Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

"Safe sync" julla välgule?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    "Safe sync" julla välgule?

    Oman vanu FIL välke ja oleks soov neid vähe kaasaegsema digitehnikaga kasutada. Uuem tehnika aga ei talu neid pingeid, mis vanades välkudes sees vuravad. Sellepärast olekski vaja neid samuseid jullasi, mis alandaks pinge kuskil 3-6V kanti. Kuna endal vajalikke oskusi ega vahendeid ei ole, siis oleks vaja leida inimene, kes viitsiks (tasu eest) mulle meisterdada ~3 sellist jullat. Netist olen otsinud, pole leidnud mõistliku hinnaga (300.- ka maksma ei hakka ju). Igatahes, pikk jutt, sitt jutt, kes on nõus neid tegema või teab kedagi, kelle kaudu võiksin saada soovitud asja, andku teada.

    #2
    Vs: "Safe sync" julla välgule?

    Olen kunagi igasugu vigureid ehitanud, isegi juppe peaks järgi olema. Kus asud? Kui väga kiire pole, võin vaadata. Täpsemat selgitust on ka vaja.

    Comment


      #3
      Vs: "Safe sync" julla välgule?

      Asun Türil. Kiire ei ole, aega pmst 2 nädala jagu. Täpsemat selgitust ei oska väga anda. Tean ainult seda, et 200-300V on vaja saada 3-6V'le. Kuna endal jootevahendid puuduvad, siis eelistaks sellist, kus ma ise jootma enam ei pea, ehk siis nn. üleminekut, mis käiks välgupessa ja mille külge käiks siis mingi vana suure voldiga välk, mis siis oleks tänu "üleminekule" kaamerale ohutu. Toksides guuglisse sisse "safe sync" peaks päris palju materjale leidma selle kohta. Loodan aint, et liiga paljut ei nõua.

      Comment


        #4
        Vs: "Safe sync" julla välgule?

        Ok. Uurin, mis uuemal ajal tehaks ja vaatan, mis olemas on. Saan aru,et on mingi elektroonikatükk, mis annab välja loogikanivool pulsi, mis siis välgu läbi selle originaal-sünkrojuhtme lahti laseb? Millised on signaalinivood?

        Comment


          #5
          Vs: "Safe sync" julla välgule?

          Ise endal on ka RF välgulülitid universaalseteks ümber moditud, vlusõnadeks on minul olnud Z0107 ja MCR-100-8. Muud keerukust väga ei olegi, paar tükki on tehtud ka suurte väljakate peale, kõik toimivad. Iseküsimus on mis pistikut ühte ja teise otsa vaja on.

          Comment


            #6
            Vs: "Safe sync" julla välgule?

            HV foorumist, vorpisin neid mingi hetk. Alla 50 eega sai hakkama.
            http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewto...A4lk&start=100
            leidsin siis.
            Kaasutaja Death post. Kasutatakse tavalist 3V Li patarei nööpi aga arvestades katiku aega kestab see AASTAID. Kogu asi mahub välku endase sisse.
            Link maas, pilt all
            Takid 470R 0,5W

            Mis foorumi manuste asjaga juhtunud on, mingi pedemajakas muutunud, hunniks kysimärgiga asju halligi aru ei saa mis kus on. Kes sellise idiootsuse peale tuli?
            Lisatud failid
            viimati muutis kasutaja murphy; 15 m 2010, 17:50.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

            Comment


              #7
              Vs: "Safe sync" julla välgule?

              Ahaa, jõudis kohale, mida vaja (täna na unune ilm). Omal ajal, kui optronid olid haruldus, sai kasutatud impulsstrafot ja türistori. Siis oli küll polaarsus oluline. Kuna asjaka tuli, siis kerkib küsimus, kas nendel uutel digiriistadel on kah isoleeritud sünkroonkontakt või kasutatakse mingit transsvõtit või isegi optroni? Pole ühtegi võimsamat riista lähemalt näppinud. Sellise asja teeb algatajale siin keegi, kel tööriistad ja materjalid käepärast, kindlasti valmis. Tõenäoliselt on korpuse/kontaktide tegemine kõige keerukam.

              Comment


                #8
                Vs: "Safe sync" julla välgule?

                Ma siin midagi tarka ei oska väga sekka öelda, ei mõista neid keerukaid mõisteid, mida te siin kasutate. Kontaktide tegemine on vist kergelt tülikas jah, kuid samas hea näpuharjutus ehk mõnele. Ega asi ei pea välja nägema väga rängalt viimistletud, lihtsalt et kuidagimoodi koos püsiks. :P

                Comment


                  #9
                  Vs: "Safe sync" julla välgule?

                  Okei ma nüüd uurisin ja tuleb välja, et ei pea välgu kontakti kaasama asja, vaid selle asemel võiks kasutada PC sünkrokaabli sisendit/väljundit (selline kaabel http://camera-shop.co.nz/images/pc-ext-cord.jpg). Et siis välgust läheb PC kaabel pinget alandavasse seadeldisse ja sealt siis ikka PC kaabliga kaamerasse või kuhu iganes vaja. Sellega kaob ära korpuse jms vajadus. Kuidas on, võtab keegi asja käsile?

                  Comment


                    #10
                    Vs: "Safe sync" julla välgule?

                    Nu ei aitagi keegi mind vaesekest hädast välja? Ei tohiks ju olla kuigi keerulise jupida, kui tööriistad näpus.

                    Comment

                    Working...
                    X