Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolukõikumiste silumine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Voolukõikumiste silumine

    tere.
    Püstitan siis järgmise probleemi. On DC vooluahel, milles on nupud ja releed ning paar suurt käivitit. Releede ja käivitite mähiste vabastamisel teatavasti tekivad pindete kõikumised. Probllem ongi nimelt selles, et tahaks kasutada kaasaegseid surunuppe aga nende kontaktid ei kannata nii suuri pingeid ja voole kui vanad. Olen proovinud mõningatel juhtudel türistoride kasutamist käivitite juures aga nüüd on plaan panna veelgi tudlikumaid lüliteid. Kuidas mõõta? See pinge sähvakas käib liiga kiiresti, et tavalise testriga jaole saaks. Mida veel peale türistoride kasutada võiks. Tähtis on, et käivitite reageerimine ei tohi jääda uimasemaks.

    Pakkuge ideid/lahendusi

    #2
    Vs: Voolukõikumiste silumine

    Kas releed ei sobi?
    On pakkuda selliseid:
    http://www.elfafoorum.eu/threads/59498-Releed-10x15x5mm
    http://www.elfafoorum.eu/threads/59662-Relee-30x30x18mm

    Comment


      #3
      Vs: Voolukõikumiste silumine

      Pinge mõõtmiseks tuleks ossi külge ühendada näiteks säherdune asjandus, siis kannatab seda impulsspinget mõõta küll.

      Aga mähisega paralleelselt ühendatud diood või sobiliku pingega stabilitron (zener) peaks seda pingeimpulssi piisavalt vähendama, vähemalt teoreetiliselt.

      Comment


        #4
        Vs: Voolukõikumiste silumine

        Sellest on tänaseks üsna mitut teemat tehtud ja fakt on et igast vidinast mis releed või käivitit vms meenutab, ka miski vupsakas tagasi tuleb...
        Aga õnneks on kasutada tänapäeval dioode (kui juhtpinge on alalispinge) ja varistore (kui juhtpinge on vahelduvpinge) ning kasutusel on ka takistid (tänapäeva, eriti jap päritolu autode väikesed 12V releed sisaldavad reeglina vähemalt ühte takistit); mis kõik ühendatakse releemähisega paraleeli ja summutavad selle liigse soovimatu pulsi.

        Kui juhtpinge on DC, nagu ütlesid, siis kasuta juhtahelas dioode või kasuta pisikesi juhtreleesi millele tehase poolt käib vastav lüli pistikuga külge (diood, takisti või kompleks kus sees diood, takisti ja valgusdiood takistiga) Jutuks olevatest releepesadest ja nendes käivatest lisatarvikutest:

        Esiplaanil siis üks paljudest võimalikest Finderi väikerelee raam ja kõrval kohe siis jutuks tulnud lisatarvikud raamile.
        Soovitada võiks veel: Omron, Relco...
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

        Comment

        Working...
        X