Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Ebay-st ostes IOSS number

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ebay-st ostes IOSS number

    Ostes USAst, Jaapanist ja muudest EU välistest maadest kus müüja lisab koheselt kaubale ja transporttasule käibemaksu (VAT) 20%. See VAT on ostukviitungil eraldi reana. Aga tihti pole koheselt nähtav IOSS number, mida on paki/kauba deklareerimisel vaja EMTA-le näidata. Automaatselt see number alati Omniva/EMTA deklaratsioonile ei teki.

    Ebays ostu juures on klahv/link– View order details. Sinna klikkides avaneb uus lehekülg, kus klahv +Show additional actions. Sinna klikkides avaneb Tax invoice> See details/ Download PDF.

    Sellelt saab IOSS numbri. PDF sobib deklareerimisel kui maksekviitung.

    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

    #2
    Ma ka nüüd paar pakki tellinud peale seda jama mis suvel peale keerati ja ebay võtab vist nüüd selle vat kohe tellides ise maha? Paar pakki juba otse ilma deklareerimisjebimiseta pakiautomaati tulnud, ehk käibki nüüd sedapidi asi ja ei pea iga kord jagelema selle deklareerimisega?
    otsija

    Comment


      #3
      Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
      See VAT on ostukviitungil eraldi reana.
      Kas kogu case ongi siis vaid selles, et see VAT on käsitletud eraldi mitte ei ole ühe kogusummana?
      Alis on kõik koos, pole probleeme sellega viimasel ajal olnud ja ka träking on nüüd palju täiuslikum - nagu annad allkirja siis vähem kui 20 minuti järel on süsteemist teade meilil, et pakk on käes, seega nüüd "klaverimängijad" peavad uue võimaluse välja mõtlema ja see annab ehk natuke aega rahulikult vajalikke asju ka ilma kartmata, et tuleb mitu korda oodata, osta.
      A kui see eraldi real VAT summa on põhjus sellele ajukeberniidile, mis peale ausalt makstud makse algselt kauba maksumuselt veel selga väänatakse siis see on totaalne eeriigi nonsens. Kas tõesti 10 eurose eseme, mille 2 eurot VATi maksin kohe ära, kättesaamiseks pean naba paigast nihestama, et ka ametnike bürokraatiatöö ise ära teha? Ei saa aru - maksa maks ja siis tee kellegieest veel tema töö ka ära?

      Õnneks see asi siis vist ainult on ebays nii, kahju, minu parimad e-kaubanduse kogemused just ebayst dekaaditagusest ajast, nüüd siis vist on ali ainus koht kus umbes samadel tingimustel saab asju osta kuigi aeg on vahepeal poolteist dekaadi edasi liikunud ja über-eeriiki on uputatud metsik hulk maksumaksja maksurahasid, püsti sellega seatud aga kenakene bürokraatiamassin milles rahvas teenib massinat..

      -superradical-

      Comment


        #4
        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust

        Kas kogu case ongi siis vaid selles, et see VAT on käsitletud eraldi mitte ei ole ühe kogusummana?
        VAT on kogusumma sees kirjas. Kui saatja eraisik, siis pakendil/ümbrikul on IOSS number kirjas. Kuid mõnikord see puudu või eesti post/toll seda ei oska näha/lugeda. Siis pead neile seda näitama deklareerimisel.
        Ali teemal - Kui hiina/taivani/hongkongi/singapuri/philipiinide firmalt/poest on kaup ostetud ja VAT makstud, siis selle saadetise on keegi Günther saksast või Oswald hollandist juba eesti posti/tolli jaoks deklareerinud ja mul vaja see vaid postkontorist/pakiautomaadist välja võtta.
        viimati muutis kasutaja martk; 16 02 2022, 00:52.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

        Comment


          #5
          Mhm.
          Aliga jah pole seda viimasel ajal olnud, väga hästi isegi toiminud, asjad kiirelt liikunud ka. Kõik mis saanud tellida, 3 nädala jooksul kätte saanud, kohapeal enamasti nädal või rohkem seisnud, sealt tulevad asjad väga kiirelt. Ka vist nüüd nii, et kui mitmelt müüjalt ostad siis panevad pakid ühte suuremasse kotti kokku. Isegi asjadel mis paaripäevase vahega saanud osta.
          Ebay tundub, et on kaotaja sellega. 200x aastail oli super aga täna on kaduva kursil vist.

