Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mikseri mootor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mikseri mootor

    Tere
    Küsimus algajalt. Nimelt köögimikser lõpetas äkitselt töö. Kiskusin laiali. Seal selles mootoris on mingi pöörlev vaskkattega silinder ja selle vastas kummalgil pool üks kõva jublakas. Ja kui mootorile vool peale lasta ja ise mootor käima lükata, siis töötab, aeglaselt ja pillub nimetatud kohast sädemeid. See silinder on kuidagi tuhmiks ka muutunud, püüdsin puhastada, aga erilist tulemust ei saavutanud. Voolu peale tulemist kontrollisin, sellega on kõik ok. Kas on seda võimalik ise tööle saada?
    Ja veel, kas need jublakad vastu silindrit ongi nn harjad?

    Sorry, loll olla on ikka raske. Ehk keegi suudab seletada.

    #2
    Vs: Mikseri mootor

    Põletasid mootori maha ja ostad nüüd uue mikseri. Seda teksti vaadates on üsna kindel, et ise sa seda korda küll ei saa.

    Comment


      #3
      Vs: Mikseri mootor

      Need jublakad on harjad ja see nn. silinder on kollektor, mis koosneb omavahel isoleeritud lamellidest. Kui see nüüd puhastatud sai ja kasu pole, siis on karta, et rootoris on lühiskeerud.
      Eeldan muidugi, et laagrid ei ole kinni. Võib olla mõni mootoriremondifirma kerib uued mähised.

      Comment


        #4
        Vs: Mikseri mootor

        Grafiitharjad ise on ikka alles või on juba täielikult kulunud? Asuvad selle "kõva jublaka" sees ja on otsapidi "vaskkattega silindri" vastas (peavad korralikult selle vastas olema).

        Comment


          #5
          Vs: Mikseri mootor

          Nii, laagrid kinni ei ole, liigub päris vabalt võll. Need kõvad jublakad ehk siis harjad on täitsa alles. Kas nad nüüd grafiidist on? Sarnanevad küll veits ja vedru hoiab neid vastu vaskplaate küll. Puhastasin lihtsalt viina ja vatitikuga nühkides, selle peale hakkas natuke elama, aga mingi hetk jääb ise seisma. Igaks juhuks küsin veel, mis koht rootor on?

          Comment


            #6
            Vs: Mikseri mootor

            Rootor on see asjandus, mis peaks nagu ringi käima (võll ühes otsas, "vaskkattega silinder" teises otsas), aga ei taha seda momendil mitte teha. Vasktraadist mähis on peal ja puha.

            Comment


              #7
              Vs: Mikseri mootor

              Jah, rootor on see jurakas mis ringi käib ja staator on see jurakas mis ümber rootori ja seisab.
              Pildil: ülemine on rootor ja alumine staator...

              Rootori vaskne ots koosneb lamellidest ja lamellidel on vahed vahel. Need vahed peavad olema puhtad, ehk ei tohiks sisaldada sodi mis voolu juhib. Harjad jooksevad mööda lamelle ja seega peavad olema lamellid pealt igati libeda moega, sest söeharjad on pehmed ja kriimulised karvased lamellid võivad teatud tingimustel panna harjad nahka, ehk süüa ära ühe hetkega. Lamelliring moodustab nime poolest kollektori (ehk nagu jagaja), millele ka filoloogid on andnud oma õnnistatud nime: kommutaator.
              Esmaseks aitab näit 600-800 number liivapaber, mis on õlist läbi kastetud, ork lamellivahede puhastamiseks ja kalts koos millegiga, et õlist puhastada (lamelliring peab jääma ümar ja tsentris)
              Vaata see rootor ja staator kriitilisema pilguga üle, seal ei tohi olla näha ühtegi mähist ega mähisekohta mis oleks mustaks kõrbenud ehk põlenud.
              Kui viga on rootori mähistes, on asi tavaliselt lootusetu. Staatori osas on asjad nati rõõmsamad, siis oleneb asi juba rohkem tahtmisest.
              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

              Comment

              Working...
              X