Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektroonika õppematerjal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    elektroonika õppematerjal

    Tere

    Tekkis küsimus kas eestikeeles on kaasaegset õppematerjali elektoonika kohta, kus oleks ilusti arusaadavalt ära seletatud kõik põhilisemad asjad alates üksikutes komponetidest kuni keeruilsemate asjadeni nagu kivide programmeerimine, erinevate kontrollerite tööpõhimõtted jne..
    Tore oleks sellist materjali leida, eestikeelse raamatu kujul.

    Ise ei ole elektroonika inimene ja ei kavatse saada ka, aga sellist üldist pilti oleks vaja silme ette mis probleeme kuidas lahendad. Töö kaigus tuleb tihti ette mõne masian või uue tehnilise lahenduse välja mõtlemist ja pidevalt käib selle alla ka natuke elektroonikat/automaatikat, siis olekski vaja üldiseid teadmisi natuke elektroonika valdkonnast. Lõpliku lahenduse mõtlevad muidugi oma ala spetsialistid välja.
    Viimane probleem oli näiteks elektimootori juhtimine, sedasi et kindala ajavahemiku mõni sekund kuni mõni minut tagant peaks mootor tegema kindla arvu pöördeid ja siis oma asendit hoidma. Siin olekski hea teada mis võimalikke lahendusi oleks olemas üldse, kas teha keerulise valmis kontrolleri ja näiteks samm mootoriga, või kasutada tavalist alalisvoolumootorit koos tigureduktoriga ja mõelda mingi lihtne kontroller välja spetsialselt selle masina jaosk....

    On olemas eestikeeles elektrooniku õpikut/käsiraamatut kus oleks kompaktselt ja arusaadavalt põhi asjad ära seletatud?
    Oluliselt kiirendaks tööd kui saaks lauapealt raamatust alati vastuseid otsid mitte googeldama hakata ja siis otsustama mis tekstid on asjalikud või kus on mingi jama kirjas jne..
    Saaks niisama õpikuna kasutada ka eneseharimiseks,
    Vanemast kirjandusest tean näiteks seda "Raadio see on imelihtne" seal oli kül väga lihtsalt ja arusaadavalt kirjutatud lahti, aga paraku on see raamat ainult ühest kitsast elektroonika osast ja väga palju on muutunud ka selle raamatu tegemisest saati..

    Parimatega
    elektroonika huviline

    #2
    Vs: elektroonika õppematerjal

    Näiteks http://web.zone.ee/alvasi/oppematerjalid.htm Seda on siin varemgi soovitatud.

    Comment


      #3
      Vs: elektroonika õppematerjal

      Inglise keeles on väga palju asjalikku ja on ka kättesaadav. Kuid jah, tegu on võõrkeelse kirjandusega. Kindlasti kehtib sama ka venekeelse kirjanduse kohta, kuid kuna ise venekeelt ei valda, siis oskan aint inglise keelsest materjalist rääkida. Kohe esimesena Horowitzi "The Art of Electronics" . Eesti keeles peaks olema netist leitav sellise autori, nagu Uudu Usai materjal. Oli äkki "Elektroonika komponendid". Seda võid uurida, kui netist ei leia, siis anna teada, saan sulle kuhugi saata kah selle materjali. Ja siis tulevad juba need raamatute kujul variandid, Lembit Abo teosed.
      Condemn the hive.

      Comment

      Working...
      X