Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pressostaadi reguleerimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pressostaadi reguleerimine

    Külmruumis (maht umbes 10 kuupmeetrit) on danfoss kp 35 https://www.tolexo.com/danfoss-low-p...14dss0002.html
    Eesmärk oleks hoida temp ligilähedal 9 kraadi juures.
    Kraadid on settingutes 9 peal aga ruumis ei taha seade stabiilset temperatuuri hoida. Esimest skaalat keerates(Range, praegu on umbes 14) kui palju peaks muutuma ruumi sisetemperatuur? Mida peaks seda nuppu keerates jälgima?
    viimati muutis kasutaja uku7; 09 m 2018, 10:55.

    #2
    Vs: Pressostaadi reguleerimine

    Pressostaat on mõeldud rohkem kompressori kaitseks ala- ja ülerõhkude eest. Pressostaadil puudub tundlik termosüsteem. Väikeste objektide puhul saab lihtsustatult kasutada. Õigem on kasutada temperatuuride reguleerimisel kompressori juhtimiseks elektroonikat, mis on palju täpsem ka külmakambri erinevate täiteastmete ja välistemperatuuride korral.

    Reguleerimine: sõltuvalt jahutatud objekti seatud temperatuurist määratakse külmutusagensi hinnanguline keemispunkt optimaalse temperatuuri erinevuse järgi - kasutades diagramme i-logP, S-T või külmutusagensi küllastunud auru tabelit, leitakse keemistemperatuurile vastav rõhk.
    Võttes arvesse diagrammides ja tabelites kasutatud absoluutrõhku, seada ülerõhk pressostaadi skaalal. Diferentsiaal on skaala keskmises asendis.
    Lõplik reguleerimine toimub võrdlustermomeetriga.

    Comment


      #3
      Vs: Pressostaadi reguleerimine

      Kui väike peab kõikumine olema, et seda saaks antud kontekstis stabiilseks nimetada?
      Sisse-välja lülitamise kaudu reguleerimine ei saagi põhimõtteliselt täpne olla, kuna sellistel regulaatoritel on alati hüsterees ja sisse või välja lülitamine saab toimuda ainult siis kui mingi erinevus ette antud seadesuutusega (või vajaliku temperatuuriga) on juba tekkinud. Palju täpsemalt saab temperatuuri paikka PID-regulaatoriga aga see eeldab, et jahutuse võimsust saab mingis vahemikus sujuvalt reguleerida.

      Comment


        #4
        Vs: Pressostaadi reguleerimine

        Tegemist toiduainete säilitusega. Tulemus oleks sobilik kui saaks hoida mitte alla +8 ja mitte üle +11. Proovisin keerata seda esimest nuppu ja jälgisin temperatuuri nüüd kolm päeva. Juba kolme millimeetrine keeramine muutis kraade +6 ja +12 vahemikus. Proovin nüüd liigutada ühe mm võrra. Kuna kogemus puudub sellise seadmega siis ei tea ka kas peaks olema see rumal tegevus või viib see lahenduseni. Temperatuuri mõõdan kraadiklaasiga.
        viimati muutis kasutaja uku7; 09 m 2018, 22:07. Põhjus: kirjaviga

        Comment


          #5
          Vs: Pressostaadi reguleerimine

          Ilma termoregulaatorita 10m3 ruumis head nahka ei saa. Kasutad siis säästuvarianti ja jäädki kruvima. Isegi keerulisematel süsteemidel on olemas suve/talve seaded, ehkki on andurid nii jahutusõhus kui jahutatavas keskkonnas. Termoregulaatoril peaks olema ka avariisignalisatsioon, kui läheb lubatud temperatuuride diapasoonist välja. Ja isegi kontrolleri ja paljude anduritega variandil kippus talvel pooltühja piimatanki korral piim põhjas jäätuma, ehkki seade oli +3,5C. Täis tanki korral piima segades hoidis temperatuuri ±0,5C täpsusega. Keerulisematel oli kontroller, sagedusmuundur, PID regulaator, pressostaat, mitmed andurid, klapid, kompressori soojendus, jne.
          Termoanduri asukoht on väga oluline ja ka segamine – olgu siis tegemist jahutatava vedeliku või õhuga. Päris tihti ei raatsita kasutada sukka agregaadi ja torustiku vahel. Kokkuhoiu tulemuseks on praod torustikus, leke, kadunud freoon ja hapu kraam.

          Comment

          Working...
          X