          Imelik, et maksad maksud nagu kord ja kohus aga pead ka kellegi teise töö ära tegema bürokraatiaga.

          Ja MTA, vastavad su kirjale 7 päeva jooksul...krt, saan PayPaliga vajadusel reaalajas suhelda, aidatakse ja osatakse loogiliselt mõtelda. Oli just juhus kui enam internetipank ei töötanud, PayPalis aidati niipalju, et sain ettemaksekonto ja ka sidumise pangakontoga, süsteem, et kannavad paar väikest summat ja selle tõenduseks pead need sisestama, sellega kinnitad, et oled siduda soovitud konto omanik, summad mis saadetakse saad ka automaadist tehingute hulgast välja võtta kui sul pole mitte mingit muud võimalust oma kontole pääseda kui vaid pangakaart. PayPali klienditugi igaljuhul ülisõbralik ja abivalmis, ei suhtuta klientidesse nagu kurjategijatesse. Ei pea pool kuud ootama iga väikese etapi teostamiseks. Maailmas mujal e-areng ikka toimub, siin aga taandareng.
          -superradical-

          Comment


            #6
            Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            Mhm.
            Aliga jah pole seda viimasel ajal olnud, väga hästi isegi toiminud, asjad kiirelt liikunud ka...
            Ebay tundub, et on kaotaja sellega. 200x aastail oli super aga täna on kaduva kursil vist.
            .
            Minu jaoks pärast juulit 2021, kui misiganes tellimustele väljastpoolt EU-d keevitati käibemaks/VAT on esmakuudega eesti tolli reaktsioon selgeks saanud. Kui Ebayst eraisikult VAT kaubal küljes läbi IOSS numbri, siis deklareerimisega null probleemi. Seetõttu ka teema avasin, et EU välistest nn 3. riikidest uustellijatele infot anda.
            Mulle mõnel viimatistel saadetistel on IOSS number unustatud kirjutada (iisrael ja gran canaria), ehkki olen seda saatjale maininud - postitamisel olevat neil puudunud vastav lahter.
            viimati muutis kasutaja martk; 23 12 2021, 22:41.
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

            Comment


              #7
              Aliga ka nüüd väga negatiivne kogemus, ebay on jäänud jube eelmise aasta lõpust kõrvale ja nüüd näib, et peale ca 100 eurist kaotust ka Aliga läheb sama rada.

              Müüja esitas deklaratsiooniväärtuse 20x väiksema kui reaalselt maksin, asi koos maksude ja saatmisega oli ligi 100 euri, müüja pani 5 dollarit... mismoodi sellist asja deklareeritakse? Müüja kirjadele ei vasta kus sai küsitud reaalse väärtusega deklaratsiooni. Pakk istub ja kogub mingit totakat hoiutasu lisaks. Mis huvi see väikese väärtuse näitamine üldse enam teenib, et pannakse lampi miniatuurne väärtus, sel pole ju mingit tolku. Ostja lõpuks nagu mingi maksupettur. Ma igaljuhul välja ei suutnud mõtelda, et milleks see hea peaks olema.
              -superradical-

              Comment


                #8
                Esitad lihtsalt õigete andmetega deklaratsiooni. Sind ei hakka sellepärast keegi süüdistama.
                Andmed saad Aliexpressi kodulehelt, oma tellimuste alt. See, mis müüja on kauba väärtuseks kirjutanud, ei huvita kedagi.

                Comment


                  #9
                  Aliexpress on VAT lisamisega ülikorrektne, Hiina riik ise kontrollib, et selles keskkonnas müüjad kõik lahtrid korrektselt täidavad. Imelik, et sinu müüja suutis Hiina kadalipust mööda hiilida.
                  viimati muutis kasutaja martk; 15 02 2022, 22:11.
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                  Comment


                    #10

                    Mõtlesin ka aga tuleb välja, et eksisin.
                    https://www.aliexpress.com/item/4001...e-57763c9af29b

