Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-riba jahutus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LED-riba jahutus

    Mul mõned lambid, millel 24V led ribad sees. Lambi korpus alumiiniumist ja led riba siis põhja kleebitud sinna. Mingi tellimuse peale niiöelda mingi ettevõtte poolt ise kokku kleebitud ja sobiva pikkusega lambid lõigatud sinna. LED riba päris hele seal ja mõistliku lahendusega, kaheksa LED elementi jadas ja 2,75V jääb ühele LED elemendile seal pinge, selline 4000K valgustoon ilmselt silma järgi seal, eeltakile mingi 1,7V ainult pingelangu. Seega LED element seal justkui oleks mõistlikult teatud varuga tööle jäetud? Üldiselt 3V ja enam ikka valget valgust andvatel LED-del pinge. Mõõtsin voolutugevuse ka ära ja ühele niiöelda jadablokile jääb umbes 23mA. Kas jahutusega võib probleeme tekkida, kui ma selle riba kleebin lihtsalt vineeri peale riiuli serva alla näoga allapoole vaatama? Asub keldris, kus temperatuur väga üle 20 kraadi ei kerki.
    otsija

    #2
    Vs: LED riba jahutus

    Kui nüüd valgusdioodi marki teaks ....
    Enamasti kipub selliste nimivool olema ca 20 mA. Kui eeldada, et see nii on, siis on voolu 15% praegu normist rohkem.
    Vineer soojusjuhina suurem asi pole jah. Plekiriba ei anna sinna vahele sokutada?

    Comment


      #3
      Vs: LED riba jahutus

      Ei pruugi, võib olla nimivool ka suurem. Dioodi margi kohta rohkem infot pole jah kui peale vaadates paistab. Peenike plekiriba oleks hea jah seal vahel, aga mul ei leidu vist kuskil midagi sobivat sinna vahele sokutamiseks. See et dioodi elemendile jääb 2,75V, see näitab justkui vastupidist, et diood ise võiks pealt 3V lubada pingel kasvada, vastavalt sellele siis suuremat voolu ka.
      otsija

      Comment


        #4
        Vs: LED riba jahutus

        Ära LEDi pinget usalda, vool on tähtis. Kui 23 mA tekitab pingelangu 2,75 V, siis üle 3 voldise pingega tõuseb ka vool.

        Ilma marki teadmata ei saa rohkem öelda, aga ongi kaks varianti: kas pingelang ongi selline või on LEDi lubatud töövool suurem kui 20 mA.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #5
          Vs: LED riba jahutus

          Loomulikult tõuseb, äkki ongi siis 60mA Led-d seal? Ise olen aegajalt neid 700mA 3W Led-e tavaliselt paarisaja milliampriga kasutanud, siis jääb pinge umbes sinna vahemikku või isegi kõrgemale. Samas äkki seal miski uuema aja elemendid ja kvaliteetsed, mis täitsa reaalne, ehk viimase aja väljalasetel, mis ei ole hiinakad ongi nominaalne tööpinge madalam siis? Tavaliselt on 12V ribadel kolm elementi jadas ja 24V omadel kuus või äärmisel juhul seitse valge valguse korral, aga sellel seal ju vabsee 8tk, see suht üllatav.
          otsija

          Comment


            #6
            Vs: LED riba jahutus

            Olgu mis ledid on, loeb koguvõimsus. 24x.023 annab pool vatti mida vineer suudab jahutada küll. Kui rohkem kui üks moodul siis peab juba mõõte vaatama palju nad üksteist soendavad. Kui kahtled katsu käega töötamise ajal, kui ei kõrveta on ok. Ehituspoes igast aluprofiile ka saada.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

            Comment


              #7
              Vs: LED riba jahutus

              Tegelikult leidsin ka vist midagi mida alla panna, koorisin ühe maakaablijupi ära ja seal oli sees mingi 5cm laiune vasklindi riba, too peaks ideaalselt sobima. Algselt mõtlesin seda fooliumteipi alla kleepida, see peaks ka piisavalt laiemale pinnale ära hajutama(paraku pole käepärast), aga no vask veel parem mis leidsin, veidi paksem on ka kui fooliumteip.
              otsija

              Comment


                #8
                Vs: LED riba jahutus

                Ehituspoodides müüdavad erinevad alumiiniumliistud ei tule kõne alla?
                Vana helitehnika remont Pärnus

                Comment


                  #9
                  Vs: LED riba jahutus

                  Alumiiniumliistud on väga head LED lintide kinnituseks. 2 meetri pikkused profiilid ei ole üldsegi nii kallid. Moment-liimiga triibud lindile ja liistule, nati ootad ja surud kinni.
                  Olen teinud 1.5 m päevavalguslambi LED-torudest (mis ei tööta) mitmeid valgusteid. Võimsus 22 W, toide 76 V. Toru otstest tuleb kätte saada filter ja muundur. Relakaga tuleb ettevaatlikult klaastoru otsad lahti lõigata ja silikoonist puhastada trükiplaadid. Omavahel kokku ühendada. Tuleb tikutoosist natuke pikem skeem. Valgust annab täiega
                  päike, õhk ja ...

                  Comment


                    #10
                    Vs: LED riba jahutus

                    Panin selle vaskfooliumiga juba ära sinna, kaubanduslik välimus pole nagunii oluline, kuna ise enda jaoks ja kasutuseks see seal ainult nagunii. Selle fooliumiga läheb asi ainult kergelt leigeks, ilmselt kannatab ka rahulikult otse vineerile liimida selle riba jah ja ei kuumene liialt.
                    otsija

                    Comment

                    Working...
                    X