Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RS422 ja müra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    RS422 ja müra

    Elektrimootoriga on ühendatud impulssandur STEGMANN DG 60 L WSR 2500 F (toitepinge 5V), mis on RS422 liidesega. Pinge kõigub sellel kuni 3,5V. Kasutusel on Tevalost saadud DS26LS32ACM kiip, mis peaks andma sobiva TTL väljundi, mille saan juba arvuti kaardil ühendada loenduriga. Panin ka sisendisse terminaatortakisti 120 oomi. Asi ei tööta, sest eriti just mootorit välja lülitades saab loendur häireimpulsse ja hakkab valetama. Töötas, kui kaabel ei olnud elektrijuhtmetega paraleelselt. Kaablit mujale panna ei saa. Samas on olemas tundmatu kaart ehk süsteem millega asi praegu töötab. Mis lahendust pakuksite, et asja tööle saaks? (Uus häirekindlam kaabel, mürafilter jne)? Ehk peaks sisendseade olema vähem tundlik? Standardse 0,2V asemel reageeriks ütleme 3V pealt?

    #2
    Mürakindluse suurendamiseks:
    - parem kaabel (keerutatud+varje)
    - korralik varjestusskeem (varje on ühest otsast ühendatud)
    - sisendisse Schmitti triger - sellega tekitad korraliku vahe 1 ja 0 vahele
    - kui on teada sisendsignaali sagedus, siis mp filter
    - kui on väga pikk kaabel, siis eralda galvaaniliselt optroniga

    Comment


      #3
      - korralik varjestusskeem (varje on ühest otsast ühendatud)

      Kas mõeldud siin, et varje on ühendatud vaid varjestusskeemi poolt kestaga ja anduri poolel ei ole kerega ühendatud?

      - sisendisse Schmitti triger - sellega tekitad korraliku vahe 1 ja 0 vahele

      Kas tasuks proovida lihtsalt 120 oomist potekat, mis on mul skeemi pool terminaatortakistiks ja selle liguri ühendan otse TTL sisendiga ning leian optimaalse trimmeri asendi, millega asi töötab?

      - kui on teada sisendsignaali sagedus, siis mp filter
      Sisendsignaali kestus lühemaks, kui 1 ms ei lähe, ostsillograafiga vaatasin. Milline oleks lihtsaim toimiva madalpääsfiltri skeem?

      Comment


        #4
        -Kas mõeldud siin, et varje on ühendatud vaid varjestusskeemi poolt kestaga ja anduri poolel ei ole kerega ühendatud?
        Jah, nii töötab varje varjena. Maajuhe olgu kaablis veel eraldi.
        -Kas tasuks proovida lihtsalt 120 oomist potekat, mis on mul skeemi pool terminaatortakistiks ja selle liguri ühendan otse TTL sisendiga ning leian optimaalse trimmeri asendi, millega asi töötab?
        Parem on schmitti trigerit kasutada, neil on hüsterees, TTL'il ei ole. Hüsterees annab häirekindlust juurde.
        MP filtrit saad arvutada Microchipi lehel oleva filterlab'iga.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          Unustasin terminaatorist rääkida..
          Mp-filter on suht tülikas digiskeemis, proovi parem terminaatoriga: ideaalne variant on see et anduri väljundis on jadamisi takisti mis on võrdne kaabli lainetakistusega ja lõpus on termineerimistakisti mis on sama suur. Kuna siis kukub pinge aga 2 korda, ei pruugi see töötada. Võid proovida ka lihtsalt terminaatortakistit (120 oomi) ning väljundis nt 33 oomi + veel schottky dioodid toitesse ja maha - need lõikavad üle ja alavõnke. Kaabel olgu keerutatud, sinna ja tagasi vool jooksku samas paaris. Varje ühes otsas.
          Ma usun et kui sa lisad veel schmitti trigeri, töötab asi nagu kellavärk.

          Comment


            #6
            Optron abiks. Isoleerib sus süsteemikese galvaaniliselt, et mingeid parasiitvoolusid ei hakkaks tõmblema. Ja vaevalt, et sul selliseid häireid leiab, mis paneb selle sees oleva valgusdioodi põlema! (optroni idee on yks valgusdiood ja sellega koos olev transistor, mis hakkab siis juhtima, kui valgus paistma hakkab).
            Pane ntx AOT128A
            Siis jalg 1 pos. sisend, 2 negatiivne sisend(maa vms). Ära unusta eeltakki, +5 voldise signaali korral 1K. Jalg 4 maha, jalg 6 100K takiga maha, jalg 5 väljund, 43K takiga toitesse ka. Ise kasutan sellist lahendust ühe pika-pika kaabliga ja töötab laitmatult. Kusjuures proovisin veel ühe trafo ümber osa sellest kaablist kerida ja sellega häireid teha... ei õnnestunud.

            Comment


              #7
              Kui on vaja häirekindlust testida, siis on abiks alalispingega töötav kontaktor või relee, mida lülitad tavalise lülitiga ning mille juhtmed moodustavad suure silmuse ning kontaktori peal ei tohi olla vastudioodi. Mul on vahel pisike kontaktor, millel vastudiood ununenud terve süsteemi lolliks teinud, kusjuures süsteem on tehtud ikka totaalselt häirekindlaks.

              Comment


                #8
                Sai proovitud optroniga. Ikka liiga suur müra. Ehk veel ideid? Äkki keegi tahaks korraliku tasu eest appi tulla? Võib vastata tiit97@mail.ee või 055968840. Asjaga on kiire.

                Comment

                Working...
                X