Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

SSR HDMIst tööle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SSR HDMIst tööle

Tere.
    idee on selline et HDMI 5v väljundi abil lülitada teisi seadmeid sisse. ehk siis 5v klemmi ja GND vahel on SSR ( solid state relay). see hakkab lülitama 220v seadmeid. kui telekas käima läheb, peab pikendusjuhtmesse särts sisse tulema.

probleem aga selles et hdmi ei anna mulle miskipärast 5v.

kas pean kuidagi "hot plug detect" pinnile mingi signaali andma et 5v väljund tekiks? või on muu nipp?
    teine asi see, et kui "hot plug detect" kontaktile signaal anda, siis äkki lülitab telekas ennast automaatselt selle konkreetse HDMI sisendit vaatama/kuulama.

teine võimalus oleks muidugi osta nii emane kui isane pool, ja teha nö. pikendusjuhe, ainult et 2cm pikkune ja 5v juhtmed tulevad eraldi välja. siis selle jublaka ühendaks selle kaabli vahele kus taga digiboks on. siis äkki ühendatud digiboks hoolitseb selle eest et terer 5v toite konkreetses pesas sisse lülitaks. kuna sellise lahendusega on rohkem jootmist ja tuleb osta ka emane pistik, siis jääb see esialgu tagavara ideeks.
    www.ledlahendus.ee

Vs: SSR HDMIst tööle

HDMI kaablisse annab toitepinget ainult HDMI signaaliallikas. Kuna televiisor ei ole HDMI signaaliallikas, siis teleka kasutamata sisendisse ühendatud SSR ei saagi rakenduda.

Televiisor ei reageeri HPD signaalile kuidagi, hoopis ta ise annab seda signaali välja. Selle jaoks kasutab ta signaaliallika väljaantud HDMI siini toidet +5V. Nii et ilma signaaliallikata ei ole ka HPD signaali.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

on see ikka kindel?

kuskilt varasemast ajast on ähmaselt meeles mingi foorumi sissekanne kui telekaga ühendati HDMI jagaja vms ja ventikas hakkas aparaadil tööle ning paneelil tulukesed põlema. inimene hakkas kahtlustama et tal äkki telekal mingi viga küljes. seadmel oli ka võrgu toitejuhe täitsa olemas. kuid seda ei jõutud veel ühendada ennem kui aparaat tööle hakkas.

tegelikult sealt saingi idee kasutada HDMI-d. kahjuks ei mäleta enam, kuidas sinna foorumisse sattusin ja googlest ei õnnestunud ka leida.

EDIT:

meenub ka selline asi, et kui otsisin selle 5v voolu tugevuse kohta infot, siis sattusin lugema artiklit kus keegi väitis et mõned HDMI seadmed millel välist toidet pole, kasutavad rohkem voolu kui standardi järgne 50mA. räägiti isegi 150mA ja suurematest tarbijatest.

vastuseks väideti et kuigi 50mA on standard, siis paljud tootjad ei pea paljuks natuke suurema võimsuse pakkumist. ning, just see oli ka öeldud et voolu tugevus summeerub. näiteks teleka ja dvd mängija vahel on pikk kaabel ja vaja signaali võimendada, siis võimendi tarbib mõlemast seadmest. ntx telekas annab 50mA ja dvd annab teist sama palju, siis võimendi saab kasutada ju 100mA.

üritan üles otsida kus see teema asub. võimalik et tegu oli vaid oletustega seal.
      viimati muutis kasutaja LEDmann; 17 January 2012, 21:30.
      www.ledlahendus.ee

Comment

Minu andmed on pärit failist nimega "HDMI_Spec_1.3_GM1.pdf", selle leiad ise ka endale internetist. Vaata lk. 51 ja 52.
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Teleril USB väljundit pole? Sealtkaudu oleks nagu palju lihtsam vast. Ise mõtlesin samuti nõnda digiboxi lülitama hakata. Tühjalt järel olleski on box kergelt leige, tarbib tühja elektrit parasjagu.
          otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
            Teleril USB väljundit pole? Tühjalt järel olleski on box kergelt leige, tarbib tühja elektrit parasjagu.
            Scart pesa on ka üks võimalus. Ise tegin selle kaudu.
            Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

kaalun ise ka scart varianti. kui SSR-i kätte saan, siis testin ja mõtlen edasi. HDMI oli seepärast esimene valik, et pistik on hea pisike. samas, ega mul seal teleka taga keegi neid juhtmeid ja pistikuid mõõtmas ei käi

kas peaksin dioodi ka vahele panema, või oleks vaja rohkem komponente sinna vahele panna.
              minu teooria järgi peaks piisama ka sellest kui SSR läheb otse SCARTi. aga mida Teie arvate?
              www.ledlahendus.ee

Comment

Esmalt postitatud wer1 poolt Vaata postitust
                Scart pesa on ka üks võimalus. Ise tegin selle kaudu.
                wer1, räägi täpsemalt enda SCART lahendusest. mina ostsin pistiku, jootsin +12v ja GND klemmile juhtmed järgi, kuid telerist sinna voolu ei tulnud.
                www.ledlahendus.ee

Comment

Teema kus seda arutati on siin.
                  Skeem ise
                  See peaks andma +5V ja siis sellega saab läbi transi lülitada releed.
                  Ma kasutasin sama skeemi aind jätsin LED-id ära. Mul oli digibox telekaga ristatud. Teleka lülitist läks käima digibox, mis omakorda lülitas järgi teleka.
                  Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Ma tegin ka triki ära ja kasutasin ainust vaba auku ehk siis USB-d. Spets releed ei viitsinud sebima hakata, panin niisama triiaki ja sobiva optroni mis niisama vedelesid ning toimib küll.
                    otsija

Comment

Working...
                    X