Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mis on mis audioühendustes?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis on mis audioühendustes?

    Audioühenduste teostamiseks on väga mitmesuguseid võimalusi. Erinevate helipistikute arv ulatub kümnetesse ning ega audiosignaali edastamiseks mõeldud kaableidki palju vähem pole. Antud artiklis heidame pilgu erinevatele audiopistikutele/-pesadele ning kaablitele. Vaatame mis vahe on tasakaalustatud ja tasakaalustamata helisignaalil ning milliseid lahendusi kasutatakse laiatarbe ja professionaallahendustes.

    Loe artikli täisversiooni

    Kommenteeri ja arutle antud artikli teemadel käesolevas foorumi teemas

    #2
    Asja lugedes ja XLR ühendustega pisut tegeledes tekkis küsimus, et kas XLR´i "maa" võib mikserpuldi või lõppvõimendi korpusega yhendada? Enamus myydavaid XLR`e on metallist korpusega. Samas võimendite ja pultide tootjad kasutavad plastik korpusega XLR´e. Poes myydavatel juhtmetel on "maa" ja korpus omavahel koos. Kui nyyd küsimus segane oli siis võin mõnda kohta üritada täpsustada.

    Comment


      #3
      Osadel seadmetel on ground lift mis selle maa kas kokku või lahti ühendab. Teatud juhtudel on parem kui maa on lahti, eriti kui korpused pole läbi toitevõrgu PE ühenduses.

      Comment


        #4
        Siin ongi asja uba - ma võin ju ehitada pesad (paneelil) nii et "maa" ja korpus ei ole koos ning neid siis ground liftiga soovikorral kommuteerida kuid kaablis mis pesasse tuleb on see "maa" korpusega ikka kokku joodetud ja seda mõlemas otsas. Kaabli all mõtlen ma XLR´i kablat mis tuleb näiteks SHURE või AKG mikritega kaasa. Pole ju mingi oma nikerdis. Tehase puldis on aga pesa plastikust. Samas kui mingit komponentide kataloogi lapata siis seal on 9 varainti 10´nest metallist korpusega. Seega kuda need pisikese opakad elavad seal kui neil yks jalg on toite maandusega koos?

        Comment

        Working...
        X