Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Valgustusele mõeldud pistikupesad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
    ..juhtmeid "zakrutkasse" väänata ..
    Selle asja nimi on KRÕLL. Oli juba eelmise sajandi keskpaigas ja on jätkuvalt.

    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #32
      Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust

      Einoh - kuna igapäevaselt paigalduse, mõõtmiste ja auditiga tegelenud ja seda viimased ~20 aasta siis pean siinkohal hr Lipstoki tsiteerima: "Sellist jama on raske kommenteerida."

      OT: Jaah, mul oli kunagi sarnane tuttav - pool Tartut toppis Kredexi toetuste toel korteriühistutele pealesunnitud ventilatsioonisüsteeme täis kus mingid "kvaliteetsed" kontrollerid mis kriitikat ei kannata, tüüp ise rahvakulul inseneriks koolitatud ja endast heal arvamusel, helistas kord öösel poole 3 ajal, et kutsuti kuhugile kus hiljuti paigaldas, korteriühistu kojamees oli leidnud, et kilbis trafo soojaks läinud, no oli leige jah, ikka läheb tänapäevane C E (suure tähevahega) kräpp normaalsel koormusel töötades leigeks, see ka sildil kirjas, tüüp lolliksõppinud "elektriinsener" pidi aga kontrolliks ikka uneajast asjaarmastaja poole pöörduma . Enam ei viitsi aastaid selliste epale oma aega ja närve raisata, mõttetud õhku täis vennad, mina ja maailm ja koolist saadud paber...
      Eriti ei julge ühtegi kaubanduskeskusse sisse astuda tänasel päeval kuna päris palju selle venna (ja tema musta, tänavalt leitud ja kogemusteta tööjõu) poolt kokku klopsitud -kunagi ei või kindel olla, kus leegid tõusma hakkavad.
      Teine spets on naabrimees, oli aeg kus ei jõudnud ära kuulata kui osavad postironijad, kui osavad kõrgepingevõrguehitajad jne oma tiimiga on, lugusid kuidas Tartust-Pärnuni liini ehitasid mõniaasta tagasi. No ja ometi ei suuda toimetulla 1/3 faasilises võrgus töötama ettenähtud pisikest ventikat 1F ühendada või elektrimootori mähistevahelist lühist leida. "Spetse" on seinast-seina.
      Kõige spetsimad igasugu järelvalveasjapulgad muidugi on Metrosert - nende professionaalsust, arvestades milleks see asutus PEAKS olema pädev, naljalt miski ebapädevuses ületada ei suuda: lennujaamas kõrgsageduslik seade millele eeskiri/ohutusjuhend nägi ette, et peab igal aastal läbima kontrollmõõtmise. Metroserdi "üliharitud spetsid" tulid kohale, sülitasid tootja kalibreerimisjuhendile ja asusid oma äranägemistjärgi "kalibreerima", juhendi ettekirjutus vahenditele oli neile BS, koormuseks induktiivne traadikera ja tulemus - näit lubatud väärtusest väljaspool, kasseeriti papp töö eest ja väljastati dokument - saatke utiili ja ostke uus. 6 numbrikohta hinnaga seade. Mõõteriistatootjad ookeanitagant vastasid (muudmoodi "spetsidele" asjaarmastajana selgeks teha ei suutnud kuna "spetside" ego ei mahtunud ka lennukihallidesse ära), et järgima peab juhendit kus tööks vajalikud elemendid olid kirjas ja kõrvalmärkena märgiti, et tööd võiks teostada asjatundja, kes suudab elektrifüüsikas orienteeruda, kalibreerimisjuhendi järgi tehtud mõõtmised lõpuks kinnitas - seade korras. Metroserdi "spetsil", just TTÜst papra näppusaanud tibil võttis tükkaega kuni suutis alla neelata, et pelk papraomamine füüsikaseadusi selgeks ei ole teinud. Kaupluste kaalud, tanklate kütusemõõturid....pole ime kui asjad võssa näitavad, ametkondades, kus peaksid tööl olema asjast jagavad professionaalid, täidavad kohad egoistidega kel oma töö tagajärjest pohhui.
      -superradical-

      Comment


        #33
        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Eriti ei julge ühtegi kaubanduskeskusse sisse astuda tänasel päeval kuna päris palju selle venna (ja tema musta, tänavalt leitud ja kogemusteta tööjõu) poolt kokku klopsitud -kunagi ei või kindel olla, kus leegid tõusma hakkavad..
        eks elu ongi raske.
        Aga see spetsialist - kas ta ettevõtte nimi oli kaheosaline, esimene pool seostub elamuga ja teine pool amprite ja voltidega?
        -

        Comment


          #34
          Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
          kas ta ettevõtte nimi oli kaheosaline, esimene pool seostub elamuga ja teine pool amprite ja voltidega?
          Kummastki otsast võttes ei. Näib, et "spetsialiste" on hulgim.

          -superradical-

          Comment


            #35
            Nii, sai jälle käidud EU-s ja omalegi miskit soetamas, elektrivärki ka vaatamas. Põhi häda oli elektrifirmades et: tellime, ca nädal ootad ja ongi olemas.

            Ja.. kes ütles, et pole olemas. Tegin aega parajaks ja haarasin brozüüri; muidugi keeleprobleemid, aga.. Ongi nii, seal ilutses ka peenes inglismanni keeles:
            Sockets for lighting (ehk siis pistikupesad valgustusele), Sockets for Data (pistikupesad igasugu nutiträni jaoks) ja Sockets for general use (ehk üldtoite pistikupesad).
            Esimistel oli 300W (see jäi meelde), teistel oli 2,5A ning kolmandatel oli 16A ja 2000W märge.
            Esimised ja teised olid nii-ja-naa (topitavad ja kruvitavad) ja kolmandad kruvitavad.
            Ja polnud müügil neid junkisi-panasonne-berkuseid-strömme.. ja muud säherdust, no ei ole. On sihukesed mida näen esimist korda elus (no jah, kui hotellides vaatasin pärast, siis tuli tuttav ette küll).
            Midagi sai, eks siis katsetab kuda on.
            Ja meie Euro ja nende Euro on täitsa erinev arusaam. Neil on teine Euro..
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

            Comment

            Working...
            X