Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun aidake lahendada: valgusti, kaks liikumisandurit ja sisse-välja lülitid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Palun aidake lahendada: valgusti, kaks liikumisandurit ja sisse-välja lülitid

Plaan on hoovis valgustus viia tehniliselt uuele tasemele.

Plaan selline:
    1 led tuli,
    2 liikumisandurit jadas (erinevate nurkade alt, et paremini veenduda kellegi liikumises)
    2 lülitit - 1. lülitan vajadusel valgustuse jäädavalt sisse, 2. lülitan vajadusel valgustuse jäädavalt välja.

Kes oskab, palun aidake mind selle lahenduse skeemiga.

Vs: Palun aidake lahendada: valgusti, kaks liikumisandurit ja sisse-välja lülitid

Click image for larger version

Name:	Skeem.PNG
Views:	1
Size:	28,4 KB
ID:	871019
    L1 lihtlüliti, millest saab kogu süsteemi sisse-välja lülitada.
    L2 veksellüliti, millest saab valida kas pideva põlemise, või läbi liikumisanduri.
    PIR liikumisandur, kindlasti releekontaktiga.
    Näitatud on ainult faasi soon.
    Marek

Comment

Vs: Palun aidake lahendada: valgusti, kaks liikumisandurit ja sisse-välja lülitid

Esmalt postitatud geneetik poolt Vaata postitust
      2 liikumisandurit jadas
      Siis ikka liikumisandurid rööbiti, et emma-kumma rakendumisel valgus süttiks. Kui on jadas, siis süttib valgus kui mõlemad on rakendunud.

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
        Siis ikka liikumisandurid rööbiti, et emma-kumma rakendumisel valgus süttiks. Kui on jadas, siis süttib valgus kui mõlemad on rakendunud.
        Ei-ei, mõte on selles, et üks kinnitaks teise arvamust, et keegi tõepoolest liigub. Sihin need hoovis selliselt paika, et kui inimene liigub, siis need rakenduksid järjest ja siis alles läheb tuli põlema.

Comment

Siis jah on vaja jadasse, see on nagu AND loogika, rööbiti oleks OR loogika.

Kas jõuab inimene enne järgmiseni kui esimene algasendisse tagastub ?
          http://hparchive.com/
          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
            Siis jah on vaja jadasse, see on nagu AND loogika, rööbiti oleks OR loogika.

Kas jõuab inimene enne järgmiseni kui esimene algasendisse tagastub ?
            Eks peab sihtima ja mängima ja katsetama. Ma olen elektroonikas väga udu, sellepärast uuringi põhimõtteliselt idee teostusvõimalikkust. Mul on siin mitu erinevat andurit, saab näha mis sellest saab.

Comment

Ma olen elektroonikas väga udu, sellepärast uuringi põhimõtteliselt idee teostusvõimalikkust.
              Ära siis räägi elektroonikast, räägi sellest mida Sa tahad.
              Umbes nii:
              On A tk andureid ja L tk lampe.
              Kui tuleb keegi sealt An vaatevälja siis sütib see Lm lamp.
              kui läheb sinna siis ...
              Kui seal on midagi siis see kustub, too süttib. jne jne

Kui on selline kirjeldus olemas siis saab tõlkida lihtsalt selle jutu elektronika-optika keelde.

Comment

üks kinnitaks teise arvamust ... kui inimene liigub, siis need rakenduksid järjest ja siis alles läheb tuli põlema
                Aga mis selle mõte on? Anduritel on ligi 180 kraadi avastamisnurk?

Comment

Ma olen 180 nurga vähendamiseks kasutanud välist musta teipi. Näiteks üks andur reageerib ainult ühelt poolt lähenemisel.
                  On olemas ka erinevate nurkadega läätsi.

Comment

seda teemat ju sitaks aretatud - teed teibituuningu ja saad lätis kah naisega käidud

Comment

Esmalt postitatud erxxx poolt Vaata postitust
                      seda teemat ju sitaks aretatud - teed teibituuningu ja saad lätis kah naisega käidud
                      OT. Kunagi ammu tegelesin gaasi järelevalve, hoolduse ja mõõtmistega. Tõsisemate avariide korral käis mul objektil 4 meheline remondibrigaad – ülemus, töömees, abiline ja autojuht.
                      Autojuhil oli selline omadus, et nagu autol süüte välja keeras, nii norskas - täiesti sünkroonselt ja alati. Ülemus jagas töömehele korraldusi ja abiline läks lähemasse toidupoodi viina järele. Ükskord küsisid, et teema rublase ringi ja saad ka osa võtta.
                      Ma vastasin, et meil on siin viinatehas ja töömehed vedasid tehasest aia taha toru ja nüüd saab tasuta kraanist lasta. Mehed nuiasid tükk aega, et kraani asukohta teada saada. Aga jäi saladuseks

Comment

Working...
                      X