Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Algaja ponnistused

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Algaja ponnistused

    Hei!

    Olen elektroonikamaailmas täielik võhik ja seega vabandan juba ette oma rumaluse üle, kuid loodan et asjatundjatena te ei pahanda ning aitate mind õigele teele

    Nimelt olen hiljuti seoses töökoha vahetamisega saanud juurde palju vaba aega ja seega soovin hobikorras hakata tegelema elektroonikaga.

    Esimese asjana ja käe harjutamiseks tahaksin teha seadeldist, millel on andur, mis reageerib mingile liikumisele ning siis annab sellest kuidagi teada.

    Näiteks võiks olla güroskoop, mis saab aru, et tema asukoht ruumis on muutunud ja kui muutus on piisavalt suur paneks süsteem põlema mingi lambipirni.

    Kas oskate mind suunata õigele teele - kust sellise asja tegemisega pihta hakata ning milliseid komponente tarvis oleks?

    Oma teadmatusest pakuksin et vaja läheks:
    - liikumisandur
    - vooluallikas
    - mingit tüüpi kontroller, mis saab aru kui liikumisandur registreerib piisavalt suure muutuse oma asukohas ning siis lülitab tööle näiteks lambi pirni
    - lambipirn

    Minu küsimused:
    Millised komponendid peaksin ostma ja kust neid saab?
    Kust saab algajana selliste asjade valmistamise kohta rohkem infot?

    #2
    Vs: Algaja ponnistused

    Alustuseks leiad võib olla siitkandist midagi https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...man#toc=20551;

    Comment


      #3
      Vs: Algaja ponnistused

      Esmalt postitatud eduvalem poolt Vaata postitust
      Kust saab algajana selliste asjade valmistamise kohta rohkem infot?

      www.google.com , ole vaid mees ja oska õiged sõnad, õigesse järjekorda seada
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: Algaja ponnistused

        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        www.google.com , ole vaid mees ja oska õiged sõnad, õigesse järjekorda seada
        Ehk oskad mind siis nende õigete sõnadega aidata?
        Hetkel ma ei tea, mida ma täpselt otsima peaksin et leida mind huvitav info, aga kui ma teaksin kasvõi natuke, siis saaksin juba selle kohta täpsemini otsida ju?

        Comment


          #5
          Vs: Algaja ponnistused

          Liikumisanduritel, tavalistel, infrapuna, nendel mis toanurkades passivad on relee juba sees; kül väike ja nõrk aga ikkagi; selle pisikese relee järgi saab juba vajadusel mingi suurema relee ühendada jne, saab käitada midaiganes, näiteks laelambi pirni (läbi pisut suurema relee).

          Andureid on "sadat liiki" ja müüjakse poodides mis tegelevad elektroonika või siis valveseadmete müügiga. Hinnaklass on samuti väga lai. Alates tavalisest passiivelementidest kuni nendeni mis vaatavad läbi õueterritooriumi, kiirega, mõnisada meetrit.
          Tavalisi saab eristada kiirte ("kiirepeeglite") arvu ja suuna järgi, ehk need "koridori tüüpi" on keskelt 3 kiirega mis võimelised kaugemalt "nägema" ja 7-9 kiirelised on need mis "näevad" laias kaares ja rohkem ninaette; siis on veel need ümmargused, mis käivad üles lakke (meenutavad välimuselt suitsuandureid) ning "näevad" ringiratast; niivõrd-kuivõrd.
          Andurimüüja tihti ei tea, mida ta müüb, vaid niipalju kui on paberil kirjas, kui on kirjas. Nii juhtubki vahel, et kui kastitäie neid saad, siis läheb paigaldusel lõbusaks; kui üle viskab arutad mõned kohe lahti ja testid ära, nii saad teada, milline "silm" ja lääts mida koostöös teeb, siis läheb lihtsamalt. Siis on veel need andurid, mis kiilaspäisust soodustavad, need mikrolainega. Nendega ümberkäimisel on mujal pool maailmas ka esitatud vahel nõue, et laine on sees kui süsteem on valve all; enamus "valge mehe" keskusi seda ka võimaldab, vahel harva on passiski ära toodud. Me elame eestis, siin seda häda pole, siin on kõik lubatud.

          See oli sihuke populaarteaduslik mulje. Aga jah, sul on vaja andurit, sellele toidet ja siis seda mida sa tahad anduriga ringi ajada.
          Peenemas perspektiivis võiks olla toiteosa ka akut omav ja anduri väljund võiks olla mitmeotstarbeline, kas siis programmeeritav vms.
          viimati muutis kasutaja erku; 12 m 2011, 15:28.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment

          Working...
          X