Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas rikkevoolukaitse tahab tavalist lisaks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas rikkevoolukaitse tahab tavalist lisaks?

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    Tänapäev: ma pean jälle seda uskuma, et kui 15 aastasel poisil kukub droon maha ja ühel elektrimootoril neljast tuleb külmjoote pärast üks juhtmeots lahti, siis vanaisa peab selle kinni jootma. Või kui rattalenks logiseb, siis vanaisa peab seal oleva ainsa mutri kinni keerama
    ; Need on isaks olemise rõõmud! Minu ema ütles ikka! Väikesed poisid, suured mured. Suured poisid väikesed mured! Väikesed tüdrukud, väikesed mured. Suured tüdrukud, suured mured! Esimene ots on õige, teisest ei tea midagi. Mul on ainult pojad! Nendele näitasin ette ja seletasin. Edaspidi said ise hakkama. Praegu tuuakse mõni toiteplokk, et paps tee korda. kui saad? Mina ainult mõtlen, kas asi väärib küünlaid. Odavam on tihti uus osta. Samas arvutiga pole probleeme. Seda hooldavad pojad! Vanamees nagunii ei oska. Kurat, isegi sõnavara on selline, et enne saab kutsa aru, kui mina!

Comment

Egas siis muud, kui on võimalik enda peal kontrollida! Nagu teeb see "jobu", kelle videot pakuti vaadata! Vändaga dünamo annab välja telefonikõlistile väljakutsepingena vahelduvat pinget vahemikus 100-120V. Sama, mis tuli ka telefonikeskjaamast telefoniaparaadile. Raputab ebameeldivalt, aga ei tapa, sest voolu dünamost, selleks "pisitoiminguks" ei jätku! Keelega tõesti ei soovita proovida, pärast on maitsmismeel tagumikus!

Comment

Kui "särts" tunda on, küllap jätkub ka voolu siis. Vastasel juhul ei oleks ju tunda .
        Tühispinge võib sellisel olla sadades voltides, sest vool tahab tekkida, aga sel pole kuskile minna.

Endalgi selline induktor (kutsuti seda vändaga agregaati nii) olemas. 40 W 220 V lambi väntab suht heledalt põlema.
        Alaldi sappa,hunnik lüüte , impulsstabikas samuti, ning lapsed väntasid Mrija lintmaki käima. Enne stabikat oli pinge ca 60 V.

Samuti lasin neiil kondepaki täis vändata ja siis tühjaks paugutada - näed, kui palju tuleb vändaga pingutada, et üks õnnelik pauk käiks. Osa neiusid läks muidugi punaseks seepeale.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

See "elektri tundmine" sõltuvat ka ümbritsevst olukorrast.
          Arstid rääkisid et vastsündinule pandi külge takistusmõõtja ja arst lõi kaht kätt kokku.
          Kui lapse kuulmine oli korras, siis ta reageeris helile takistuse langusega, higistas.

Kunagi sai proovitud et pingega juhtmest kinni võttes tunned madalamat pinget kui
          hoida pingeta juhet ja siis pinget sujuvalt kasvatada.

Ülikooli töökojas oli meister, kes sõrmega kaitsekorgi pesast voolu katsus.
          Aga tal olnud sõrmedel nii paks nahk et sageli tuli sõrm enne suus märjaks teha.

Comment

Inimene on füsioloogiliselt oma anduritega-tundemeeltega ja arenguga, logaritmiline, naturaallogaritmiline! Kõik meeled alluvad sellele seadusele. Seepärast loen mina traatsides kasutatavat mõõtühikut Neeper ülevaatlikumaks kui Belli.Aga belliga on lihtsam arvutusi teha. Ülevaatlikum oleks ka sageduskäik, kus sageduste vahemik on väljendatud naturaallogaritmiliselt, mitte traditsioonilise kümnendlogaritmiga. Traditsioonid ja neid ei saa muuta! Mõni saab veel selles infarkti! Inimene tunnetab suhtelist muutusi, mitte absoluutset muutust. Sellesed on ka tümakaga autod, kus kuulmist kahjustatakse rohkem, kui tehaste-vabrikute tootmismürades. Igaühe oma valik. Vaba maa, "vaba" rahvas, aga mitte lollustest vaba!
            viimati muutis kasutaja rainadov; 23 August 2017, 07:54. Põhjus: täiendus

