Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rattavalve

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Rattavalve

    Mõni päev tagasi varastati öösel kortermaja eest jalgrattad ära. Rattad olid rattalukuga seina küljes kinni, kuna need olid suht vanad ja ka laagrid olid juba läbi ning kahju polnud kuigi suur. Nüüd kui mingid odavad rattad osta ning uuesti õue jätta siis peaks neid kuidagi paremini valvama.


    Idee tuli selline, et kui rattad kinnitada seina külge mingi jämeda raudketti ning tabalukuga. Seda vast nii kergesti läbi ei hammusta, kuid rauasaega saab ka sellest jagu.
    Lisaks kinnitada sellele ketile andurid mis juhtmetega läheks tuppa (juhtme pikkus kuskil 20m) ning toas oleks siis alarmi süsteem. Kui keegi liigutab ketti või lõikab juhtme läbi siis hakkab toas alarm tööle.

    Kuidas sellist süsteemi ehitada?

    Mis andur peaks selle ketti küljes olema, et ta reageeriks liigutamisele?
    Kuidas teha süsteem mis reageeriks juhtme läbi lõikamisele?
    Kuidas teha see alarmi süsteem? Näiteks oleks vaja, et alarm töötaks ainult öösel, päeval kui ise ratast kasutan ning seda ketti liigutan siis alarm tööle ei hakkaks.
    Ise mõtlesin, et alarmi võiks juhtida arvuti, näiteks selline pisike vigur nagu Raspberry Pi.

    Ütlen ka kohe ära, et elektroonikas olen täiesti võhik.

    #2
    Vs: Rattavalve

    Rattale paned miski kallutusanduri näiteks, või siis ratas on kindlas kohas ja vastu miskit kindlat lülitit. Mingit tarka elu pole sinna vahele vaja, pigem tavaline toiteallikas-lüliti-alarmlahendus (pasun, tuluke).

    edit: ratta sadula alla võid kinnitada ka mõne tugevama magneti (kõvakettast?) ja siis maja seina poole herkoni, kui magnet liigub herkonist liiga kaugele lastakse klemmid lahti ja hakkab sinu alarm tööle, nii ei pea ükski alarmi element nähtavale jääma.

    Comment


      #3
      Vs: Rattavalve

      Osta kõige jämedam ilutulestikurakett, mis veel sadulatorusse sisse mahub ja pane valve läbi taimeri süütele tööle, rakett peab torus olema nina allapoole, nii et düüsist väljuv tulelont ikka ilusti pannipõhja soojendaks :P

      Comment


        #4
        Vs: Rattavalve

        Trossiga lukk on läbilõkamisel/saagimisel tülikam, keti lülid võib ka lõikurita/saeta kõveraks murdes purustada.
        Aitaks pika aasaga lukk läbi esiratta ja trossiga lukk seinakülge, muidugi kahte lukku pidevalt avada/sulgeda on tülikas.
        Läbi esiratta tuleb jalgrattad/mootorrattad lukustada sest niiviisi on seda raskem minema vedada.
        Proovisin kunagi oma mootorratast(tühimass 180kg) ise "varastada", plokkis tagarattaga võib veel lohistada aga kui esiratas kinni on siis üksi on jube keeruline seda edasi või tagasi venitada.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

        Comment


          #5
          Vs: Rattavalve

          ma olen näinud kottivalvureid,selliseid mis mis koti käest rebimisel katkevad ja hakavad lõugama.ratta jaoks võib sihukese ka ise teha

          Comment

          Working...
          X