Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Lambipirnid pulseerivad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Lambipirnid pulseerivad

    Tervist. Tea kas nüüd kirjutan õigesse foorumisse oma murega, aga ...

    Mure ühtede Osram dimmerdatavate LED pirnidega - nimelt pirnid pulseerivad, ehk siis kustuvad või hääbuvad hetkeks, umbes kaks korda sekundis. Valgustis on 12 identset pirni ning kõik pulseerivad sünkroonis, seega julgen eeldada, et viga ei ole mitte pirnis vaid elektris. Samas ükski teine pirn korteris nii ei tee, vaid see konkreetne Osrami pirn ...

    Pirnid pulseerivad nii läbi dimmeri kui ka otse lihtsalt lülitist juhitult. Põrandalambiga mööda korterit ringi käies väikese katse tulemusel selgus ka, et ühe faasi peal pulseerivad pirnid vähem kui teise kahe faasi peal.

    Kas on keegi midagi sellist varem kogenud? Kas viga võiks olla maja üldises elektris või on konkreetne pirn lihtsalt eriti vastuvõtlik mingitele elektri kõikumistele?



    Ette tänades,
    Siim
    viimati muutis kasutaja siim258; 14 02 2021, 18:28.

    #2
    Osrami silt pakendil ei võrdu kahjuks automaatselt kvaliteediga. Ma viskasin mingid G10 omad prügikasti, kuna nagu odavad hiinakad värelesid (ilmselt 50Hz peal).
    Kui huvi on siis kruvi valgusallikas, sokkel ja pistik kokku ja testi mõnes teises hoones.
    -

    Comment


      #3
      Kui lambil on vahel dimmer mis mõeldud hõõglambile siis led lambiga võivad küll probleemid tekkida. Sain aru et asi oli otse ilma dimmerita aga jutu järgi tundub et siiski mingi asi võiks vahel olla mis tekitas probleemi. Oled kindel et lambis mida testisid ei ole elektroonilist lülitit? Proovi kindlasti ilma elektroonikata skeemis uuesti.

      Comment


        #4
        Need dimmerdatavad LED lambid järgivad pinge väärtust, mida neile dimmer pakub. Seetõttu ka kõik võrgu kõikumised tuntavad.
        Mitte dimmitavad on oma stabiliseeriva toitega ja natuke vähem tundlikud kõikumisele.
        Kahjuks pole (tavalise dimmeriga koos) stabiilsemat valgustit kui hõõglamp.
        Head susserdamist !

        Comment


          #5
          Lõhu ära ja tee pilti, nii et skeem oleks näha. kaotada pole ju enam midagi Olen ise väga prostasid toitelahendusi näinud
          Kaemi perrä!

          Comment

          Working...
          X