Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

arvutiga mootori pöörete kontrollimine?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    arvutiga mootori pöörete kontrollimine?

    tahaksin kysida et kas keegi teab v6i omab mingit kavalat plaani kuidas saaks arvuti abil mingi mootori pöördeid kontrollida...mootor oleks mingi alalisvoolu oma ilmselt...ylekandega oleks vaja pöörded ajada kuni 4000...

    #2
    pane ta mingeid impulsse lugema.St kasvõi iduktiivanduriga.
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

    Comment


      #3
      p6him6tteliselt siis nii et ntx opto anduriga loeb p88rdeid...aga oleks vaja teada saada seda kuidas panna arvutit mootori p88rdeid regullima...mis softi kasutada ja mis pordist oleks kaval asi ehitada...

      Comment


        #4
        No pakun, et stepper on abiks. Nagu kõvaketastel. Kui mujalt ei saa, siis lööd vana kõvaketta pooleks ja kougid (sõrgkangiga) mootori välja.
        Ja alati: haamer on powertool ;-)
        To boldly go where no man has gone before.

        Comment


          #5
          Need stepperid on suht aeglased aga sobiva ülekandega vbolla isegi saab midagi kätte. Stepperil on tavaliselt 4 mähist, ühendad siis järgemööda neid toitesse. Natuke parem on teha asi half-steppinguga(kuigi veel parem oleks iga mähist vastava faasiga siinusega toita), saab suurema kiiruse ja jõu ka. Siis lihtsalt lülitad enne järgmise mähise sisse ja alles siis eelmise välja. Pöördeid regullid lihtsalt tarkvaraliselt seda steppingu kiirust muutes. Skeem on väga lihtne, vaja 12v toidet, stepperit (saab vanast suurest flopidraivist) ja kivi ULN2003.
          Muidugi veel huvitavam on flopi 3 mähisega stepper, mis ajab ketast ringi. Selline lame asi ja hooratas all. Kui õieti ühendada, siis hakkab ainult toitega käima (mingi jalg tuli vist maha ühendada pistikus). Kiirust kontrollida niisama vist ei saand, aga pole ka lähemalt uurinud... Homme võin tööl ühe sellise plaadi kuskilt välja kraamida ja siis kivi datasheedi otsida, ehk seal on kirjas.

          Comment

          Working...
          X