Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Diiselgeneraatori valik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Diiselgeneraatori valik

    Lugu siis niisugune, et kunagi sai vastav eriala omandatud aga kuna sellega pikalt tegelenud pole nagu aktiivvõimsused, näivvõimused, cos siinused jne. Lisaks avastanud mitu aastat hiljem, et ka võimusi ei oska arvutada või ei oska tootja seda teha, ei teagi nüüd. Maasoojus pump. 3x 400V, 12,2A ja 3,5kW. Arvuta kuidas tahad aga aga numbrid ei taha oma vahel klappida. Siis oli mälu järgi pirkal eraldi märgitud käivitusvool ümmarguselt 70A. Seega tundub ka generaatori muretsemine kui loterii, kas viskab välja või ei. Nüüd siis selle taha jäänudki, kas kui nõrka vaja või mis varuga parasjagu vaja oleks. Kuna majas on ka mõni teinegi suurem tarbija nagu 1f 2kW hüdrofoor pluss pisiasjad nagu külmik lambid jm elektroonika. Ühe faasiliste puhul tundub varu leidmine kerge, sest 2kW puhul peaks 3f genraatori võimsus olema mitte vähem kui 6kW aga korraga töötades jääks siis väheks. Erinevaid generaatoreid otsides selgub, et ka müüja ei ole kõiki andmeid välja kirjutanud või edasimüüja pole lihtsalt huvitatud generaatorite müümisest(?). Mõnel puudub maksimaalne vool, teistel kütusekulu. Mille järgi siis veel ilma tehnilise hariduseta tavainimene peab valima, kui ta ei tea seda, mida ta ei tea? Endal puudub seega ka usaldus uskuda müüja poolseid andmeid.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    #2
    Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
    Maasoojus pump. 3x 400V, 12,2A ja 3,5kW
    Kas vool või võimsus on ilmselgelt vale. Kas need andmed on pumba tootelehel või seadme sildil selliselt kirjas?

    Comment


      #3
      See teeb kokku 8.4kVA, kilovatt sõltub faasinihkest. Nii suur vahe on kahtlasevõitu aga mitte võimatu, led torudel on see nt kolmekordne.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

      Comment


        #4
        Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
        Nii suur vahe on kahtlasevõitu aga mitte võimatu
        Soojuspumba (kompressori) cos ȹ = 0,4 on enam kui kahtlane.

        Comment


          #5
          Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
          .. Maasoojus pump. 3x 400V, 12,2A ja 3,5kW. Arvuta kuidas tahad aga aga numbrid ei taha oma vahel klappida. Siis oli mälu järgi pirkal eraldi märgitud käivitusvool ümmarguselt 70A. ..
          Mitte teades ehituslikku iseärasust, siis voldid-amprid-võimsus tunduvad olevat reaalsed/tõesed, kui pumbamootor uhab õli sees ja teda juhib keskpärane inverterajam ning antud on siis kompressori mehaaniline väljundvõimsus numbrites. Jahutusvõimsus/ kuumutusvõimsus läbi agregaadi on sootuks midagi muud; seda ei saa segamini ajada.

          See 70A oli märgitud pump-agegaadile? Lõhnab nagu käivitus-impulsi voolutugevuse moodi, kus kogu krempel stardib korraga koos oma suurte elektrolüütide ja muu staffiga ning annab aimu et võrguvoolu filtritega on lood väga-väga kesised.
          Seda nuhtlust annab kõvasti parandada, kui ette panna reaktor ja feriitfiltri kombinatsioone; langeb teine poolepeale kohe kindlasti, eriti siis kui kasutada "zero cross solid state relay".
          Aga jah, kuidas kaitsmed ja tänapäeva moodu generaator sellele reageerivad on küsimus omaette. Genedel on tihti sees elektrooniline kaitsemehanism ja see tõepoolest reageerib vahel alla 10ms ja paneb asjale seega piduri peale.
          Vahetrafo kasutamine võiks assja parandada, aga lisakulu ostmisel (ca 1,5k€ korralikum + jooksevkadu/kulu kogu aeg).

          Mul on üks vahetrafo vanast seadmest (ca 4-5kW raam) ja samuti oli tehase poolt märgitud käivitusvool 75A; aga reaalselt suutis C32 seda "üleval hoida", ilma lisadeta.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment


            #6
            C32 hoiab edukalt 100A käivitust ka üleval, isegi kui on pika inertsiga. Pigem mingi elektrooniline kaitse võib geneka ära plokkida.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

            Comment

            Working...
            X