Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mure kaabliga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    mure kaabliga

    Tere.
    Mure on ruuteri ja digiboxi vahelise kaabliga. Nimelt digibox töötab cat5 kaabliga ilusti aga kui kasutan cat6 kaablit siis ütleb mulle et puudub ühendus serveriga. Lihtsalt cat5 kaabel on tõmmatud otse ja on ripakil , cat6 kaabli aga panin ilusti liistude taha ja ta ei riiva silma. Olen kontrollinud et kaabel on korras paigaldamisega ma teda katki teinud ei ole. Ühendasin selle cat6 kaabli otsadesse kaabli karbid ( no kust kohast saan viia väikse üleminekuga ühe otsa digiboxi ja teise ruuterisse). Oma Kivipalluri ajuga arvan et kõik peaks nagu korras olema aga bei ole . Kas keegi seletaks mis ma ole ehk valesti või tegemata jätnud?

    #2
    Vs: mure kaabliga

    Ühenda digiboxi asemel arvuti ja proovi siis, ikka sama jama?

    Comment


      #3
      Vs: mure kaabliga

      Kas on varjestusega cat.6 ? kui on siis tuleb kindlasti varjestuse mõlemad otsad ühendada. Siis peaks tegelikult varjestus kuni digiboxini minema.
      Kui varjestust pole on kuskil halb ühendus või paarid sassis. küsi tuttava kaabeldaja käest paaritester ja vaata.
      Kõige lihtsam algul tee kõigile aparaatidele restart.
      Käima pane enne ruuter kuni ühendus olemas siis digibox.

      Kuda see otsade ühendamine on selles office boxis (seinakarbis), kas pealt kinni vajutatav või vahedasse surutav, see vahedesse surutav ei pruugi kontakti anda kui Cutiga (spets. paigaldusvahend) ei paigalda, saab näiteks õhema kipsinoa nüri poolega kaabli vahedesse suruda.
      Veel võib muidugi kontrollida kas kaabel mitte ei jookse võrguvoole juhtme ligidalt või veelgi hullem kui ristub sellega, pealt kinnisurutaval ei tohiks juhtme otsasi liiga lühikeseks jätta.
      viimati muutis kasutaja -JFC-; 17 m 2009, 18:29.

      Comment


        #4
        Vs: mure kaabliga

        varje ühendatakse mõlemast otsast, mis ajast? GND loop tekib nii. Iseasi kui tegu coax kablaga kus varje on üks signaalidest.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

        Comment


          #5
          Vs: mure kaabliga

          Oleneb millest jutt, kui netikaablil varjestust kummagis otsas ei yhenda või ainult ühes otsas, tekitab see rohkem häireid ühendusse kui varjestuseta kaabli puhul.

          Comment


            #6
            Vs: mure kaabliga

            Esmalt postitatud -JFC- poolt
            Oleneb millest jutt, kui netikaablil varjestust kummagis otsas ei yhenda või ainult ühes otsas, tekitab see rohkem häireid ühendusse kui varjestuseta kaabli puhul.
            ilmselt puudub sellise asja väitjal kogemus signaaliahelatega. halvemal juhul põletad varje pooleks või kõrvetas sisse ühe või mõlemad seadmed kaabli otstes.
            toitekaabliga ristumine pole probleem, kõrval kulgemine hakkab pikema vahemaa puhul häirima.
            ühenduskarp ei tohi olla kruviklemmidega, sest nt kineskoobi lähedus on piisav, et 100Mbit/s võrk ära tappa
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

            Comment


              #7
              Vs: mure kaabliga

              Täna terve hommiku ei andnud mulle see kaabel asu. Restarte olin juba enne teinud igat moodi (hullu moodi, pea all ja pea peal ).Tulemus on hetkel igaljuhul 0 . Tavalise käsitestriga mõõtsin kaablit igat võimaliku moodi küll ühes otsas küll teises , tester mingit viga küll ei näidanud. Karbid on jah kruvidega, kuid seal viga vist siiski ei ole. Mõtlesin et okei viin selle ruuteri siis alla digiboxi juurde kurat temaga ja viimiseks kasutan selle sama Cat6 kaabli kahte soont . Nii kui ühendasin cat-i telefoni liini külge ( ruuteri ette) kadus ruuterist ka ühendus (ühenduse viga- ühendust ei olnud)ei võtnud ei netti ega telekat enam taha . Kui testriga seda kaablit siis igaljuhul mingit viga küll ei näita ja kaabel ei tohiks kuskilt el kaablite juurest läbi joosta. Ma tunnen ennast küll hetkel Kivipallurina.