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
              ; Need on isaks olemise rõõmud!!
              Pigem vanaisaks olemise rõõm - mul on omal 2 tütart. Neid sai küll õpetatud. Vanem oli juurikas ja ei hoidnud TV remondil sellest eemale. Ükskord võttis 3 aastaselt TV toitetrafost käega kinni ja siis alles sai aru. Seejärel tõi noorema käekõrval sinna ja õpetas, et ära seda katsu, see teeb ai-ai
              Mõni usub teiste juttu ja mõni peab oma nahapeal tundma Samuti sai mõlemale juba väga varakult autosõitu õpetatud, isegi rattavahetust
              Noorem on ainult siiani minu peale tige, et miks ma ei sundinud teda klaverit kauem õppima - olles ise õppinud erinevaid pille.
              Lapselaps sai siis seepeale pandud muusikakooli. Polnud talle vaja ise teha ei elektrikitarri ega sünti - kõike on ju poest saada.
              Õppis 3 aastat ja huvi ei tekkinudki. Kahju

Comment

OT. Rikkevoolust on teema läinud küll väga kaugele, kuid neid telefonirikkeid vanasti ikka oli
                Tollal nähtu oli täitsa selle 3 magnetiga eksemplari nägu:

Piiteris oli mul ühel tuttaval terve kollektsioon vanu telefone alates Telefunkenist.

Step back in time and explore the era of pay phones. Learn about the evolution from nickel to dime calls, and the process of making long distance calls. Discover how pay phones worked and the challenges users faced. Dive into the nostalgia and relive the memories of this iconic communication device.

Armees sai raadiojaamu remonditud, kuid kahjuks ühegi välitelefoni kõhtu ei õnnestunud piiluda.

Comment

Kas rikkevoolukaitse tahab tavalist lisaks?

Berliinis käisin sidetehnika muuseumis, sealne väljapanek oli palju pisem. Mis pakkus huvi oli šifreerimismasin, samast "ooperist" mille jänkid koos saksa allveelaevaga kätte said. Edaspidine oli neile ainult telegrammide vastuvõtt ja kiire dešifreerimine masinaga!

Neid rikkevoolukaitseautomaate on ju kahte tüüpi. Suurema rakendusvooluga vist on voolule 100mA n.n. tuletõrje nõue, kui veega üle kallatakse juhtmestik ja inimeste kaitse =lelektronide lekkimine juhtmest kõrvale - 30mA. Meil ju müüakse mõlemaid. Küsima peab kaupluses õiget! Mul enda elamises on 3F, 30mA rikkevoolukaitse kogu majale ja ei kurda! Juhtmestik on kõik uus ja siiani valet rakendust pole ta teinud! See paar korda, mis ta on rakendunud, on mu oma lollus olnud! Elus juhtub kõike ja rohkemgi! Pimedaks ajaks on taskulamp kergesti saadavas-avatud kohas!
                  viimati muutis kasutaja Scott; 25 August 2017, 01:54. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

On olemas ka 1F, 10mA.
                    Pilte on 3F 10 mA kohta aga kuidas on päriselus?

Vihased vennad vaidlevad vajaduse üle:

Comment

Vene ajal ohutusest räägiti sedasi, et 100mA voolu, läbi elutähtsa keha piirkonna (rindkere või pea) võib kaasa tuua letaalse lõpu! Ei ole proovinud ja vabatahtlikult ei kavatse ka proovida! Jällegi võid pöörduda eelnevas videos nähtud vabatahtliku "katsejänese" poole. Rakendumisvoolu võib ju lõpmatuseni allapoole viia. Tundlikuse tõstmise lõpu määrab isolatsiooni takistus ja otstarbekus! Seega asi on lihtsalt filosoofiline ja kokkuleppeline!

