mul pole ühtegi vastavat mõõteseadet selle jaoks ja võibolla rumal küsimus, kuid kas üldiselt on ökonoomsem boiler sisse lülitada vaid juhuks kui tahta pesema minna või hoida teda pidevalt sees? Võiks arvata, et pidevalt mingil temperatuuril hoidmine kulutab rohkem energiat...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
boileri voolutarve
Collapse
X
-
Vs: boileri voolutarve
Kui ainult kord nädalas pesed, siis kindlasti kulub soojas hoidmisele rohkem energiat, aga minu 300 liitrine boiler soojeneb jälle päev otsa, seda on parem kogu aeg sees hoida. Tegelikult kütan ma teda ainult öise odavama elektriga, et iga kraanikeeramise korral päeval boiler sisse ei lülituks. Kõik oleneb boileri suurusest ja kasutamisest, "õiget" vastust on raske anda.
Comment
-
kui sooja vett vähe kasutad, siis hoia võimalusel boileris vesi madalamal temperatuuril. madalamal temperatuuril väheneb soojuse lekkimine ümbritsevasse keskonda ega ta mujale kuskile ka kaduda ei saaks. suuremahulise ja väiksevõimsuselise boileri puhul ei ole mõeldavgi kasutada teda ajutiselt sisselülitatuna, kuna soojenemine võtab sellisel isendil terve igaviku. samas nt 20l 2000W isend läheb päris käbe soojaks. ja üle päeva kasutades vb annab vahepealsel ajal väljalülitatuna hoidmine ka kokkuhoidu.
ilmselt annab siiski pariba tulemi suur boiler, mis tarbib odava aja elektrit
Comment
-
Kusjuures ongi sedasi, et boilerit tasub kütta vaid odava elektriga.
Omal 150 liitrine Thermor boiler, millel ees on programmikell (nagu EE kasutab) . Jätkub normaalse kasutamise juures terveks päevaks.
Kusjuures see hind tasus ennast mõne kuuga ära.
Alguses oli asja eesmärk, et õhtul pärast pesemas käimist kohe kalli elektriga kütma ei hakkaks.
Kusjuures boileris olevat vett ei tohiks ka kaua jahedana ja seisvana hoida (20-30 kraadi) . Hakkavad bakterid jms arenema. Seepärast pikemaks ajaks ära minnes (mõned kuud) tuleks asi tühjaks teha.
Samas liiga tuline vasi (üle 60 kraadi) hakkab tekitama katlakivi ja võib põletada (eelkõige lapsi).Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Esmalt postitatud martinj pooltKusjuures boileris olevat vett ei tohiks ka kaua jahedana ja seisvana hoida (20-30 kraadi). Hakkavad bakterid jms arenema.
Maitsest veel aru ei saand aga dušši all oli lõhn tunda. Oli seest roheline - vetikad? Pidi boilerit seest pesema.
Tõstsin 60C, siis enam ei kasvanud.
Kunagi olime Kuriilidel, seal oli oja, pH 2.
Allikast tuli 98 C, seal ei kasvanud, aga 64C vees ja happes olid rohelised taimed sees..
(üle 60 kraadi)... võib põletada (eelkõige lapsi).
Mul selline saunas. Täitsa mõnus ja muetu. Keerad tavalise kraanikomplekti asemele.
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. pooltOn selline tore automaat mis ise kuuma-külma kokku segab ja etteantud T-i hoiab.
Mul selline saunas. Täitsa mõnus ja muetu. Keerad tavalise kraanikomplekti asemele.
Keegi on mõõtnud palju boiler "idles" voolu võtab?
2 kuud boiler väljas juba kuna päike kütab 90L vett igaks õhtuks valmis.EE orjusest vaba!
Comment
-
Esmalt postitatud arvo pooltLõhna annavad veele mingid bakterid, kes surevad kõrgemal temperatuuril.
http://www.tervisekaitse.ee/?module=news&id=25
Comment
-
Esmalt postitatud DVDRW pooltIdle all mõtlesin seda et vett ei kasutata aga vesi hoitakse soojana.
Näiteks 100L 60°C
Comment
Comment