              Comment


                #8
                Vs: mure kaabliga

                Esmalt postitatud xaiti poolt
                Karbid on jah kruvidega, kuid seal viga vist siiski ei ole.
                keerutist seal sees ei ole ja ongi tulemus käes
                Esmalt postitatud xaiti poolt
                Mõtlesin et okei viin selle ruuteri siis alla digiboxi juurde kurat temaga ja viimiseks kasutan selle sama Cat6 kaabli kahte soont . Nii kui ühendasin cat-i telefoni liini külge ( ruuteri ette) kadus ruuterist ka ühendus (ühenduse viga- ühendust ei olnud)ei võtnud ei netti ega telekat enam taha . Kui testriga seda kaablit siis igaljuhul mingit viga küll ei näita ja kaabel ei tohiks kuskilt el kaablite juurest läbi joosta. Ma tunnen ennast küll hetkel Kivipallurina.
                kaabel on lühises, tal on peal miski kenake mahtuvus või jooksem päris karmist poolist läbi. samuti võimalus, et ühendus on vale(ühendasid paarid järjest). tegelikus kasutuses on 10/100 võrgu korral teine ja kolmas paar ehk siis klemmid 1,2,3,6. reeglina oranz triibuga, oranz, roheline triibuga, sinine, sinine triibuga, roheline, pruun triibuga, pruun. roheline ja oranz paar võivad omavahel ka vahetuses olla. pistiku vaatamine käib nii, et klemmid on üleval pool ja sinu suunas. loetakse vasakult paremale

                oledki kivipallur, kui hakkad tõestama, et kruvidega ühenduskarp ei kahjusta ühendust. 1GB ühendus kindlasti sealt läbi ei lähe - proovitud värk(mõõdetud seadmetega ja testitud arvutitega)
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                Comment


                  #9
                  Vs: mure kaabliga

                  No ega polegi vaja kõrgepinge kaablitele internetti külge panna, pole ime et siis kõik maha tahab põleda, tuleb korralikku aparatuuri kasutada. Või on lõbus aparatuuri risti ja põiki yksteisega yhendada...?
                  Olen kaabeldajana töötanud ja pole midagi maha põlenud ega rikki läinud ja ma tean mida spetsimad testrid testivad ja mida testrid risti ja paralleelsetest elektrikaabllitest arvavad.
                  Ja milleks siis nendel varjestusklemm ümber pesa sisemuse on, ilupärast, et rohkem läigiks ?
                  Ega keegi ei käsigi sinna FTP kaablit panna...kodus pole pikki otsi ja UTP sobib ilusti, kui just kellegil on 150m koridor sis tõest cat.6 agaikkagi UTP...
                  viimati muutis kasutaja -JFC-; 18 m 2009, 23:29.

                  Comment


                    #10
                    Vs: mure kaabliga

                    Esmalt postitatud -JFC- poolt
                    Oleneb millest jutt, kui netikaablil varjestust kummagis otsas ei yhenda või ainult ühes otsas, tekitab see rohkem häireid ühendusse kui varjestuseta kaabli puhul.
                    Pole sa mingi amatöör, nagu allkirjas väidad olevat. Need kes teisiti arvavad, peaksid kaablimehe rasket elu nuusutada saama.

