12V aku pinge hoidmine stabiilsena
Collapse
X
-
Vs: 12V aku pinge hoidmine stabiilsena
moi pidas ilmselgelt silmas seda, et üritate akust võtta viimast, kandes hoolt, et võimendi oma 12V igal juhul kätte saaks.
Tegelikult peaks aga ka akut kaitsma liigse tühjendamise eest. 12V pliiaku tühjendamine alla ca 10,5 voldi võib ka viimaseks korraks jääda.Comment
-
Kes kuidas mõistab. Ainus mis ma taga olen ajand, on stabiilne pinge. Ei tuleks pähegi akut nii tühjaks pigistada et see ära sureb, olen selliste asjadega täitsa kursis.
Kumb siis parem varjand on- kas kerge üle/ala pinge võimule või see jubin?
Input tal jah 4.3-32, ega see ju akule kuidagi kurja ei tee. Maksimaalne kõikumine jääbki 10.5-13.5V vahele.
Vaevalt Sa voltmeetrit pidevalt jälgid. Süsteemi tuleks täiendada nii, et alla 10,5V lülitub muundur välja. 12V hoidmine võimendil on küll hea, kuid mitte kohustuslik. Pingelangud tekivad paratamatult toitevoolu kasvades – füüsika vastu ei saa.Comment
-
Kes kuidas mõistab. Ainus mis ma taga olen ajand, on stabiilne pinge. Ei tuleks pähegi akut nii tühjaks pigistada et see ära sureb, olen selliste asjadega täitsa kursis.
Kumb siis parem varjand on- kas kerge üle/ala pinge võimule või see jubin?
Input tal jah 4.3-32, ega see ju akule kuidagi kurja ei tee. Maksimaalne kõikumine jääbki 10.5-13.5V vahele.
Kui aku ülekoormad = aku pinge kukub normaalsest liiga alla, kaotad kõvasti aku elueas. c) Ülepinge osas on võimendil taluvuse piir ja see on näidatud võimendi tehnilistes andmetes. Halvimal juhul laseb võimendi sutsu suitsu või põleb lahtise leegiga ja ...tuleb tagajäjed ära kannatada,... Kui see hõlmab ainult enda kahjusid, see on enda valik! Teistele kurja tehes, tuleb ka valmistuda nede kahju kompenseerimiseks!!! Nüüd on järgmised valikud, kas tagad esmalt: 1) ohutuse, 2) võimendi töö ja "pumpad" konkreetsest akust ka viimase energia välja või hoiad reservakut vahetusvalmiduses ja teed õigeaegselt vahetuse! Kõik see taandub garanteeritud toite valikutele ehk milline on kõige optimaalsem lahendus, seda nii tehniliselt kui ka hinnalt! Jõudu! Näiteks Narva elektrijaamad on Leningradi aatomielektrijaama reservtoiteks. Tšernobõli "tarkurid" oma elektrijaama toites sellise reservi kaotasid katsetustel ära ja ...tagajärgi helbitakse veel sadakond aastat! Sinu tilluke võimendi toide niipalju kurja teha ei suuda!Comment
-
Muundurit pole mõtet üldse kasutada – energiat läheb mõttetult kaduma. Laed aku täis ja kasutad võimendit kuni pinge langeb 10,5V ning komparaatoriga lülitad toite välja. Selliselt töötavad paljud akuga seadmed. Kui max võimsust tahad lõpuni kasutada, siis on teine olukord.Comment
-
Komparaatorit saaks vältida, transistor, zener, takisti, kondekas(et lühiajalise pingelanguse peale välja ei lülitaks), selle montaaz oleks lihtsam.
Äki saab veel lihtsamalt...Comment
Comment