Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Taskulambi elektrijuhtivus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Taskulambi elektrijuhtivus

    Pöördun siia seoses kiireloomulise probleemiga, nimelt on probleeme taskulambi tube/body osaga. Ehk siis see keskmine toru mis ühendab tagumist nuppu ja ees olevat LED pirni koos kogu kupatusega ning samuti käib selle toru sisse patarei. Alalisvoolu adapteriga mässasin tükk aega, tulemuseks siis see, et pirn koos trükkplaadiga on korras, samuti ka taga olev nupp. Järelduseks ongi, et keskmine toru mille mõlemas otsas on keermed, ei vii voolu korralikult pirni "-" klemmini. Probleem seisneb selles et eralduv valgusvihk väreleb või muutub üldse tuhmiks.
    Ootaksingi siis ideid, kuidas saaks kõige mõistlikumalt vooluringi taastada. Netist vaatasin, sellele taskulambile varuosasid ei müüda ning oleks vaja saada asi tööle selleks reedeks. Üritan ise veel juhtmeid kuidagi läbi taskulambi vedada, nii et selle toruga ei oleks üldse kokkupuudet, kuid ehk keegi teab mõnda asjalikumat lahendust, võiks olla ka kiirelt teostatav.

    #2
    Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

    Pigem ikka kahtlustaks lülitit. Mis taskulambiga tegemist???

    Comment


      #3
      Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

      tegemist siis cree xml-t6 fokusseeritava lambiga, kasutab 18650 tüüpi akut. Kui alalisvooluadaptriga lüliti ja pirni kokku panin, siis toimis korralikult, juhtmeid on muidugi kehv viia nii seest kui väljast, kuna keermed jäävad ette, üritan homme päeval isendist pilti teha

      Comment


        #4
        Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

        Alu. kest juhub elektrit ikka väga hästi, vaata kõigepealt ühendused lüliti-aku-LED...
        Lülitid mädanevad harva aga võib ka temas viga olla. Kõik on nagu uus?
        Need ühendused, vedrud vms, need äkki liiga lõdvalt...

        Comment


          #5
          Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

          Ei tea, kuidas sellel eksemblaril on, aga mul on üks pisike kolme AAA patareiga selline, vilgutab. Sellel trükiplaat dioodidega on surutud alumiinium silindrisse ja tundub, et trükiplaadi kontakt kestaga ei ole eriti õnnestunud. Kui plaadi poolt otsast kõvasti pigistada, siis ei vilguta.

          Comment


            #6
            Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

            Neil see väike trükkplaat mingi keermestatud rõngaga kinni, seda pingutad siis ärkab ellu...
            mõnel mingi närune traat rõngas...

            Comment


              #7
              Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

              Leidsin vist vea üles, pirni juures olevatel juhtmetel on põletusjäljed küljes, kahtlustan et selle ledi poolt eraldatav SUUR kuumus on juhtmed läbi põletanud seest, XML-T6 pirn töötab ikka päris suurte temperatuuridega. Proovin kuidagi juhtmed ära vahetada, aga kuna sellel kaks trükkplaati, ja üks on alumiiniumtoru sees kinni, annan teada kuidas progress edeneb, siin termopasta sees annab märkerdada juhtmetega. Rõngad iseenesest on sellel korralikud vaskrõngad.

              Comment


                #8
                Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

                Oh jah, juhtmed võivad ka kampoli või muu möksiga koos olla. Endal ka Cree XML-T6 lamp, sellel lüliti jukerdab, valgus väreleb ka vahest.

                Comment


                  #9
                  Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

                  Juhtmed tinutatud vana hea monstrumist vene tinutajaga, aga nüüd on märgata probleeme ülekuumenemisega, lühist kusagil ei ole, ja peale ca. 10 sekundit töötamist tõmbab peaaegu valgustugevuse nulli ning kui on mõne aja seisnud siis hakkab uuesti sama protsess. Eks see hiina kvaliteet on näha. Oleks raha siis ostaks kohe Nitecore seeriast TM26 ära. Üritan homme kuumenemisega seotud vea ka ära kõrvaldada, eks näeme ja loodame.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Taskulambi elektrijuhtivus

                    Kusjuures see driver seal sees ülekuumenedes võib ka nalja teha

                    Comment

                    Working...
                    X