                    Mäletan et osadel võrgukaartidel, andmeside kaartidel on mittekasutuses pinnidel sillad peal. Topid lambist erinevatesse aukudesse, kuhu teine ots ei käi- ja ongi kutu, kui plaadil puudub lühisekaitse (loe:-vanemat tüüpi plaadid)
                    Ja arvutivõrgu kaabli varje ühendatakse alati mõlemast otsast (loe EIA-TIA standard läbi-saad ehk teada).
                    Soovitan külla kutsuda mõni sõber, kes arvutivõrke ehitanud- lahendab kiirelt otsastusprobleemid (seal omad reeglid-kui pikalt tohib üldse juhet lahti keerutada, tal riistad millega krimpida jne.)
                    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                    Comment


                      #11
                      Vs: mure kaabliga

                      varje tuleb mõlemasse pistikusse ühendada, aga mitte maandada. need on erinevad asjad. nt sideseadmed, mis omavahel koksiga koos, ühendatakse tavaliste kaablitega, lihtsalt ühes otsas on seadme siseselt maa õhus. ei pea olema, kui seadmed on toidetud samast võrgust ja maandusahel on ühine.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                      Comment


                        #12
                        Vs: mure kaabliga

                        Maandust jah pole igalepoole vaja selles jutus on tõde sees. suurematsorti switchidel nt. 32 pordistel on maandusega toitekaabel, aga muidu pisikestel maandus puudub ju hoopis aga varje klemm on pesa servas ikkagi. Aga see eeldab ka siis varjega pistikukasutust. Aga tegelt jah kodus varje suht mõttetu. keegi ju ei küsi testiraportit...

                        Aga selle suure vaidlemise keskelt võiks parem aidata neid kes erinevate asjadega hädas...

                        Comment


                          #13
                          Vs: mure kaabliga

                          Ei loe ma välja täpsemalt mis tegid.

                          Ega ta suurt pahandust tehe saanud. Võibolla läksid otsad kokku aga kanal lülitub mõne aja möödudes automaatselt tööle tagasi, sama siis kui torkasid kanali juhtme kogematta arvutiauku ja seal olid keskmised pinnid 4 ja 5 sillatud.

                          Aga on sikuke arvutivõrgu (8pin) pesa, mille ühendamisega pea kõik inimesed hakkama saavad. Asi on LexCom 125. Viimati nägin neid müügil täitsa tavalises ehituskaupluses, elektri osakonnas. Too on selline tumehall korpus, millele käib tagumine roheline kaan hingega peale. Kui jätad meelde: et kaabli otsa üle 2,5cm ei tohi jätta lahtikeerutatult, paned sooned kenasti kahel pool oleva värvikoodi järgi korpuse soontesse (ei pea suruma lõpuni,piisab et oleks otse ja kindlalt fikseeritud soones), pressid pesa kinni sõrmede vahel, lõikad väljaulatuvad sooned maha (1-2mm jäävad otsad) ja ongi kõik.
                          Esimise paned kokku 10 minutiga ja järgmised juba minutiga.
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                          Comment


                            #14
                            Vs: mure kaabliga

                            No nii, tegin nii nagu viimane kord lubasin ja sain asja tööle (kuigi mitte nii nagu algul plaanitud). Lihtsalt vedasingi mööda Cat6 kaablit mööda telefoni signaali ja tõin ruuteri alla tuppa, sellega mu seiklused kaablitega lõppesid . Täna käisid mingid "spetsid" neid meie maja muresi lahendamas kuid kui said aru et kohati oskan neid asju rohkem kui nemad siis sõna otseses mõttes jooksid minema. Mul jääb ainult et ikkagi süda valutama et nii lihtne asi ja ma ei saanud seda tehtud , täits jama kohe. Aga tänud kõigile kes püüdsid mind lohutada ja võtsid vaevaks vastata appikarjele.

                            Comment


                              #15
                              Vs: mure kaabliga

                              Kuid kas asi jäi ikka kripeldama ?
                              Kuid miks on Cat6 karbid vahel, kas otsastada ei ole võimalik. Pigem peitub viga seal. Samas võiks kaablitestriga paarid üle mõõta, et ikka õiged paarid jookseks algusest lõpuni.

                              Comment

                              Working...
                              X