhtide hulgas. Sõitsin kunagi päise päeva ajal Tallinn-Tartu maanteel. Minu ees pikemat aega auto vänderdab ja kiirendab ja pidurdab nagu oleks purjus. Tihe liiklus. Mööda ei saa. Nõnda mitukümmend kilomeetrit. Kui lõpuks süstin siis mida ma näen - mees loeb roolis paksu juturaamatut....

                        Comment


                          #13
                          Vs: Filmid jalgratta lenksul

                          Kes teel (maantee-külatee, vahet pole) liikleb ja tegeleb kõrvalise tegevusega, tuleb liiklusest kõrvaldad. See, kuidas seda tehakse, jääb paraku kõrvaldaja enda suvaks.
                          Head leiutamist.
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Filmid jalgratta lenksul

                            maanteele see asi muidugi ei sobi,aga vaiksematele matkaradadele küll.
                            ainult et läpakas ei pea vastu.kavalam on tõesti psp-d kasutada.ja kui sinna juurde osta veel gps pea koos kaardiga,siis muutub arendus veelgi praktilisemaks

                            Comment


                              #15
                              Vs: Filmid jalgratta lenksul

                              Raamatuga autoroolis - Auto sõidab ~90km/h, vajab palju tähelepanu. Raamatu kiri on tilluke ning ridu on kerge sassi ajada - vajab pidevalt asja juures olemist.

                              Filmi vaadates jalgratta seljas - Jalgratas liigub ~17km/h, ei vaja olulist tähelepanu. Film on liikub pilt, millelt saad kergesti silmad eemale viia ning tagasi tuua.

                              Mitte, et end õigustada, aga analoogsed need juhtumid küll ei ole.

                              W@lduri postituse peale - ilmselt kisub asi tõesti pigem juriidiliseks. Ise olengi pigem selline kiviajatüüp, kellele meeldib pigem oma kätega midagi valmis teha ja siis seda kasutada. Paraku tänapäeva seadused seda ei luba. Olgu siis asi liikluses, tervises, töötingimustes või milles iganes.

                              Comment

                              Working...
                              X