Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Signalisatsioon

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Signalisatsioon

    Tuttaval seisab korteris signalisatsioonisüsteem, mille tahaks tööle rakendada. Keskuse kastile on peale kirjutatud Atlas 4 ja klaviatuurile vist mingisugune Pyronix või midagi sellist. Ehk oskab keegi aidata, kuidas liikumisandureid, uksemagnetit ja klaviatuuri keskusega ühendada ja kuidas kontrollida, kas keskus üldse töötab? Samuti oleks vaja signalisatsioonile kuidagi uued koodid programmeerida, sest eelmistest ei tea midagi. Ehk keegi tegeleb selle alaga ja oskab aidata

    #2
    Atlas 4 on Pyronixi toode ja on 4-tsooniline vaalvesysteem.
    Maaletooja Alarmtec.

    Yhe tsooni alla peaksid yhendama välisukse magnetkontaktid järjestikku,et tekkiks kinnine ahel kui uks(tsoon)on suletud.Liikumisandureid saab yhendada 6-soonelise kaabliga(pun-12v;must-0v;n/c-signaal;TT-tamper).Kui tsooni peale on paigaldatud rohkem kui 1 andur sis tuleb yhendada juhtmed tsoonis järjestikku(mõtteliselt nagu mitu lambipirni yhe vooluahela peal).
    Klaviatuur saad yhendada lihtsalt vaadates yhendus otsasasid.Ei mäleta hetkel mis otsad seal olid.

    Keskust saad kontrollida kui yhendad keskuse vooluvõrku nii et yhendatud on yks andur ja klaviatuur.Kui andur ja klaviatuur reageerivad ja kui klaviatuur midagi mõistlikku seletab sis keskus töötab.Kui andur ei reageeri siis on arvatavasti mõni kaitse läbi.

    Uued koodid saad programeerida juhiste järgi.Need leiad www.alarmtec.ee kodulehekyljelt tehnilise toe alt.Sealt otsi Atlas 4 kasutusjuhendit.Muide kui eelmisi koode ei tea sis sa arvatavasti pead tegema Reset'i.
    Yhendad jumperi keskuse skeemil kohale kus on kirjutatud RESET ja siis lylitad keskusele voolu peale.Umbes 10 sek jooksul on reset lõppend.

    Minu arust on Pyronix väga hea alarmide tootja.Süsteem on vähemasti arusaadav.
    Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

    Comment


      #3
      Korra olen kokku puutunud pyronixi karbiga paragon plus. Sellel oli karbis kaks igasuguse markeeringuta jumperit, mille mõlema lühistamine ja siis signaalile toite andmine tegi reseti. Mingi trikiga sai sisse siis progemismenüüsse (mingi kombinatsioon ja siis installer kood), seal sai muuta tsoonide parameetreid ja koode. Lisaks oli võimalik tekitada 4 rezhiimi ja siis määrata et mis rezhiimis mida iga andur teeb.
      Ühendamine oli vist selline, et signaalil oli 2 tamperi otsa (puldi jaoks eraldi teine). Pult tahtis maad, toidet, oma sgnaali otsa ja tamperi otsa, mida ta siis maha ühendas. Andurid ühendad siis ka 6-soonese kaabliga, igasse kohale toide, maa, 2 otsa kontaktidele ja 2 tamperile. Puldis siis ühendad kõik kontaktid vastava tsooni klemmi ja maa vahele, kui on mitu andurit ühele tsoonile, siis paned nende otsad jadamisi. Tamperid keerad kõik jadamisi ja siis üks ots tamperi klemmile ja teine maha.
      Igatahes sul on vaja kuskilt vaja installer manuaali, seal on kirjas kuidas seda programmerida. Kasutajate manuaalis on ainult kasutaja funktsioonid enamasti.

      Comment


        #4
        Tegelikulyt installer menüüse sai siis kui vajutad:Shift+instller kood(tehasest 9999-mõningatel mudelitel 1234 või 0000)
        Ma pole kyll kindel aga minu arust Atlas 4'l ei ole 4 iseseisvat reþiimi...minu arust ainult 2.

        Digital kirjutas:
        Puldis siis ühendad kõik kontaktid vastava tsooni klemmi ja maa vahele, kui on mitu andurit ühele tsoonile, siis paned nende otsad jadamisi. Tamperid keerad kõik jadamisi ja siis üks ots tamperi klemmile ja teine maha.
        Kui sa pead maa all silmas maandust sis ma kardan et sa eksid.Nii tamperi kui ka anduri klemmide vahel peab tekkima suletud ahel.St et keskusest tuleb üks juhe,läheb andurisse yhe klemmi alla,teise klemmi alt tuleb juhe ja läeb keskusesse sama tsooni teise klemmi alla(või teise andurisse ja siis keskusesse).Andur siis lylitab relee kontakte vastavalt kinni ja lahti kui ruumis toimub liikumist.Kui liikumist ei toimu siis peaks olema kinnine ahel.
        Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

        Comment


          #5
          Maandusega mõlemad jutud õigen. Nimelt see teine anduri kontakt ongi tavaliselt maa. Ja mõnedel keskustel on ka juurde kirjutatud et maa.

          Comment


            #6
            Niisiis ma võin vabalt yhendada selle maandusesse selle asemel et ma viiksin ta yldse keskuseni tagasi???
            Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

            Comment


              #7
              Ei ei, kõik juhtmed ikka keskuseni tagasi. Lihtsalt see teise klemmi nimi, kuhu juhtme ühendad, on tavaliselt maandus. Osadel keskustel on olnud nii, et kahe anduri jaoks üks maandus, hoiavad klemmliistu kokku.

              Comment


                #8
                rumal küsimus tekkis, aga kas too pyronix on nii loll keskus, et ahelates lõputakisteid ei olegi?

                lõputakisti mõte on siis selles, et liini kaitsta peale läbilõikamise ka lühistamise eest - normaalolekus on liinil miski paar kilooomi takistust.
                GSM: 5039624

                Comment


                  #9
                  Atlas 4 kohta enam ei mäleta aga Pyronix Matrix 6'l on kyll ja seal on isegi valikud kas yhendada DEOL,SEOL,SEOL tamperiga eraldi ja siis Double Pole ehk siis ilma takistita.

                  Vanematel mudelitel nagu nt Pyronix Conqueror'il kyll ei ole lõputakisteid!!!


                  Urmas kribas:
                  Lihtsalt see teise klemmi nimi, kuhu juhtme ühendad, on tavaliselt maandus. Osadel keskustel on olnud nii, et kahe anduri jaoks üks maandus, hoiavad klemmliistu kokku.
                  Aga kui mul on juhtunud midagi klemmiliistu selle COM(maanduse) kontaktiga,kas ma siis tohiksin selle asemel yhendada juhtme mõne teise COM klemmi alla või siis yldse keskuse maandus juhtme alla ? ? ? :-/
                  Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

                  Comment


                    #10
                    Maandus on maandus, vahet ei tohiks olla, kuhu ühendada. Toide võiks küll eraldi olla, sinna ainult toide, nii on kindlam.

                    Comment


                      #11
                      Oh siis ju eriti lihtne..tähh
                      Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

                      Comment

                      Working...
                      X