                    Ei soovita eriti seda müüjat. Suhtlus jätab ka soovida. Mitu ühesugust radikat, paar euri alla 90 koos maksudega ja ei ole kaupa ega ka ilmselt raha, dispuut sai täna täis ja otsust ei ole tulnud.
                    Kõige huvitavam, et saatis kulleriga (postikulu oli algselt 2 euri midagi...3 kilone pakk), kaup jõudis vist ka Tallinna (kuna ise pole näinud siis 100% ei saa uskuda ka seda), keegi mingit teadet ei saatnud, et vaja deklareerida, träkingus ei olnud absoluutselt mingit infot, justkui kaupa ei oleks veel teele pandudki.
                    Eelmisel nädalal viskas ühe teise tellimuse järel inboxi teate järsku, et vaja deklareerida jne, no ja siis saatsin kirja sellele Daniule, vastas siis, et "kuller on paki ära visanud..." sõna otseses mõttes. Vaatasin, et asi kahtlane, avasin dispuudi, no siis neljapäev-reede uurisin ja otsisin infot, panin selle numbri mis tüüp mulle saatis googlesse, et kas leian kuskilt mingit träkingut, 0 vastet, kirjas oli tnt mingi lisandiga, otsisin tnt lehelt ja alles sealt leidsin, et midagi tõesti justkui kusagil on, kirjutasin sinna ja sain 2 lk pdf kus siis kenasti kirjas deklareeritud väärtus 5,5 dollarit Reaalne oli ligi 90 euri...
                    Lisaks pole ka IOSS numbrit, eile pool päeva, täna õhtu otsa kaevasin ja uurisin, tollist vastust ootad nädal aega, helistades ootasin juppaega, heietati mingeid vajuta seda, vajuta toda, siis vilistati mingit koledat viisijuppi kõrva ja siis "kõik liinid on hetkel hõivatud..." nagu ikka...

                    Ühesõnaga, sitt häppens
                    +iga päev mis 5. päeva ületab - maksa paki eest "hoiustustasu". Krt, ebaloogiline, ostad asja=0 viidet, et see saadetakse sulle 2 eurose saatekuluga, kulleriga kuskile x-asukohta kust seda ise pead ostima...müüja deklareerib x-summaga=mida see annab kui maksud ju ausalt on nagunii makstud. Ali peaks küll asja mõistlikult kaaludes olema seisukohal, et müüja on ostjale puru silma ajanud, kannab ostjale raha tagasi ja müüja vaadaku ise kuidas oma kauba tagasi saab sealt kullerilt kuhu selle lampi on ise saatnud. A näib, et tõmmatakse ostjale kott pähe, täna hommikul sai aeg täis kuna ali üle võttis, eelminekord kui üks müüjapoolt saatmatajäänud ese oli dispuudis sain ühe päevaga raha tagasi ja ei mingit probleemi. Nüüd näib, et ostja oma mure. Seega viidatud lingil olevat müüjat ei soovita ka vaenlasele.

                    E: ebay jamaga printisin välja ekraanipildi kus hind ja VAT kirjas, ikka iriseti, et kahtlane väärtus jne. 10x kallima asjapuhul ei kujuta hästi ette mis neid seal rahuldab siis? Paypali väljavõtte ekraanipilt lisaks muule? Ei viitsi seal iga päev käis, ainus võimalus ka ise füüsiliselt kohale minna, netipank enam sügisese uuenduse järel ei tööta, vabandati, et telefon liiga vana ja loobusin sellest seega pangaväljavõtteks ka pole võimalust.
                    Lisatud failid
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 02 2022, 21:11.
                    -superradical-

                    Comment


                      #11
                      Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust

                      Ei soovita eriti seda müüjat. saatsin kirja sellele Daniule, . Seega viidatud lingil olevat müüjat ei soovita ka vaenlasele.
                      Tegu Hiina/Aliexpressi litsentsiga poega. Kuidagi kahtlane, et see ametlik pood kellel VAT kommissarid EUs, hakkab miski 100 raha pärast peitust mängima.

                      DANIU Official Store
                      Open2 year(s)
                      Top Brand
                      96.4%Positive feedback
                      FOLLOW
                      1560Followers
                      Store Home
                      viimati muutis kasutaja martk; 15 02 2022, 23:08.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                      Comment


                        #12
                        Noh jah, lisatud manuses ju on kirjas deklareeritud väärtus, joonisin alla...niisuguse dokumendi 2 leheküljel kuller mulle saatis. Toll ei osanud miskit arvata peale 4 päeva ootamist, näis kas Euroopa tolliagentuur oskab mingi seisukoha võtta.
                        Oli häda, et makse ei maksta, nüüd kui maksud on (näiliselt?) makstud siis on ikka häda...ikka asi haiseb.
                        -superradical-

                        Comment


                          #13
                          Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                          ei ole kaupa ega ka ilmselt raha, dispuut sai täna täis...träkingus ei olnud absoluutselt mingit infot, justkui kaupa ei oleks veel teele pandudki.
                          Et siis 2 kuud ei huvitanud sind kauba teekond ja siis lugesid, et dispuut läbi?
                          Millal tellisid? Mul nt veebruari alul aliexpressist tellitud paki dispuut teatab, et:
                          Awaiting delivery

                          Your order will be closed in: 87 days 7 hours 45 minutes
                          viimati muutis kasutaja martk; 16 02 2022, 00:51.
                          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                          Comment


                            #14
                            Püüan otsast peale.

