Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12v 3 faasilise mootori ühendamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    12v 3 faasilise mootori ühendamine

    oleks vaja abi mootori ühendamisel. Soovin ta ühendada 12V pliiakuga. Mootoriks on 12V kolmefaasiline harjavaba mootor, mis on pärit sõiduauto roolivõimendist. Proovisin ühendada kondekaga, väga ei käivitunud. Ka hoogu andes tööle ei hakanud. Samas kondekas oli suhteliselt suvaliselt valitud kuna ei tea mootori andmeid. Samas netis surfates sattusin sellise asja otsa:

    Hobbyking - the world's No1 Online Hobby Store. We stock a huge selection of RC products from Planes right through to Drones and all accessories. Visit Us Today.


    aga kindel pole, et see asi sobib kuna teatavasti töötavad RC mootorid kõrgetel pööretel (seega kõrgeted sagedused). Mul oleks vaja madalamaid, tahaks mootorit kasutada elektrirattal, kuna jõudu sellel on. Samuti kahjuks puuduvad andmed ka selle võimsuse kohta. Aga kiskusin selle lahti ja lugesin üle, et sees on 12 pooli suhteliselt jämeda traadiga. Parandage nüüd mu mõttekäiku:
    võimsus P = U x I. U on meil teada. I peaks tulema Ohmi seadusest I = U/R. Oleks vaja teada R'i. Seda peaks saama mõõta? Aga kui siis kuidas ja kust kohast?
    Paar pilti mootorist kah:
    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	120,0 KB
ID:	876495Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	1
Size:	328,8 KB
ID:	876496

    #2
    Vs: 12v 3 faasilise mootori ühendamine

    Esmalt postitatud kaarli poolt Vaata postitust
    ... Mootoriks on 12V kolmefaasiline harjavaba mootor, mis on pärit sõiduauto roolivõimendist...
    Ei ole kül asjaga kursis, aga kas siis auto roolivõimendi mootori juhtimiseks muudetakse 12V alalisvool tõesti kolmefaasiliseks kõrgsageduslikuks vahelduvvooluks?

    Comment


      #3
      Vs: 12v 3 faasilise mootori ühendamine

      Kui kõrge seal sagedus on, ei tea, aga põhimõtteliselt nii see asi käib. Meil töö juures kasutusel Mirka ketaslihvijad ja Milwaukee akutrell on sama süsteemiga. Seal ka muidugi mootorid suht kiire pöördega, samas on ju kiirus reguleeritav alates nullist kuni "põhjagaasini". Mirkal on lisaks nupuvajutusega seatav piiraja kolmele piirkiirusele...

      Comment


        #4
        Vs: 12v 3 faasilise mootori ühendamine

        jiis. Väga mööda räägitakse. Alustada tuleks sellest et tegelane tahtis ALALISPINGEga käitada VAHELDUVPINGE mootorit. Vaja on inverterit. Mitte suvalist vaid seda spetsiifilist sealt auto küljest. Ise ehitamiseks on vaja PALJU teadmisi ja kogemusi.
        Ja õige asja oled leidnud lingis. RC asjade pöörded on reguleeritavad. Pöörded sõltuvad pooluste arvust ja veel mitmest parameetrist. RC asjad aga eeldavad madalat induktiivsust muidu ei tööta(pole tarkvaras arvestatud sellega).
        Seal on veel sensorless ja sensoered tehnoloogia. Elektriratas vajab sensoritega mootorit sest väikeste pooluste arvuga pootoril puudub tagasiside madalatel pööretel.
        Mine otsi ebayst "e-bike hub motor kit", seal kõik olemas, ei pea lollusi välja mõtlema. Kui tahad aga väga ise ehitada võta harjadega mootor.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

        Comment

        Working...
        X