Comment

Ohtliku voolutugevuse kohta võiks mina ka mainida mõned väärtused.
                        Tunda annab juba paar-kolm mA, ligikaudu 10mA võib tekitada aga nii tugeva käelihaste kokkutõmbe, et enam oma tahtega ei suuda ennast lihasjõuga voolu alt vabastada (elektrivoolu toime lihastele ületab selle) ja kusagilt selliselt voolutugevuselt algabki eluohtlik olukord. Vool 30mA kestvusega üle sekundi võib aga tõenäoliselt juba surmavalt mõjuda kui see südamepiirkonda läbib. Südame oma närvikeskus saab tavapärasest umbes 100 korda tihedamini lihaseid kokkutõmbele sundivaid impulsse ja "läheb tsüklist välja". Kui olukord on juba nii kaugele arenenud, ei hakka süda ka peale elektrivoolust vabastamist enam normaalselt tööle, südame lihased jäävad suht. kaootiliselt võbelema e. fibrilleerima ja süda ei pumpa verd ajju. Aju aga, meie keha kõige tundlikum ja õrnem organ, ei pea ilma värske verega hapnikku juurde saamata kuigi pikalt vastu... Siin võib veel elu päästa väga kiire esmaabi - kunstlik hingamine koos südamemassaažiga, mis võib taastada südame oma närvikeskuse rütmilise töö. Korralik esmaabikursus on tavaliselt kahepäevane. Meedikutel (aga ega need ju kohe sealsamas õnnetuspaigal pole!) veel lisaks defibrillaator - küllap olete haiglatemaatikaga filmides näinud, mida seiskuva südame korral alalisvoolu elektrilöögi abil tehakse... Karm värk!...
                        viimati muutis kasutaja fre; 24 August 2017, 18:44.
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Karm muidugi. Eriti reaalses olukorras!Meil on tööl need defibrilaatorid olemas. Ka oleme läbinud kõik õppused, aga ... kurat seda teab, mis saab, kui asi tõsiseks läheb? Siis on kiire! Mannekeeni järgi öeldi, et murran ribid ära. Samas nõuka ajal mannekeeni pumbates öeldi, et ribid kasvavad kokku, aga aju kärbub! Sõtku-sõtku! Kui sattub mingi paks tädike või onuke, siis seda ei jõua ju liigutadagi. Mina lükkasin ta (~130kg papi) jalgadega diivanilt põrandale, et teha südame massaaži ja kunstlikku hingamist. Ta ei olnud elektri pärast ära, vaid see oli kolmas insult, nagu pärast selgus! Kiirabi tuli suhteliselt kiiresti. Võtsid üle, paar elektrilaksu sai ka. Üldjuhul üle 2 korra elektroode külge ei panda. Südamesse löödi 30cm nõelaga läbi kopsu adrenaliini, pumbati teist pool tundi veel, aga ... kes läinud...see läinud! :-( Elu viimane vaatus! Oh! Ah, mis ma ikka heietan enne ööd õudusjuttudega!
                          viimati muutis kasutaja Scott; 25 August 2017, 01:55. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                            On olemas ka 1F, 10mA.
                            Pilte on 3F 10 mA kohta aga kuidas on päriselus?

Vihased vennad vaidlevad vajaduse üle:
                            http://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.php?t=43733
                            Kui on tunne, et pardel kipub elu kallale või lokkide föönitamine võib saada saatuslikuks siis eraldustrafo vahele. Kuigi kas enam tehakse täispingega pardleid? Mul ~15 tagasi üks selline Braun oli, tiksus limselt 50Hz peal aga uuemad kõik madalpingel. Fööniga on lugu keerulisem sest 2kW eraldustrafo on suht kolakas. Vb. asetada föönitamisalale dielektriline kummimatt http://www.kumex.ee/dielektriline-kummimatt/
                            -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                              kas enam tehakse täispingega pardleid ... aga uuemad kõik madalpingel

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                                Kui on tunne, et pardel kipub elu kallale või lokkide föönitamine võib saada saatuslikuks siis eraldustrafo vahele. Kuigi kas enam tehakse täispingega pardleid? Mul ~15 tagasi üks selline Braun oli, tiksus limselt 50Hz peal aga uuemad kõik madalpingel. Fööniga on lugu keerulisem sest 2kW eraldustrafo on suht kolakas. Vb. asetada föönitamisalale dielektriline kummimatt http://www.kumex.ee/dielektriline-kummimatt/
                                Või siis crocksid jalga, nood jalas sai proovitud indikaator kruvikaga faasi vaadata. Ei hakanud põlema, siis tuli mõte et vbolla tõesti isoleerivad nii hästi ja nii oligi. Faasi siiski käega katsuma ei hakanud
                                Maailm oleks puhas ja süüta
                                kui poleks õllejogurtit
                                - Õ.Õ.

Comment

Working...
                                X