Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Pliidi plaadi vahetus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pliidi plaadi vahetus

    Kas 4 juhtmega pliidi plaadi saab asendada kolmesega?
    4 juhtmeline siis järelikult 3 spiraaliga ja kolmene kahega. Muidu korralik pliit aga üks plaatidest pragudega ja üles tursunud.
    Sain vanakraami poest ühe plaadiga lauapliidi 3EUR eest. Plaat nagu uus aga 1 juhe vähem.

    #2
    Juhin igaks juhuks juhtmete arvu osas tähelepanu - kui see uus on sinu jaoks kolme juhtmega siis vana lausa viiega. Mõlemal juhul üks nendest, mis korpusega ühendatud - on PE, ehk kaitsemaandus.
    Paraku ei ole asjad omavahel otseselt asendatavad. Uue plaadi tõõpinge on konkreetselt 230V ja mingeid eraldi mähiseid seal ei ole. Vana pliit tundub olevat 230/400V võimekusega, ehk siis sõltub millist toitepinget kasutatakse. 230V siis vastavalt 1 faas ja 400V vastavalt 3 faasi ja seal reguleeritakse plaadile jõudvat võimsust vastavalt mähiste ümberlülitamisega.

    Comment


      #3
      Saab aga see uus raud töötab siis täisvõimsusega, (sellel odaval pliidil toimub temperatuuri reguleerimine bimetall regulaatoriga), originaalil muudetakse võimsust kütteelementide ringiühendamisega.

      Comment


        #4
        Võib ju vanale pliidile ümberlüliti asemele monteerida uue plaadi regulaatori; ma ei näe küll täpset asukohta, aga selline oletus.
        Head susserdamist !

        Comment

        Working...
        X