Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Otsin spetsiifilist releed või muud lahendust süsteemile.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Otsin spetsiifilist releed või muud lahendust süsteemile.

    Tere!

    Ma tegin postituse nimelt siia, sest arvan, et tegu on elektrotehnika valdkonnaga kuigi süsteem läheb auto peale. Nimelt on mul plaan ehitada gaasiasendihoidja (e. throttle lock või throttle control, seega ei saa öelda, et püsikiirusehoidja). Mul oleks vaja sellist RELEED (või taolist elektroonilist abivahendit), millega oleks võimalik sisse lülitada ühe nupuvajutusega (ühekordse impulsiga) elektromagnet solenoid, mis jääks senikaua sisse kuni tuleb samalt ahelalt sama signaal (+või- 12V DC), mis lülitaks tarbija välja. Lisaks peab olema võimalik solenoid välja lülitada veel kahest teisest ahelast (sidur ja pidur), aga neist ahelaist ei tohi saada solenoidi sisse lülitada. Jutt on ilmselt keeruline, seega üks illustratiivne pilt manustes ehk aitab asja valgustada.



    Järsku keegi teab, millist releed ma otsima peaks/kust saada võik või kuidas muud moodi sellist süsteemi tööle panna.

    Ette tänades
    Mart Naagel
    56492521
    viimati muutis kasutaja Naagels; 30 m 2011, 11:50.

    #2
    Vs: Otsin spetsiifilist releed või muud lahendust süsteemile.

    Idee on idee, aga ei tahaks uskuda, et keegi tahaks mängus olla teise inimese auto gaasipedaali mudimises. Üks impulss sisse, teine välja on võlusõna "trigger" või siis "flip-flop". Katkestama peaksid niiehknaa NC lüliti vajutamisega ja see jadasse solenoidiga, et lolliks läinud elektroonika korral ikka pidurit saaksid vajutada, mitte vastu puud ei sõidaks.

    Comment


      #3
      Vs: Otsin spetsiifilist releed või muud lahendust süsteemile.

      Piisab tõesti lihtlabasest ühest trigerist. R sisendisse välja lülitamine, S sisendisse sisselülitamine ja igaks juhuks lolluse vaste teatud juhul S & elemendiga blok ette, kui keegi samaaegselt S vajutab (eelistus on siis R sisendil)
      Kui poest valmis trigerit ei soovi osta siis 2 tavatransiga sai ka teha (aga häälestus on palju keerulisem).

      Comment


        #4
        Vs: Otsin spetsiifilist releed või muud lahendust süsteemile.

        Saab teha ka tavalise releega, ainus probleem on siis see, et sisse-välja lülimiseks on vaja kahte nuppu, ühest sisse, teisest välja. Pedaalide lülitid jääksid välja-nupuga järjestikku kõik. Vaja kahe eraldi kontaktigrupiga releed: esimene on magneti lülitamiseks ja teine selleks, et relee jääks sisselülitatuks kuni välja lülimise käskluseni.

        Comment

        Working...
        X