Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Liitiumaku laadimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Liitiumaku laadimine

    Selline küsimus oleks, et kui palju tohib 3v liitium laetavale tabletile laadimisel anda? Datasheet mainib 3,3v. Kas 3,6v on liig?

    #2
    Vs: Liitium aku laadimine

    Pigem tuleks vaadata ja mõõta palju sinna voolu laadimisel sisse läheb. Rohkem kui mahutavus peal kirjas ehk alla tunniga laadimist ei julgeks.
    EE orjusest vaba!

    Comment


      #3
      Vs: Liitium aku laadimine

      umbes 1-2ah 3,7v akudele võib 1a vast max vool olla, kui vaid pinge võimalus regulaarida siis algul tulevad suured amprid peale, parem on kui võimalus amprid piirata. Võib ka pinget vaikselt peale anda või mingi takisti vahele.
      Kui ma õieti aru san siis 1ah akul 1a ja 2ah 2a jne üldiselt aga oleneb akusst ka kindlasti kui palju on lubatud.
      Kõige paremini peaks kestma liituim akud kui tühjaks laadides soojaks mitte lasta, mitte alla 3v ka lasta 3,7 akud ja mitte täitsa täis laadida, ja tõenäoliselt kui laadaida väikse vooluga siis ka kestavad kauem.
      viimati muutis kasutaja q139; 05 m 2013, 14:07.

      Comment


        #4
        Vs: Liitium aku laadimine

        Liitium akusid on erinevaid, pinge on väga sõltuv sellest. Vaata tootja speksi. q139 post oli küll täiesti mõtetu.
        laadimist ja tühjendamist mõõdetakse C ühikutes. Ehk 1Ah aku kokkal 1A laadimisvoolu korral on 1C. 2A laadimisvoolu korral 2C. 2Ah aku 2A on 1C. Liitmium akudel le 1C pole tavaliselt lubatud. Pinge voolu piiramist saad teha labori toiteplokiga. See aparaat mis igal elektroonikul peaks olema.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

        Comment


          #5
          Vs: Liitiumaku laadimine

          Peale voolu peab ka pinget väga hoolega jälgima. Muidu on tuli taga. Li akud ei taha saada ükski üle ega ala pinget. Kui näidatakse 3,3V maksimum siis sealt edasi on tuli kerge tulema. Järgi proovitud ja tuleb suurelt. Liig madal pinge õnneks seda ei põhjusta. Nüüd ei anna täpset vastust aga madala pinge puhul hakkas seal sees miski roostetama väga kiiresti vist ja aku sai lihtsalt otsa.

          Kui datasheet mainib 3,3V siis katsu seda ka hoida. Kõik muud pinged peaks saeal ka kirjas olema mille juures säilib jne.

          3V Li akusi kasutan mina näiteks taskulambis. Tootja poolt on neil juba sees liiga madala ja liiga kõrge pinge puhul vooluahelat katkestav vidin. Seda ei ole muidugi kõigil aga viimaselaja laiatarbe akudel eamasti see on.

          Comment

          Working...
          X