Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Telwin Supermig 560 surmatõbi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Telwin Supermig 560 surmatõbi

    Niisugune keevitusmassin siis vaevleb agoonias - tegu 3-faasilise tööstusliku poolautomaadiga, mille trafo ühes primaarmähises on rike . Mähis on katkestuses, vähemalt üks keerd on umbes 1-2 cm ulatuses sulanud, see siis nähtav kuid kuna sekundaar on umbes cm läbimõõduga alumiiniumvarras siis seda niisama lihtsalt eemale ei saa, et näeks primaari vigastuse ulatust. Kuna aga nähtava rikkekoha juures oli vasevalu tükikesi siis head nahka nagunii ei ole ja mõte liigub 2 suunas - kas lammutada olemasolev mähis (hea asja juures on võimalus, et trafo käib LEGO-ks lahti suhteliselt hõlpsalt) ja mähkida uus kuid see on nii koguka trafo puhul üsna vaevaline operatsioon ja läheks käiku viimases hädas.

    Teine, mõistlikum mõte - ehk kellelgi on niisugust ja ka ehk poolvigast masinat ja ise laevarauaga ei tegele ning ehk saaks kaubale? Või on rikkega trafot`, mil ehk säilinud mähised või kasvõi ainult üks mähis ja oleks samuti sellest pooli rahuldava majandusliku meelehea sobivusel loobuma?
    E: tegu võib olla ka Supermig 460 doonoriga - kodus nagunii laevarauda igapäev ei keevita

    Et teema päris mööda ei oleks (pooleldi ostusooviga teema, kuid peene elektroonika ossa suure ja raske trafomürakaga ei malda ronida ), oleks ka üks mure - ei leidnud mitte kusagilt (ka vene otsingut kasutades) selle aparaadi Volt-Ampermeetri skeemi - ka selles pisimoodulis on mõned takistid põlenud ja täpset näitu ta ei anna kuigi visuaalselt numbrid ees. Ehk keegi on kokku puutunud või teab juhendada skeemi otsinguks õiget teed? Tegu suht tavalise volt-ampermeetriga, mis nagu tavaliselt suure voolu mõõdab üle šundi (600A 60mV šunt), siiski ei ole mõtet hakata ilmselt uut näidikuplokki ehitama kui olemasolev iseenesest töötab.
    -superradical-

    #2
    Vs: Telwin Supermig 560 surmatõbi

    Uuri firmast Volta AS, aastaid tagasi nad mähkisid teenustööna küll kõiksugu suuremaid - võimsamaid trafosid.

    Volta AS

    http://www.volta.ee/

    Comment

    Working...
    X