Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CRT monitor power probleem/remondi abi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    CRT monitor power probleem/remondi abi

    Et siis üks 17" nec jc-1745umb crt (iseenesest visatakse selliseid ära aga lähiümbruskonnas pole kuskilt hetkel neid leida) - teisel arvutil järel ja asendust pole mõnda aega kuskilt sellele võtta.

    Töötas normaalselt aga n üüd õhtu poole olevat pilt vilkunud kui natuke lauda/monitori liigutada ( umbes nagu siis kui juhe tagant ära liiguks) ja natuke hiljem juhtme sättimisel kadus täielikult.
    Ka led tuli ei põle.
    Juhe ja pesa kontrollitud, lüliti kah korras, kaitse samuti - toites ei näinud ühtegi pealtnäha kõrbenud või kannatada saanud komponenti.

    Ehk on ideid kuhu edasi liikuda - kui nt toites ic läbi põlemas oleks/lühises, siis ei tohiks ju liigutuste peale nii vilkuda.
    Samuti puudub see crt iseloomulik degauss/ kõrgpinge "heli"/klõps mida tavaliselt sisse lülitades kuuled. Lisaks peaks ju kineskoobi torus enamasti olema nähtav valgus (eelsoojendus vms?).

    Et siis viga kuskil peale kaitset.
    Monitori -pc vahelise kaabli võib välja jätta, kuna led tuluke ei põle üldse (kui kaabel järelt ära vms siis peaks oranž tuli vilkuma vähemalt).

    Testimiseks muidugi olemas ainult multimeeter.


    PS! natuke infot - dioodsild kah korras ja muidugi eelnevad trafod(silumiseks?) - nähtavaid külm/lahtisi jooteid pole. Ülekuumenemis/põlemis märgid puuduvad. Lüüdid kah ei ole punnis.
    Peamine toite kondekas iseenesest võttis laengu sisse küll.
    Sealt edasi aga asi juba keerulisem lihtsalt testida.

    Mida võiks veel kontrollida?=
    viimati muutis kasutaja Mauro; 07 m 2011, 21:09.
    tel 53729764

    #2
    Vs: CRT monitor power probleem/remondi abi

    msn vahendusel kogenuma elektroonikaga asi selge - realaotus transistor (HOT) oli lühises. Pole aga asendust võtta (1600V, 30A, 200w isend oli sees) ja teisest monitorsist leidus ainult nõrgem 1500V ,14A, 50A isend... ja liiga nõrk lihtsalt - säde kõrgpinge kaablilt koobion ehk 1-2s peale sisse lülitamist ja siis kaob (tundub nagu mõni relee lülitaks toite kõrgpinge trafosse välja).
    tel 53729764

    Comment

    Working...
    X