Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pesumasina remont

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pesumasina remont

    Vahel küsitakse remondi kohta, toon ühe veaotsingu kirjelduse. Võib-olla on mõnele abiks. Laupäeval ütles üles 15 aastat töötanud eestlaetav Candy pesumasin. Kolmandik oma elust pesi kahe pere pesu ja siiamaani probleemideta, kui mitte arvestada korra pabertaskurätist ummistunud filtrit. Mootor ei ajanud enam trumlit ringi. Peast lipsas läbi rida mõtteid - ülekoormus, midagi vahele jäänud, laager kinni, rihm lõtv, rihm katki, aju, mootor, harjad? Proovisin käega - trummel pöörleb vabalt, imelikku häält ei tee ja midagi ei loksu. Võtsin siis tagakaane maha. Soontega lamerihm oli pingutuse algasendis – õige pingsusega ja päris värske väljanägemisega. Vaatasin allapoole mootori poole. Mootor oli grafiidist päris määrdunud ja mul käed nagu korstnapühkijal Tõmbasin mootori pistiku ja maandusjuhtme lahti. Siis keerasin mootori fikseerimispoldi lahti, pöörasin teda ca 45° ja nihutasin tahapoole – oligi lihtsalt käes. Mootor pöörles täiesti vabalt ja harjad ei puutunud praktiliselt kollektoriga kokku. Võtsin harjad maha – pistik välja ja 2 kruviga küljest ära. Harjahoidja käis klõpsuga lihtsalt lahti. Harjad olid päris kulunud, alla 8 mm uue 40 mm-st järgi. Vanade mõõt oli supleriga mõõtes 13,6X5X ? mm. Puhastasin kollektori peene liivapaberiga. Lemona Electronicsis olid sellise mõõduga harjad koos korpusega olemas. Uued sisse, kõik kokku ja pöörleb jälle. Kokku max tund tööd ja 2 harja koos hoidjaga alla 8 Eur. Vanas harjahoidjas oleks saanud lihtsalt ka harju vahetada, kuid sain valmis kujul.

    #2
    Vs: Pesumasina remont

    Samamoodi Candy ja eestlaetav, kuid ainult 6 aastat teeninud. Hakkas siis loopima E03 viga - neti andmetel timeout mahuti tühjendamisel. S.t. nivooandur ei saa tühjendustsükli ajal mingi aja jooksul tühjenduse lõpu signaali kätte.
    OK, tühjenduspumba filter välja - on seda ennegi välja võetud. Tavaliselt on seal olnud riidekiude ja ei midagi oluliselt hullemat.
    Seekord vaatas vastu aga mingi hallikas želeetaoline ködin, millest osa näis olevat olnud ka mingitele pindadele paakunud ja sealt laatsamitena irdunud.
    Puhastasin kergelt (ega selle pumba juurde toova kummitoru sisse näpu ja lapiga väga sügavale ei ulatu) ja panin filtri kokku, kuid viga tühjendamisel ei kadunud.
    Järgmine võte - palusin abikaasal kuuma tsükliga masin pessu panna - ehk peseb ködina välja. See tsükkel praegu käib.
    Hakkasin siis valjult porisema, et viie aasta jooksul seda filtrit mitu korda puhastatud, kuid sellist ködinat pole seal kunagi olnud. Abikaasa siis kostab vastu, et viimase aasta jooksul oleme ajaga kaasa läinud ja mitu uut pesuvahendit - spordipesugeel, tumeda pesu pesugeel jne - kasutusele võetud.
    Tundub, et probleemi põhjus nendes uutes vahendites (või nende koostoimes) ongi.

    Nüüd küsimus teadjamatele - millise ainega läbi pestes on lootust selline ködine pesumasin - ilma teda lahti lammutamata - seestpoolt puhtaks saada?

    Comment


      #3
      Vs: Pesumasina remont

      Tee loomkatse, proovi masinast välja võetud ködina peal kas teda lahustab happeline või aluseline või hoopis mõni orgaaniline lahusti.
      Samas väga paljud sellised kangemad lahustid võivad ka masina vajalikke juppe rikkuda ning masina pesuks vajalik kogus võib olla ebamõistlikult suur.

