Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Koduelektrilahendus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Koduelektrilahendus

    Küsimus.. Kuna projekteeritakse elamu elektrilahendust siis sooviks midagi huvitavat sinna. Milliseid seadmeid võiks lisada mugavusvaldkonda. Soovitage mõnda toodet või netilinki. Näiteks automaat tuled või yldse automatiseerimist.

    #2
    Vs: Koduelektrilahendus

    Einoh, igasuguseid edevaid asju toodetakse... Kuid mina pigem teeks asja mugavalt, mitte huvitavalt. Muuhulgas vaataks üle kõigi lülitite asukohad, paneks läbikäidavatesse natukegi suurematesse ruumidesse vekslid või koridoridesse lausa impulssreleedega mitmeid lüliteid sama gruppi juhtima... Päris oluline on ka loogiline lülitite grupeerimine, et kohe lülitite paigaldusest oleks aru saada, mida mis lüliti juhib. Liiga palju on nähtud kolmestest või heal juhul kahestest lülititest pikka rivi, kus siis iga lüliti midagi teeb, ja ülevaade täiesti puudub. Tuleb külaline ja tahab wc tuld põlema panna ja peab selleks n lülitit läbi proovima... Pigem panna natuke rohkem üheseid lüliteid vms moodi grupeerida lülitid just nende funktsiooni järgi ja paigaldada vastavatesse kohtadesse.

    Comment


      #3
      Vs: Koduelektrilahendus

      Paigaldajale, mitte eriti huvitav, ning omanikule üldse mitte odav on üks järgmine süsteem, mille nime kahjuks ei mäleta, võibolla keegi teab. Põhimõte on selles, et iga lülitus toimub nõrkvooluahelaga, mis lülitab kontaktori abil sisse tugevvooluahela. Eesmärk on, et kõike saab juhtida arvuti/kontrolleriga. Näiteks tööpäeva hommikul, tund enne ärkamist lülitatakse vannitoa põrandaküte sisse, 5 min enne ärkamist alustab tööd kohvimasin, minut enne lülitatakse raadio sisse, ärkamisel süüdatakse sujuvalt vajalike ruumide valgustid, elektrilised kardinamehanismid tirivad kardinad eest(loomulikult vaid siis kui hämaraandur näitab, et on mõtet), robotkoerale antakse signaal, et lõpetagu akude laadimine ning asugu saba liputama jne jne.
      Lihtsamatest asjadest pakuks programmkella el.kilpi - näit. põrandaküttele/välisvalgusele, lisaks äärmiselt lihtne mugavusvidin on veksel-lüliti õiges kohas, dimmerlülitid on toredad(juhul kui on vaiksed), puldiga garaažiuks/aiavärav, välitrepi jääsulatus.

      Valgustite kohapealt tuli Steinel meelde, edasimüüjaks näit.Fortronic.
      http://www.steinel.de/en/produkte_fuer_fachkunden
      -

      Comment


        #4
        Vs: Koduelektrilahendus

        Lugemist:
        http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=8956
        http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=22307

        Comment

        Working...
        X