Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aegrelee

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Aegrelee

    On üks piltidel näha olev aegrelee. Klemmid on A1, A2, S, 15, 16, 18.
    Soovin, et relee töötaks järgmiselt. Kui releele tuleb (ja jääb) vool peale, siis annaks voolu väljundisse edasi ainult täpselt nii kauaks nagu on määratud ülemise ja keskmise seadelülitiga (reguleeritav vahemikus 0,1 sekundit kuni 10 ööpäeva, antud pildil hetkel 3 sekundit). Kui skeemist õigesti aru sain, siis peaksin valima funktsiooni "b"? Ja kuidas juhtmed külge ühendada? Tegu on alalisvooluga (kuigi see pole vist tähtis). Oma aruga panin nii, et sisse tuleva voolu + on A1 ja - on A2. Siis A1 alt vedasin silla 15 alla ja väljundi juhtmed ühendasin A2 ja 18 alla. Algul justkui töötas, aga mingi aja pärast iga kord ei töötanud, vahel kui vool peale tuli, hakkas klõpsuma ja jäigi klõpsuma, roheline tuluke vilkus ja väljundisse voolu välja ei andnud. Kui ühendatud oleks nagu õigesti ja õige funktsioon ka valitud, siis ise kahtlustan, et äkki pinge jääb liialt miinimumpiiri peale (12 V) ja seetõttu alati ei tööta nagu peaks, eks pinge natuke ikka kõigub ja võibolla mõnikord läheb kümnendik või paar alla 12 V. Pinge kohta on korpusel kirjas AC/DC 12-240 V





    Click image for larger version

Name:	aegrelee1.jpg
Views:	1
Size:	434,8 KB
ID:	882885Click image for larger version

Name:	aegrelee2.jpg
Views:	1
Size:	243,5 KB
ID:	882886
    viimati muutis kasutaja abp; 13 m 2019, 22:14.

    #2
    Vs: Aegrelee

    Ei saa keegi mu kahtlusi kinnitada või ümber lükata?

    Comment


      #3
      Vs: Aegrelee

      Ei ole kirjas kustkohast see 12v tuleb. Kui toiteblokist kas saab proovida nati tõsta. Kui aku pealt siis lisada üks element? Ühesõnaga vähe infot mis saaks aidata kaasa mõelda.
      Eks see 12v võib olla tõesti piiripeal. Aga testida saad ise.

      Comment


        #4
        Vs: Aegrelee

        https://www.elkoep.com/multifunction-time-relay-crm-91h

        T
        oide kehv, režiimi valik?
        Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

        Comment


          #5
          Vs: Aegrelee

          Ega võrgupingega ei julge katsetada, vähemalt lauapeal, mitte lõpprakenduses?
          Erilahendused.
          PS või mail.

          Comment


            #6
            Vs: Aegrelee

            Ma ei oska selle skeemi järgi paremat reziimi küll valida, peaks justkui olema õige.
            Juhendis "Supply voltoge tolerance: -15%, +10%", ehk oleks nagu lubatud kuni 10,2 V. Pinge tuleb 12V aku pealt töötavast süsteemist, aga mitte otse akult. Olen mõõtnud, et reaalselt tuleb vähemalt 12 V peale küll, aga nüüd tekkis väike kahtlus, et võibolla siiski nendel probleemsetel juhtudel ei tule (kuna see roheline tuluke vilgub, justkui tuleks vool peale katkendlikult). Ega relee enda tarbimine väga suur pole ja väljundisse on ka ühendatud olematult väike koormus (u. 1-2 W), aga kuna originaalis praegune sisend ja väljund olid otse ühendatud ja lihtsalt ühendasin relee sinna vahele, siis ega päriselt ei välistaks seda, et koos releega on selle ahela koormus natuke liiga piiri peal ja mõnel hetkel hakkab sellepärast tõrkuma (mul pole isegi täpset aimu, millist teed pidi see vool sinna tuleb). Põhimõtteliselt saan sobiva sisendvoolu (relee toide) võtta ka kusagilt mujalt, siis vähemalt saab eelnevalt nimetatud kahtluse osas asja selgeks. Kui siis ikka probleeme tekib, eks peaks siis võrgupingega katsetama.

            LISA: Täna mitmed korrad proovisin ja töötas korrektselt, aga varem on ka nii olnud, et vahel on probleeme harva, vahel sagedamini. Kindluse mõttes ühendasin relee ja ka väljundi toite sellisesse kohta, kus on kindlasti koguaeg maksimaalne võimalik pinge. Eks nüüd jälgin süsteemi, kas esineb veel häireid relee töös või mitte. Kui esineb, siis ma ei oska midagi muud arvata kui et relee ise on defektne.
            viimati muutis kasutaja abp; 14 m 2019, 18:33.

            Comment


              #7
              Vs: Aegrelee

              pane üks aa element järjestiku juurde prooviks . Siis saad 1,5v suurema pinge. Kui sellega käib stabiilselt ju siis pinge väike.

              Comment


                #8
                Vs: Aegrelee

                Võiks huvipärast ka pingelangu mõõta, kui võimalik. Samas, kas lülitatav tarbija ei ole vahest liiga toiteallikale seedimiseks?
                Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

                Comment


                  #9
                  Vs: Aegrelee

                  Ühendasin relee ja ka lambi toite teise kohta kuna see eelmine ühenduskoht tundus kahtlane. Nüüd on raudselt koguaeg vool peal kui olema peab. Ja seni ei ole ühtegi anomaaliat esinenud.

                  Comment

                  Working...
                  X