      Comment


        #4
        Vs: Pesumasina remont

        Sai täna juba poest uus ja uhkem ostetud, eks vana lammutan natuke kuuris ja uurin seda torustiku ummistumise või rõhuanduri tõrkumise anomaaliat.

        Ilmselt saab tema tee suunduma kas mõnda taaskasutusrühma või jäätmejaama...

        Comment


          #5
          Vs: Pesumasina remont

          Ma olen igasugused peenikeste torude ummistused puhastanud mehhaaniliselt – lükanud mingi tömbi otsaga vardaga läbi.

          Comment


            #6
            Vs: Pesumasina remont

            Millegipärast meenus mulle vana anekdoot

            Uusrikas astub sisse autopoodi ja palub endale müügiks valmis panna kõige uuema ja kallima Mercedese mudeli. Hämmeldunud müüja:
            " Aga te just eelmisel nädalal ostsite juba ühe sellise? "
            " Tuhatoos sai täis. "

            Comment


              #7
              Vs: Pesumasina remont

              Želeetaoline löga tekib mul aeg-ajalt torusse, mis külmkapi sisemust ühendab taga oleva anumaga ehk kuhu külmkappi tekkiv kondentsvesi läheb. Tegu on "eluga" ehk mingid mikroorganismid, vetikataolid asjad vms. Vist sama "elu", mis veenõu seintele libeda kihi tekitab.

              Comment


                #8
                Vs: Pesumasina remont

                Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                Millegipärast meenus mulle vana anekdoot ...
                Tean, tean ...

                Aga kuna tegemist abikaasa põhilise töövahendiga, mis juba esimestel aastatel mingi tööolukorras E07 (mälu järgi) viga ette viskas, siis vahetusse ta seekord läheb...

                Comment


                  #9
                  Vs: Pesumasina remont

                  Esmalt postitatud abp poolt Vaata postitust
                  Želeetaoline löga tekib mul aeg-ajalt torusse, mis külmkapi sisemust ühendab taga oleva anumaga ehk kuhu külmkappi tekkiv kondentsvesi läheb. Tegu on "eluga" ehk mingid mikroorganismid, vetikataolid asjad vms. Vist sama "elu", mis veenõu seintele libeda kihi tekitab.
                  Minu inverteriga Samsungi külmikul on kondentsitorus plastist puhastaja, mida peab liigutama, kui vesi enam alla agregaadi peal olevasse nõusse ei voola. Eelmisel lükkasin vahel toru läbi jämedama mitmekiulise juhtmega. Seisvas vees elavad jah mingid bakterid, mis ei karda mõõdukat külma ega kuuma. Pesupulbritega peab olema ettevaatlik. Mõni tekitab katlakivi ja masin läheb ruttu rikki. Suuremgi mõju on veekaredusel ja pesemise temperatuuril. Sama kehtib ka boilerite puhul, millistel tuleb perioodiliselt vahetada kaitseelektroodi ja kütteelementi katlakivist puhastada.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Pesumasina remont

                    Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                    Pesupulbritega peab olema ettevaatlik. Mõni tekitab katlakivi ja masin läheb ruttu rikki.
                    Minu pesumasinate puhul ei ole katlakivi paarikümne aasta jooksul kunagi probleemiks olnud.

                    Ning selle masina tühjendupumba filtrist on eelnevate aastate jooksul ainult riidekiude saanud välja urgitseda. Nii et praegu seal avastatud mögin oli "selle aasta üllatus". Vesi tõenäoliselt muutunud ei ole, järelikult peab põhjus peituma kasutatavate pesuvahendite muutustes...

                    Comment


                      #11
                      Vs: Pesumasina remont

                      Keegi Tartus LG directdrive mootoriga pesumasinat tahaks remontida ja omale võtta?

                      Comment


                        #12
                        Vs: Pesumasina remont

                        Ma väljendasin veidi lihtsustatult – kui pesupulber ei sisalda vee pehmendit, siis tekib vee kuumutamisel katlakivi. Ise kasutame Mayeri sensitive pulbrit, mille on veepehmendi juba sees ja eraldi pole seda vaja lisada.
                        Vaatasin passi ja ostutšekki – masin on töös alates 1999.a. Ka mõlemal lapsel on Candy uuemad variandid ja on probleemideta töötanud 5 aastat meie omast vähem.

                        Comment

                        Working...
                        X