Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

    Mure selline, et hea mitu aastat teenis mind truult Casio Wave Ceptor sarja käekell, mille meelepäraseimaks omaduseks sai tema oskus end öösiti automaatselt õigeks sättida ehk täistunnipiiks jooksis n.ö alati vikerraadio uudistega sünkrooni.

    Kuigi tegemist on seieritega isendiga, on ta sisu digitaalne, s.t ka seiereid seadistatakse LCD ekraani vahendusel... Nagu öeldud, aastaid töötas kell ja tema Atomic Time funktsioon ideaalselt.

    Nädal tagasi aga olid mingil müstilisel hetkel kella LCD segmendid kõik tühjad ja seierid seisid. Kuna eelnevalt oli ka kella sihverplaadi taustvalgus kasutamise ajal virelenud, arvasin algul, et nüüd siis esmakordne aeg patareisid vahetada.
    Sai kell lahti võetud, uurimaks, milline patarei sees. Selgus, et CR1620. Kuid suur oli mu üllatus, kui siis järsku LCD pildi ette võttis ja taustavalgus enam ei virelenud, nagu patarei teisele elule oleks ärganud (täna näitas multimeeter 2,85V patareil). Sai siis see kell kokku pandud tookord arvamuses, et ehk oli mingit mustust vms täis, ei andnud ühendust ja nüüd asi korras. Aga paraku ei... peale seda müstilist kella "ärakukkumist" ja "imelist elule ärkamist" ei leia kell enam absoluutselt seda sünkroonimise raadiosignaali. LCD-l on selleks muidu mitmesegmendiline signaalitugevuse indikaator. Mitte ükski neist segmentidest ei "põle" ja manuaalne sünkroonimine on kõikidel kordadel lõppenud teatega "ERR".

    On's siin foorumis isikuid, kes tunnevad selliste kellade hingeelu paremini ja oskaks öelda, et kas on lootust või ei? On ehk sarnaste isendite omanikke, kes teaks kommenteerida, ega signaali saatjaga pole midagi juhtunud?

    Kuna probleem tundub olevat pigem digitaalne või elektrooniline, siis pole kohalikku väikelinna kellaseppa saanud ka veel mahti külastada. Ei tea, kas sellised digitaalsed raadiosünkroonimisega seierkellad on üldse nende pärusmaa?

    Kahtlusi tekitab ka manuaali lõik, mis mainib, et saatjatest rohkem kui 500km kaugusel võib certain times of year or times of day signaali saamine olla võimatu... Samas eelnevast kasutuskogemusest ei mäleta selliseid blackoute... vähemalt nädalast mitte. Ja võibolla mõni raadioamatöör teab kaasa rääkida, kas see DCF 77 signaal võib tänasel päeval eetris muu jura sisse kuidagi ära sumbuda või peaks ta lollikindlalt läbi tulema?

    Igatahes igasugune nõu, info ja soovitused teretulnud.

    #2
    Vs: Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

    vaheta paterei kui liitiumi pinge alla 3v on
    "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

    Comment


      #3
      Vs: Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

      Mainflingeni 77,5kHz saatja
      The Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) is the national metrology institute providing scientific and technical services. PTB measures with the highest accuracy and reliability – metrology as the core competence.

      töötab vapralt edasi, just kontrollvastuvõtjaga kuulasin.
      Selle leviala piiri lähedal muidugi Eesti asub ja kõikvõimalikud
      raadiohäired seda vastuvõttu ka segama kipuvad. Näiteks kasvõi
      tavalise vanema teleri läheduses enam arusaadavat signaali pole.
      Siiski oletan, et vastuvõetava signaali nivooindikaator peaks ju ka
      häirenivood sel juhul näitama kui seesugune antennist sisse tuleb.
      Kui asustusest eemal (kus raadiohäireid pea-aegu pole) samuti
      nivood ei näita, tuleb ikkagi kella viga tunnistada.
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

      Comment


        #4
        Vs: Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

        Nüüd sai patarei vahetatud ja asi lahenenud ei ole Eks tuleb selle surma konstanteerimisega mõni aeg oodata, et äkki ikka on mingi halva levi periood ja asi taastub... Ja ehk on veel võimalik kellegagi kell Saksamaale lähemale saata, et kas kindlamas levipiirkonnas asi toimib või ei...

        Comment


          #5
          Vs: Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

          Kas peale patareivahetust AC klemme vajutasid /lühistasid

          Comment


            #6
            Vs: Casio wave ceptor (radio controlled timekeeping) käekell probleem

            Esmalt postitatud daddo poolt Vaata postitust
            ..... äkki ikka on mingi halva levi periood ja asi taastub... Ja ehk on veel võimalik kellegagi kell Saksamaale lähemale saata, et kas kindlamas levipiirkonnas asi toimib või ei...
            Ei ole halva levi perioodi. Saksamaale lähemale sõidutamisel puudub mõte, sest päris kindlasti puhas vastuvõtt on elamutest ja muudest hoonetest eemal kus ka elektriliine näha pole. Taolist käekella pole mulle ette sattunud ja seepärast ei oska eelmainitud klemmide kohta kommenteerida. On aga mul mõned osutitega seinakellad DCF77 juhtimisega ja ühel mehhanismitüübil on küll kaks kontaktiotsa saadavale toodud. Vahel on juhtunud et peale toiteelemendi ("AA") vahetust kell ei käivitu ja siis peale nende otste lühistamist on ta taas "ellu ärganud". Kas need otsad just selleks mõeldud on või (näiteks) "tarkuse" sisseandmiseks, ei teagi...
            http://www.twenga.de/dir-Wohnen,Uhre...,Wanduhr-23566 - midagi sarnast mul.

            PS. Võib-olla saab abi sellisest foorumist (siin üks suht. suvaline teema):
            Hallo liebe Uhren-Fangemeinde, ich bin neu hier, muss aber ehrlich zugeben, dass ich leider nicht die Zeit habe hier regelmäßig mitzumischen, sondern mich an Euch wende weil ich ein kleines Problem mit einer Uhr habe. Ich hoffe, Ihr versucht trotzdem zu helfen ;-) Ich habe mir vor ca...
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

            Comment

            Working...
            X