Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pakettlüliti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pakettlüliti

    Kuidas on hea neid puhastada ? Lülitit lahti lammutada veel ei taha. Mingit keemiat kasutada ilmselt aga millist nimelt ? Jutt on siis Radiotester T-0605 nimelisest aparaadist. Tal on vanust tiba alla poole sajandi ja seega on loomulik, et oksiidikiht on üsna ülbelt ennast seal sisse seadnud. Peale pikka pusimist suutsin ta käima ajada aga ebastabiilsus tekib neist lülititest. Vast on kellegil mõni hea kogemus.

    #2
    Vs: Pakettlüliti

    Arvutipoisid kasutavad mingit keemiat pistikühenduste puhastamiseks. Ise kasutasin autokontaktide puhastamiseks ka mingit samasugust. Aitas! Aga selliste, raadotehniliste riistade sees kasutanud pole. Seal on olnud piiritus, kustukummist kiil, seemisnahk ja lõpus mineraalõli! Ma ei tea ju mida see moodne keemia pärast seadmes veel on suuteline korraldama? Sellepärast kardan peenikesele pudipadile moodsat keemiat piserdada!
    viimati muutis kasutaja rainadov; 27 m 2012, 12:37. Põhjus: koma

    Comment


      #3
      Vs: Pakettlüliti

      Mnjaa. Mõned klemmid on seal kohas kuhu ilma lammutama ligi ei saa. Kustukummi teema on kah kahtlane. Moodsal ajal on see kummi osakaal seal ikka üsna väikse. Ja selle plastikjunniga suudab seal klemmi pealt kõik kihid maha nühkida.

      Comment


        #4
        Vs: Pakettlüliti

        Kustukummi ja seemisnahaga nühkisime vanasti automaatika kontakte puhtaks. Muu käis piirituse(mittemingil juhul ei tohi seda teha mingi lahustiga, atsetoni või bensiiniga) ja õhukese teraplekiga, nühkides kontaktide vahet. Kas tegemist on seal tõesti pakettlülitiga või on galettlüliti? Esimene on kinnine (sega on problemaatilisem), teine väljsast lahtiste-juurdepääsu võimaldavate kontaktidega. Kõike saab lahti võtta ja enamus kordadel ka kokku panna! Aga kas see ajaliselt ka tasub. Vanasti näiteks puuriti kinnisele potentsiomeetrile 1-1,5[mm] auk ja sealt tilgutati mineraalõli söepinnale. Siis keerutati võlli, kuni mustus oli liugkontakti rajalt kadunud! Töötaski vaeseke probleemideta veel mõned aastad. Proovi lülitil kõigepealt mineraalõliga asi korda saada.
        viimati muutis kasutaja rainadov; 27 m 2012, 13:15. Põhjus: täiendus

        Comment


          #5
          Vs: Pakettlüliti

          Olen ise juba palju aastaid pesnud ja puhastanud PRF TCC -ga. Üsna karistamatult kõiksugu releede jms kontaktipindu läbi puhunud ning sellega nühkinud; kuni selleni välja, et viimastel aegadel ka impulsstoiteplokkide trükkplaate jms pesnud (väikese pintsli kaasabil) ja seejärel kohe suruõhuga kuivaks puhunud.

          Võibolla mõtlesid sa miskit sellist. Elfa veebipoes on asi kah täitsa müügil olemas:


          Veel sarnast keemiat leiab:
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment


            #6
            Vs: Pakettlüliti

            Teoorias on ta siiski galett aga selleks et ligi pääseda peab hakkama konstruktsiooni lammutama ja see tähendab ka igasuguse häälestuse kadumist. Läbiviikkonded, jne. No ei ole tahtmist neid urgitseda. Seepärast seda keemiateemat uurisingi. Üritan sellega mis siin just välja pakuti. Ja siis peab hakkama talle lampi otsima. iibeis on täitsa olemas E80L mis peaks skeemi järgi olema või siis E81L mis on seal hetkel sees. PCC88 asemel panin vene 6N23 ja siis tekkis midagi ka väljundisse. Skeemi paraku pole õnnestunud kuskilt leida.

            Comment

            Working...
            X