                            Tellisin umbes kuu tagasi,

                            Paki liikumisest puudus igasugune info, justkui ei olekski liikumas.

                            Eelmine nädal tahtsin üht uut tellimust teha, peale selle kinnitust oli inboxi ilmunud selle Daniu sõnum, et pakk on kohal ja vaja deklareerida, see oli vist saadetud 8-9 veebruar, ja ma sain kätte 10 veebruar, sõnumis oli link mis juhatas mingile hiina träkingulehele.

                            Võtsin kopeerisin numbri mis olevat träkingu number, google andis 0 vastet, saadetud hiina träkingulehe lingis oli TNT sees, otsisin TNT lehelt ja seal oli olemas (google ei andnud midagi).

                            Kirjutasin meili sinna TNTsse, vastati, et on tulnud pakk ja saadeti deklareerimsie paber vist teises kirjas, see mis ülal manuses jupp, 2 leheküljeline pdf dokument.

                            Uurisin ja leidsin, et 5.52 ja minu makstu ei lähe kokku, saatsin MTAsse meili, reede hommikul, vastati eile, kirjas, et deklareeri nende andmetega mis tegelikult maksin.

                            Täna sõitsin hommiku MTAsse, kõik paberid mis saadeti, printisin välja, ka kirjavahetus deklareerimise viitest MTAga, käik oli asjata sest selgus, et mingi MRN number puudu, no nüüd sain selle TNTst, eks näis mis edasi saab.

                            ---------------
                            Muide, täna ütles tolliametnik MTAs, et riik ei saa mingeid makse sellest, a huvitav, kes kurat siis need maksud lõpuks ikkagi saab?
                            ---------------

                            No ja üldine tellimuse käsitlus - tellisin enne jõule TNY266PN mikroskeeme, oli vaja DIP kestas (mitte smd versiooni), mouseri TNY266GN (smd variant) pidas vastu pool tundi ja lendas laiali ja ei mouser ega TME pakkunud läbiplaadi versiooni, võtsin "riski" tellisin alist 5tk, alla 1 euro maksid, pakk tuli kohale umbes 3 nädalaga. Saatmine oli miski 30 senti, 32 kui õigesti meeles.
                            Asjad head, üks töötab nüüd juba üle kuu.
                            Nii - see siis näide: Ma tellin asja mis pm mitte midagi ei maksa, see tuleb jälgitava träkinguga st. ma näen, et kus see umbes on (tuli ka meili teade, et kaup on sihtriiki jõudnud), nii, seda siis 32 sendise postikulu eest.

                            Nüüd mul on suur pakk, ca 90 euri väärtuses, esmalt kuvatakse mulle mingi 2,5 euri postikulu - kurat, ma pole hiromant, et usuks, et isegi hiinast niivõrd kopika eest ükski kuller 3 kilose paki kohale toob. Lisaks "kullerteenuse" puhul on seni 100% olnud träking väga täpne (kasvõi näide mouserist - iga toiming on näha), nüüd see 90 eurone pakk - märgitakse väärtus ca. 20x väiskem kui tegelik...transakulu 2,5 euri jne...kuidagi väga meelevaldne.
                            Ebayst sitaks tellinud, alist vast kokku 20x alates eelmisest kevadest, no selline asi küll esmakordne, kus pole mingit infot, et kas ja kus pakk liigub, ma pole hiromant, et näen öösel unes, millisele kullerile ennetavalt kirju saata ja dokumente küsida. Varem niisugustel juhtudel olnud alati 100% müüjapoolne soperdus, et pole asja saatnud ja kannab asjakohta pärimise järel kohe raha tagasi.
                            Nüüd selle pakiga, küsisin müüjalt, et esitaks mulle õige väärtusega dokumendid millega tolli lähen, tüüp ei vastanud midagi - kuldmüüjad.
                            -superradical-

                            Comment


                              #15
                              A oled sa kindel, et paki sisu vastab sellele, mida sa tellisid? Sa pole ju pakki näinud.

                              Comment

                              Working...
                              X