Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Roheline värv trükkplaadil

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Roheline värv trükkplaadil

    Kas keegi teab kuidas seda rohelist lakki (või mis iganes see ka on)kantakse trükiplaadile? Ja kust seda saada võib?


    Alvar

    #2
    Seda nn rohelist lakki kantakse trükkplaadile töösuslike seadmetega aga kui tahad oma radu ikka millegagi kaitsta siis võid kasutada tavalist nitrolakkikuhu oma meeleheaks void ka rohelist lisada ainult tuleb hoiduda mingitest sööbiva toimega sodidest mis su rajad ära viivad.

    Mario

    Comment


      #3
      Kunagi ennemuiste kasutati sellist trikki. Lahusta kampol piirituses. Tulemuseks pruunikas vedelik. Pintselda plaat sellega üle. Kaitseb hästi oksüdeerumise eest aga ei ole nii ilus, kui roheline "solder mask". Viimasega katavad oma plaate muide trükkplaadifirmad (Kamitra jmt.). Ehk soovitavad nemad miskit paremat

      Felch
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Küsin siis kohe siin teemas - kas Eestis on mingit firmat / ettevõtet / entusiasti kes söövitaks / freesiks mõistliku hinna eest kahepoolseid trükkplaate ning ka augud juhtivaks teeks? KaruTEC vms. peaks freesima suhteliselt soodsa hinnaga aga samas nad ei teinud auke juhtivaks. Freesimine oleks vägagi sobiv variant kuna plaadil saab nagunii olema suur groundplane.

        Samas nägin ma ELFA kataloogis mingeid vasest torukesi mis spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud. Kas keegi oskab öelda kuidas on lood selliste ühenduste kvaliteediga? Kas aukude ümbrus jääb kühmuliseks või on võimalik need plaadiga peaaegu / täiesti tasaseks pressida?

        Või on äkki mingeid meetodeid veel aukude juhtivaks tegemiseks (mittetööstuslikult)?

        Comment


          #5
          Jah, tõesti meil kasutatakse trükkplaatide lakkimiseks rohelist kahekomponendilist lakki. Mis haiseb nagu nitrolakk. Meil kantakse seda asja peale käsitsi, vanni kastes ja pärast suure pintsliga üle tõmmates. Ma tean kust seda mina saan, aga kust see lakke meile tuleb ma ei tea, aga kui huvi on võin muidugi uurida.

          Comment


            #6
            Sellest kastmismeetodist - olen tegelikult üsna paljudel trükkplaatidel selliseid õrnu pintslile iseloomulikke tõmbamise jälgi märganud.

            Kastetakse ikka enne komponentide peale jootmist nagu ma aru saan? Kuidas välditakse laki sattumist aukude ümber asuvaele vasle / SMD komp. jalgade jaoks mõeldud vaselapikestele? Vaevalt, et too lakk läbi-joodetav on? Tean, et tööstuses on kasutusel maskimise protseduur mis need kohad enne ära katab mingi ainega mille pärast lihtsalt maha saab või siis on selle kaitselaki kandmine nõnda automatiseeritud, et ei tahagi valedesse kohtadesse sattuda. Põlve otsas on aga paraku vist maskimine suhteliselt võimatu tegevus. Ümarate lapikeste jaoks mõtlesin kunagi, et kasutada näiteks tilgakest küünlavaha. Aga see vist on kah paha mõte, ei kujuta ette kuidas see sealt pärast laki alt maha tuleb ning kuidas vaha jäägid pärast ühenduse kvaliteedile mõjuvad.

            Aga selle üle oleks mina ka tänulik küll kui sa uuriksid selle laki lähtekohta.

            Comment

            Working...
            X