Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

200A AC/DC keevitusega probleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    200A AC/DC keevitusega probleem

    Tervist,

    Ma ei tea kui tuttavad olete hiina 200A ac/dc TIG keevitustega. Iseenesest on nad kõik väga sarnased.
    Nimelt masin mul käinud juba 10a suhtkoht aga nüüd ükspäev andis alla. Ei raatsi uut ka osta, mõtlesin, et uurin veidi tema siseelu. Esmasel vaatlusel midagi kahjuks põlenud ei ole. Niipalju kui youtube aitas kontrollisin kõik transid ja dioodid. Viga ei tuvastanud. Keevitus võis väsida halva massi pärast, hiljem tuvastasin halva ühenduse massiklemmi juures. Töötasin tol hetkel ac reziimis alu lastes. Ca 170A juures. Viskas OC tule põlema, lasin siis jahtuda, tuli ära ei kustunud. Tõmbasin seinast välja lasin istuda veidi ja siis uuesti käima pannes tuli kustu. Aga jama selles, et nüüd ei tööta DC süüde (HF) seega. Imelik on see, et AC reziimis töötab. Kõrgepinge kontaktid vaatasin üle ja reguleerisin ala 1mm sinna. AC reziimis lubab isegi natuke keevitada ennem kui tuli jälle põlema süttib. DC reziimis on aga säde ja ka vool kadunud. Täiesti tumm. Vaatasin reziimi lülitit, tundub korras. Punnis kondekaid ei täheldanud kuskil. Ülemise plaadi peale tuleb ilusti 300v DC. 24v DC toide samuti olemas sellel plaadil. Imelik on aga see, et masinat lülitades AC reziimis teeb relee lõksu siis korraks lahti ja siis uuesti korraks lülitab. Kõik viited on maas. Peaks kohe ringi lahti laskma. Samuti rakendub gaasiklapp kohe masina sisselülitusel ja jääbki avatuks.

    Minu küsimus nüüd kõik kes elektrist miskit jagavad. Kust edasi kontrollida ja mida kontrollida. Ehk kellegil sarnane kogemus isegi.
    Samuti võite Tartu kandis anda kontakte kes asja ise üle vaataks. Ma veidi oskan kolbi hoida ja mõne lihtsama skeemi sain MIG keevitusele tehtud aga see inverteri teema käib mulle võibolla üle jõu veidi.

    Seega igasugune hea nõu hetkel abiks.

    Keevitus oli margilt Giant WSE200 , suhtkoht vana pill tehnoloogia mõttes nüüd juba.

    Tervitades, Siim.
Working...
X